kizimin adini hera koymak istiyorum ama kocam istemiyo?

mitolojiyle cok ilgiliyim ve cocuguma mitolojik bir isim koymak istiyordum cocuklugumdan beri. heranin anlami fonetigi her seyi cok guzel turkceye de uygun. kocam istemiyo turkce isim koyucakmis bilmem ne. kavga ettik ve konusmuyorum zaten butun zorlugu ben cekiyorum birde ismine karisiyor. haksiz miyim + hera ismi nasil sizce susluler.

1. İki isim koyun birini kocanız koysun

3 mart 2024 13:36

2. fonetiği güzel falan değil, söylemesi zor, saçma duruyor. kediye isim koyuyor gibi davranıyor sizin jenerasyon anlamıyorum

3 mart 2024 13:38

3. hera en kaprisli, en sevimsiz tanrıça değil mi ya, neden başka birisi değil de hera? ay bi de süslücüm valla kırmak için söylemiyorum, kırılırsan çok özür dilerim ama hera ismini köpeklere çok koyuyorlar, yani birisinin hera diye seslendiğini duysam köpeğine sesleniyor sanardım, o yüzden cidden belki yine mitolojiden ama daha başka isimler bulmayı düşünebilirsin gibi geldi :)

3 mart 2024 13:39

4. türkiyede en çok koyulan kedi ve köpek ismi bu.

3 mart 2024 13:39

5. a1 suslu iki isim hic sevmiyorum soyismi de uzun olucak zaten o yuzden iki isim ihtimali yok :(

3 mart 2024 13:41

6. Hera büyük ünlü uyumuna uymaz bu arada h de zaten öz turkcede yokturdur k den gelir, Türkçe sözcükler de h sesi ile baslamaz. Yani Türkçeye sıfır uyum süslü

3 mart 2024 13:43

7. a3 hayir suslu oyle degil tanricalarin ecesi olarak biliniyo afroditten sonraki en guzel tanrica vs. benim adim da ece o yuzden tatli bir atif olur diye dusundum. evet susluler turkiyede hayvanlara konuldugunu biliyorum ama biz yurtdisinda yasiyoruz zaten. su an ingilizce bircok isim mitolojiden tureme diana, demetria, selene vb. erkek olsa ares kiz olursa hera dusunuyordum.

3 mart 2024 13:43

8. meselaaaa iris'e ne dersin süslü, hem güzel haberleri getiren tanrıça, hem de türkçede de var, güzel bir çiçeğin ismi. yani iris diyince aklına göz de gelebilir, hoşuna gitmeyebilir tabii ama alternatifler türetilerek bir orta yol bulunabilir diye örnek vermek istedim, aklıma ilk iris geldi

3 mart 2024 13:45

9. En cok aldatilan tanricayi da secmezsiniz ya