kocaeli üniversitesi mekatronik mühendisliği?

çevrenizde burda okuyan var mı? üniversitenin imkanları vs nasıl? burda okuyup kendini nasıl geliştirebilir bir kişi?

1. Kötüleyenlerin aksine ben orada endüstri mühendisliği okudum bu yıl mezun oldum. Okurken cok zorlandım cünkü geçme notu yüksek oldugu için. Cogu zaten bu sebepten sevmez ve yerer okulu. Aksine hocaların kalitesi tartışılamazdı bir girip cv lerini inceleyin profösörlerni ne başarılar elde ettiklerni. Çalışan emek veren öğrenciyi tuttukları zaman bırakmıyorlar. Ve ayrıca sosyallikten bahsedilmiş kampüs olabilidğince büyük çok ferah aynı zamanda çevresinde çeşitli cafeler mevcut. Merkeze ulaşıö kolay. Bu insanlar ünv hayından ne bekliyor açıkçası anlamıyorum. Şuandada kocaelide büyük bir firmada mühendisim. Çalışınca oluyor arkadasım okul cok güzel

24 aralık 2019 19:51

2. kafam karıştı yine :/

24 aralık 2019 20:47

3. teşekkür ederim cevaplar için. son anonim nasıl geliştirdiniz kendinizi? dil vs.

24 aralık 2019 20:48

4. Kocaeli üniversitesi mezunuyum. Tüm doğa şartlarına hazırlıklı olursanız okulun sevilmeyecek hiçbir yanı yok. Tüm fakülteler itibariyle öğretim üyelerinin kalitesi tartışılmaz. Okulda özel seçmeli ders uygulaması var, belli kredide dersi kendi fakülteniz haricinde seçip vermeniz gerekiyor. İngilizce Türkçe çeviri dersinden eskrime satranca aklınıza gelmeyecek bir çok derse girebiliyorsunuz. Onun dışında başka hangi okulda olursanız olun kendini geliştirmek kişinin çabasına kalmış bir şeydir. Emin olun siz girişken değilseniz hiçbir üniversite sizi geliştiremez.

Ama dediğim gibi zorlu doğa şartlarına hazırlıklı olun, kışın karlı ve karlı ve karlı ve fırtınalı yazın sıcak ve kurak, bahar aylarında yağışlı. Buna rağmen umuttepeyi çok seviyordum.

Şehir merkezinin de dışında olduğu için kampüs içi ve hemen dışındaki yurtlarda kalmayacaksanız toplu taşıma kullanmak durumundasınız. Benim ilk senelerimde kampüsün içinde dışında toplamda 5 kafe falan vardı şu anda sturbucksına kadar var inanılmaz gelişti.

Bölümle ilgili konuşacak olursam, mekatronik okumak istiyorsanız kendinizi geliştirmeye açık bir yapınız olmalı. Yakın arkadaşım Kocaeli mekatronik mezunu. Öğrenmedikleri program kalmadı herhalde. Projeleri falan da aklımın almadığı şeyler oluyordu :d

24 aralık 2019 21:15

5. son süslü yazdıklarının hepsi benim için çok değerli. çok çok çok teşekkür ederimmm.

24 aralık 2019 21:39

6. Rica ederim süslüm.

Anonim 2 süslüm, okulun büyüklük ve ferahlığı ile köpeklerin durumu alakasız iki konu. Büyüklük ferahlık konusunda gerçekten okulun eline su dökülemez, kötülemeye çalışma. Köpekler ise ayrı konu, evet sayıları yüksek ve sürü halinde geziyorlar ancak 3 sene kampüsün içindeki kyk yurdunda kaldığımı gece geç saatlerde de kampüste olduğumu belirterek söylüyorum, oyun oynamak isteyen boyum kadar dalmaçyalının patilerini omzuma koyması dışında bir olay ne yaşadım ne de gördüm :dd köpekler saldırdı lafı hep dillerde ama somut delil sun desen kimse yok. Emin ol böyle bir olay olsa köpek saldırması yüzünden öğrenciyi koruma gözetme yükümlülüğü olan okula dava açılırdı. Bir de o köpeklerin o kadar kalabalık olmasına göz yumulma sebebi olarak kışın kar yağdığında kurtlar inmesin diye söyleniyor, bilemiyorum bana mantıklı geliyor...

Koü <3 ben. Okulumu o kadar seviyorum ki yüksek lisans tezimi yazıp da mezun olmaya kıyamıyorum hagshshahd

25 aralık 2019 02:58

7. Bu okulu ısrarla kötülemek isteyen bi kitle var, ben çok anlam veremiyorum. Vızır vızır otobüs kalkıyo her yerden 33,53,23 daha bir sürü hat. Nasıl kolay değil ulaşım?

Geçme notu 65'ti ama yeni kararla düşürdüler, üstelik hocalarınız çok katı değilse sınıfın durumuna göre geçme notunu 15 puana kadar aşağı çekebiliyorlar.

Mekatronik mühendisliğinin hocaları çok kaliteli, mesela zafer bingül var yazdığı kitap özel üniversitelerde ders kitabı olarak kullanılıyo. Araba takımı var bölümün, elektrikli araba yaptılar ve her sene geliştirerek yarışlara katılmaya devam ediyolar. Robot kollu drone yapıldı, bu şekilde kendinizi geliştirmenize imkan sağlayan aktiviteler var.

Sırf benim tanıdıklarım güzel şirketlerde çok güzel iş buldular, şirket araba da verdi. Bu bölümden çıkıp da kendini geliştiremeyen insan görmedim kadınıyla, erkeğiyle hepsi birçok şeyde başarılı.

Kocaeli harika bir şehir değil hele ki büyük şehirlerden gidiyorsanız ama mühendislik fakültesinin eğitimi de diğer fakültelerle karşılaştırılamaz bile. Üstelik kocaeli iş imkanı olarak da teknoparkı olsun, şirketler, fabrikalar olsun iyi bir seçenek. Bilgisayar, mekatronik, endüstri okuyan birçok arkadaşım iş buldu ve memleketlerine dönmedi izmitte kaldı sırf bu yüzden.

Sapanca, maşukiye, kartepe etrafı hep güzel yerlerle çevrili bir yer. Merkezinde kafeleri, barları vs. Var. Umuttepe'de de giderek artıyor her şey. Kampüse yakın kafeler de var, starbucks açıldı, migros açıldı. Şimdi oraya evler yapılıyo sanırım. Hızlı tren ulaşımı çok kolaylaştırıyo, tramvay yapıldı birkaç yıl önce. İstanbula belediye otobüsüyle 4-5 lira gibi bi fiyata gidebiliyosunuz. En doğrusu kendiniz karar vermeniz tabii, ama iyi bir seçenek.

25 aralık 2019 08:56

8. Arkadaşım mekatronik okuyor. Daha önce kuzenim de okudu. Kocaeli üniversitesinden mezun. Birkaç sene önce yurtdışından çağırdılar kuzenimi. Şu an 20 bin euro kazanıyor. Arkadaşım da bu sene mezun olacak. Şimdiden iş teklifi aldı. Hocaları inanılmaz kaliteli.

25 aralık 2019 17:02

9. ben açıkçası bu bölümü türkiyede açılan ilk mekatronik mühendisliği olduğu için sormuştum bu kadar cevap alacağımı ve bu kadar popüler olduğunu hiç düşünmedim. herkese teşekkür ediyorum ayrı ayrı.

26 aralık 2019 19:50