kizlar toplanin ceyiz almaya nereden baslanmali, hangi markadan ne alinmali,alinmamali?
her gecen gun heeeer seye feci zam geliyor. yazın bin lira olan seyler simdi 3-4 kati. kenara altin atiyordum ama artik en azindan modasi gecmeyen, hizli zamlanan ve temel mutfak gerekcelerini almaya baslayayim istedim.(cevremden gelen tavsiyeler de bu yondeydi.) biliyorum bazi esyalar tamamen kisisel zevk ve tercihe gore degisir. 5 yillik bir iliskim var. aileler vs tanismadi ama biliniyor. 27-29 yaşlar. biz seneye yaza bir aksilik olmazsa evlenmeyi dusunuyoruz. ama hicbir seyim yok. sifir. bu seneye kadar evlilik dusuncelerim yoktu, onceliklerim farkliydi. is, yuksek lisans vs derken artik zamaninin geldigini hissettik. neyse uzatmayayim, benim inanin tencere, tava nereden alinir, neye dikkat edilmeli, yemek takimi kac parca, jumbo marka vs. hic bilgim yoktu. son 1 aydir ceyiz alan, arastiran arkadaslarimla ufak ufak konusmaya basladim. bana liste olustur dediler. az cok ne alacagim belli ancak fiyat-performans olarak iyi, kullanisli, memnun kaldiginiz veya duyup aldiginiz marka, model acisindan mutfak urun tavsiyelerini paylasir misiniz benimle ❤
mesela karacanin celik tenceresini kimse tavsiye etmedi. ya da ilk basta cok parcali tencere(her boy) alma, 2 kisisiniz asiriya gerek yok, misafir gelecegi zaman kullanacagin al sadece dediler. o kadar cok bilgi var ki... nereden baslamaliyim, parami da nasil degerlendirmeliyim bu nokta? cok tesekkurler.