kocamın rahatsız edici bir huyu var ve dertleşmek istiyorum?

süslüler selamlar ciddi ciddi boşanmayı düşünmüyorum ama bazen bu sorular devam ettikçe aklıma gelmiyor değil, sürekli ağlamaklı hissediyorum. benim eşimin bir konuda sıkıntısı var bence. biri ondan bir şey rica ettiğinde ve aldığında karşı taraftan para almıyor (yakın biriyse o kişi). bu öyle 3-5 tl lik bir şey değil mesela bugünkü 900 tl lik bir şeydi. kardeşinin almak istediği bir ütü var ve eşim o şirkette çalışıyor çalışanlara indirimli yani. eşim kardeşine alacak ve kardeşi de ona ödeme yapacakmış buraya kadar iyi hoş. daha önce tartışmamış olsak eminim kendi parasıyla alırdı ütüyü kardeşine. sonra artık ne oldu bilmiyorum ama eşimin ailesinin de değiştirmesi mi gerekiyor veya ne konuştular bilmiyorum annemlere de alacağız ama onu biz ödeyeceğiz dedi. ben anlamıyorum annesi arayıp ütümüzde sıkıntı var demez, ama kardeşi annelerinin ihtiyacı olduğunu söylemiş olabilir. ve hatta kendim alayım onun da ödemesini yaparım demişse bile eşim kabul etmemiştir. böyle bir huyu var. durup dururken ne alaka şeklinde 3-4 ayda bir bu tip şeyler hortluyo, daha 3 ay önce babasının telefonunu değiştirip yeni telefon aldık bunu kardeşler falan değil biz yaptık. kardeşi de daha önce eşime bir şey alacagım araştırsana dediğinde bizimkisi ben alırım diyor ve bir şekilde kardeşi para vermemiş oluyor yalandan yok mok dese de. artık eşimin kullanıldığını da bundan da hoşlandığını düşünüyorum. ben kardeşi olsam ütüyü kendim alacakken başka birine durup dururken masraf çıkarmak istemem sonradan tamam demesi bile zaten almasını istiyormuş gibi. artık evlilikte güvenim azalıyor eşim lafta bizim kazancımız ortak diyor ama ütü alınacagı bizim ortak kararımız falan değil pat diye bugün söyledi yani ben bu evlilikte süs bebeği miyim anlamıyorum eşimle bu konuyu daha önce 2 defa konuştum ve şu an sizle dertleşmek istiyorum süslüler. bu arada kardeş dediğim kişi küçük değil çocuğu bile var 35 yaşında insan. evlenmeden önce böyle bir huyu yoktu aileye yardım ederdi ama şimdi kazancı da iyi, benimki de iyi ama artık daha fazla üzülmemek için kendi kazancımı kendi hesabımda tutmayı ve ortak falan yapmayı istemiyorum. lafta ortağız diyor sürekli 3-5 bir şey çıkıyor 2020nin başından beri 6000-7000 tl sadece bu olaylara harcamışızdır ilk başta saf saf tamam diyordum şimdi önceden konuştuğum için tavrımı bilmesi gerekirdi ama şu an sessizlik içindeyiz o da neyin var demiyor çünkü biliyor ki yine ortak bir karar alınmadan bir hareket yaptı... ben anlamıyorum ailesi 4500 tl emeklilik maaşları var ve geçinebiliyorlar fakir falan değiller yani. lütfen konuşalım yardımcı olun biraz dertleşsek yeter süslüler..

1. kocanızın ailesi kocanızı sömürüyor. bu çok bariz. babamla yaşadıklarımızı okur gibi oldum süslü. kocanız bunu farkettiğinde çok geç olacak :(

biz de yılllaarrcaa amcalarıma ve onların boş beleş çocuklarına baktık bu şekilde, çok tatsız durum. baya kızgınım şu an babama o yüzden, ben daha iyi şartlarda okuyabilirdim ya da yurtdışında eğitim alabilirdim vs vs. gibi.

eğer çocuğunuz varsa bu konuyu da gözüne sokabilirsiniz hani çocuğumuza harcayalım falan filan diye.

16 kasım 2020 18:28

2. Ortanca çocuk mu eşiniz

16 kasım 2020 18:30

3. suslu adam keriz, adam kendini kullandirmayi seviyor yapacak bir şey yok. annemle babam da hep bu konudan tartisir. hic de mutlu degiller. babam ailesinin kulu kölesi resmen. ben asla boyle biriyle evlenmem çok üzücü bir durum ama sizi bilmiyorum. bundan sonra daha sert tavrini ortaya koy surat yap konuşma gunlerce bilmiyorum 6000 7000e sana son model telefon alir evlenmiş yuvani yapmiş ailenden ayrilmişsin karindan başka kimi dusuneceksin allah allah. sen de kocanin paralarini annene babana yedir bakalim nasil tepki veriyor.

