klavyemin sağ numerik kısmı çalışmıyor, üstteki numaralara basınca tuşun sol üstündeki sembol basıyor ?

klavyemi silerken oldu sanırım. yani mesela 1’e basıyorum “!“ çıkıyor, 2 ye basıyorum ‘ çıkıyor. daha önce de başıma gelmişti, nasıl çözüldüğünü hatırlamıyorum. ctrl fn alt falan bi şeyler yapıyorduk. hatırlayan var mı?

1. Numara kısmını kilitleme tuşu var. Ona basmış olabilirsin.

19 mart 2020 15:09

2. Hayır num lockla düzelmiyor.

19 mart 2020 15:14

3. Neyle temizlediniz?

19 mart 2020 15:16

4. Temizlediğim şeyle ilgisi yok. Tuşlara bastım ve klavye farklı bir modda çalışıyor şu an sadece. Hangi temizlik malzemesi tuşların sol üstteki haliyle çalışmasına sebebiyet verebilir ki :D

19 mart 2020 15:23

5. Su kullanırsanız. Yada sıvı herhangi birşey. Bunun için nemli mendiller var.

19 mart 2020 15:25

6. Tuşlarda bir temas problemi yok. Her tuş yine kendi işini yapıyor. Sadece o tuş üstündeki sayıyı değil yine kendi üstündeki sembolü basıyor. Nemli mendille sildim zaten. "sildim bozulmuş" gibi bi durum değil. Sistemsel bir şey. Bir şeylere basınca düzelecek yani ama bulamıyorum :)

19 mart 2020 15:31

7. ctrl + shift +alt gr denedin mi süslü?

19 mart 2020 17:18

8. Muhtemelen klavye türünü değiştirdin. Denetim masasındab türkçe qwerty klavye kullandığındna emin ol süslü

19 mart 2020 18:24

9. ctrl tuşunuz basılı kalmış olabilir mi