kokluyorum isimli ig hesabı olan bir kızı keşfettim, evde kendi parfüm yapıyor, shopier'de satıyor, sizce de biraz cringe değil mi?

parfümleri için artisan diyor ama açık parfüm sonuçta, bana bi tuhaf geldi kız, videoları da var, sizinle paylaşayım dedim. siz alışveriş yapar mıydınız bu tip parfüm satıcılarından?

1. şahsen almam süslüm sonuçta parfümler tenle temas ediyor. o nedenle ben uygun fiyata olan orjinal parfümleri tercih ediyorum.

11 mart 2021 16:31

2. ben alışveriş yapmazdım ama cringe de bulmadım açıkçası. takı toka sabun mum yapıp satan bir sürü insan var hepsi mi cirnge. yada onlar ok parfüm olunca mı cringe oluyor. herkes eppeğinin peşinde cringe dememek lazım bence.

11 mart 2021 16:39

3. cringe değil de sağlıksız. bu kişinin o karışımları yapacak kimyasal bilgisi var mıymış? ne mezunu? yarın bir gün sattığı bir üründe tepkime yaşayan biri olsa ne yapacak?

açık parfüme karşı değilim. eminönü'nde esansçılar vardır mesela, oradan parfüm almışlığım var çünkü adamların işi bu. neyi neyle karıştıracaklarını biliyorlar. hiçbir bilgisi olmadan, sırf uyumlu buluyor diye kafasına göre karışım yapan birinden asla almazdım parfüm vb.

11 mart 2021 16:48

4. tıbbi biyologmuş öyle yazıyor ig da. konu hakkında bilgim var diyor, orjinal parfümlere para tuzağı tarzı şeyler diyor, inanın bilemiyorum.

11 mart 2021 16:51

5. Cringe değil ama ben alışveriş yapmazdım. Bir ara ben de evde parfüm yapmayı kafaya koymuştum baya okuyup izledim bu konu hakkında. Çok da zor bir şey değil aslında herkes yapabilir evde. İstediğiniz esans yağları karıştırıp karanlık bir yerde belli bir süre bekletiyorsunuz. Arada şişeyi karıştırmak falan gerekiyordu galiba. Bu bekletme süresi bitince alkolle seyreltip fısfıslı şişeye koyuyorsun parfüm oluyo. İnternette de bir sürü öneri var alt, orta ve üst notalar için hangi esasları kullanabilirsiniz diye. Ben yapmaktan vazgeçtim çünkü ilk başta yapmam gereken harcama çok fazla olucaktı ve de zor geldi jdjdjd

11 mart 2021 17:17

6. Cringe kelimesi ne alaka ya burda? Garip degil mi desen ok, komik degil mi desen ok. Ota boka cringe

11 mart 2021 17:27