komşu çocuğu ve üniversite sınavı?

süslüler eskiden yakın olduğumuz ama şu an o kadar da samimi olmadığımız bir komşumuz var. kızı bu sene 12. sınıf ben de mezunum. daha sınavdan dün çıkmışız arayıp nasıl geçti diye sordu annem de iyiymiş fena değil falan demiş gerçekten kötü geçmedi ama sonuçlar açıklanmadan bir şey söylemek istemiyorum. sonra kendi kızınınkini anlatmaya başlamış işte tytde fende yanlışları varmış hepsini fullemiş de fende varmış gibisinden aytde hepsini işaretlemiş falan demiş. sorun şu ki annem pek bir şey demese de onun gibi olmamı hep en iyisi olmamı bekliyor bence yani ben böyle hissediyorum. aranızda böyle bir durum yaşamış olanlar nasıl üstesinden geldi diye yazmak istedim uzun oldu biraz özür dilerim

1. Süslü ben kendi isteğimle lisede açık liseye geçtim üniversiteyi normal okuyacaktım yine. Ben açık liseye geçince halam sanki okulu bırakmışım ölmüşüm bitmişim gibi küçümsedi beni. Sallamadım pek hiç sevmiyorum çünkü kendisini. Benimle yaşıt oğlu var özel okulda okuyor onu övüyor bana sürekli. Her neyse geçen sene üniversite sınavına girdik, sonuçlar açıklanmadan önce halamla görüştük. "bizim oğlanı hakim mi yapsak avukat mı bilemedim" gibi bir şey konuşup beni küçümsedi. Sonuçlar açıklandı ben istediğim üniversiteye yerleştim. Oğlu tutturamadı. :) en son görüştüğümüzde "çok kararsız kalmıştınız noldu hiç karar veremediniz heralde?" dedim sümük gibi yapıştı.

Yani sadete geleyim takmayın. Ne olacağı belirsiz.

29 haziran 2020 18:59

2. bizim geçen sene komşumuz kızım tmde 50k yaptı Boğaziçi işletme bile geliyordu kendi gitmek istemedi diyordu kdmdmmdd. Yani çok takmayın süslü salla

29 haziran 2020 19:35

3. Hayat böyle bir şey değil süslü.Bir sınavdan iyi sonuç almak hayatınızda sadece ufacık bir şeyin göstergesidir.Kendi hayatımdan örnek vermek gerekirse; hep başarılı oldum ama üniversitedeyken inanılmaz bir bunalım dönemine girdim, üç sene ağır depresyonla mücadele ettim ve başarım çok etkilendi 4 senede bitmesi gereken okulu 7 senede bitirdim.üniversite sınavında benden çok daha kötü dereceler yapan arkadaşlarım iyi kötü okullarını 4 senede bitirip iş buldular ben hala boşa kürek sallıyorum.o yüzden siz sizin için iyi bir puan alıp,istediğiniz bölümde okumaya bakın.tek bir sınav başarının göstergesi değil.

29 haziran 2020 23:06