16 kasım 2020 18:30

4. aileye jest yapılır destek çıkılır ama dediğiniz gibi gerçekten sıkıntılı durum. siz de 2 kişilik ailesiniz öncelik siz olmalısınız. babamda da benzer huylar vardı yani kendi çekirdek ailesine öncelik vermesi gerekirken abilerine falan bir şeyler yapardı uzun uzun anlatmayayım ama nefret ettiğim bir durum.

yine konuşmaktan başka ne yapabilirsiniz bilemiyorum. ama hesap ayırmak bence çok mantıklı sizin güvenceniz olur ve bu durumlara daha az takılırsınız gibi geliyor. tabi bu konuyu dile getirince bir tartışma çıkabilir o yüzden önce konuyu tekrar açın değişim olmayacaksa ayrı hesapları dile getirin.

16 kasım 2020 18:32

5. çok üzgünüm benim babam da böyle

teyzemlere gider 4 odasına avize alır kuzenlerime telefon alır ananem dügünlük kıyafet alır babam öder

topluca tüm akrabalar yemeğe çıkarız babam öder

sevgililer gününde anneme kolye alırken yengeme de alır

anneme araba alırken yengem için ortak kullanın der

kendine araba alırken kuzenime de aldı

amcamların eşyalarını full aldi salon yatak odası vs

yani süslü bu insanlar asla değişmiyo 35te neyse 60da da o malesef

16 kasım 2020 18:32

6. Süslü aslında anne ve babası cok iyi insanlar. Annesi zaten öyle bir şey demez demiştim ama kardeşlerini artık çok fena bulmaya başladım. Diğer kardeş de aslında çok iyi haksızlık etmeyeyim ama bu yazıda bahsettigm çocuklu kardeş bana artık gına getirdi. Babasına telefonu biz aldık çok eskimişti ama genel olarak düşününce ne kadar çok şey yapmışız diyorum. Bide benim aileme bakıyorum, asla bir şey istemezler tam tersi verirler. Eminim eşimin annesinin şu an ütü alınacagından haberi bile yoktur çünkü kardeşe haber salıp ütümüz bozuk oğlumuza söyleyelim demez asla. 2 yıldır evliyim maalesef cocuk yok.

Artık kendi sessizliğimde boğulacağım karşıma alıp sen saf mısın kardeşin sana bilerek söylüyor sen de tamam ben alırım diyorsun desem ben almaktan keyif alıyorum diye zırvalayacak. Acaba ciddi bir şekilde benim dusuncelerimin kaale alınmamasından dolayı kendisine güvenimin azaldığını veya beni hayal kırıklıgına ugrattıgını mı söylemeliyim

16 kasım 2020 18:33

7. Ben bekarim ne kadar anlayabilirim bu durumu bilmiyorum ama iste ya bosanirsak diye degil de bence bu sebeplerden hesaplarin ayri olmasi lazim. Sizin evinize ve birikiminize ayirdiginiz miktari esiniz de ayirdiktan sonra kendisine kalan parayla artik ailesine mi bisey alir, cay kahve mi icer bilemem. Ben de aileme gerektiginde yardimci olabilmek isterim mesela. Bunun icin esimle gerilmektense kisisel birikimimden harcamak isterim. Bu yuzden bence hem cekirdek aileniz icin ayrilan bir butce hem de eslerin kendilerine ayirdigi bir miktar olmasi gerektigini dusunuyorum.

16 kasım 2020 18:34

8. 2.süslü evet ve tek erkek çocuk...

16 kasım 2020 18:34

9. Bu arada şunu söylemeliyim süslüler benim aldıklarıma laf etmez eşim hatta al der gönlü böyle mal bi şekilde bol :( ama ben zaten aşırı harcayan biri değilim. Yani benden bir şey kısarak aileye bunu yapmıyor ama ortak birikimden harcıyoruz sonuçta mecbur muyum 4-5 ayda bir sürekli bir şeyler alıyor olmaya. Ben daha henüz annemlere 900 tl lik bir şey almadım. Babama sadece doğum gününde 400 tl lik hediye almıştık düşünün yani. Şeytan diyor "anneme kahve makinası almak istedim" diye git 1000 tl lik bir şey al falan ama bunun ne bana ne anneme ne evliliğimize faydası var.. çünkü annemin buna ihtiyacı yok ben de boşa para harcamış olucam. Bu arada işin komik yanı almama da hayır demez 😃 tabi şaşırır normalde yüksek miktarlı hediye almadıgım için.

16 kasım 2020 18:38

10. suslum simdi aslina bakarsaniz erkek buyuyunce ailesine bakar destek olur onun acisindan bakiyorum ailesine sahip cikmaya calisiyor boyle yumusakca kibarca hak verdigini ama kendinizi de dusunmeniz gerektigini soylerseniz iyi olabilir erkeklerde boyle bir kompleks var ille ailesinde kahramanlik yapar bu hikayede yanan siz olmayin aman

16 kasım 2020 18:40