komşunun çocuğu ve bitmeyen çığlıkları?

kızlar şuan oturduğum daireye taşınalı beş ay oldu. üst katımızda bebekli bir çift var. tabi ben bebek olduğunu sonradan öğrendim daha büyük sanıyordum başta. çocuk istisnasız her gün ve gece sürekli çığlık çığlığa ama öyle mızmızlanır gibi bir çığlık değil. tam ağlama da değil tarif edemiyorum ama çocuk sürekli çığlık atıyor uzun uzun. ilk zamanlar açıkçası biraz rahatsız olmuştuk çünkü aile hiç yapma etme demiyor çıtı çıkmıyor anne babanın. hatta uygun bir fırsatta komşu ile bir konuşalım dedik. üçüncü ay sonu bir gün kadın bizim balkona kıyafet düşürmüş asarken, o vesile ile konuşurken sabah çok erken kalkıyoruz, çocuğunuz çok mu küçük acaba bu konuda bir şey yapabilir misiniz dedim kibarca, meğer bir buçuk yaşındaymış daha. kadın “biz de rahatsız oluyoruz ama yapacak bişey yok çoğu zaman ne istediğini biz bile anlamıyoruz” diyince peki size de kolaylık diliyorum dedim. bebek hala aynı, şimdi yine başladı artık rahatsız olmayı geçtik üzülüyoruz bebek için. yani bir çocuk şımarıklıktan bu kadar bağıramaz diye tahmin ediyorum. bazen bir saat hiç susmadan çığlık atıyor, acaba bir derdi mi var diye içim içimi yemeye başladı. annesinin tavrını düşünüyorum “ biz bile anlamıyoruz ne istediğini” diyip geçti. acaba doktora götürdüler mi diye düşünüyorum ama gidip sormak da uygun değil. ben misafirlikte falan şahit olsam buna çocuğu kesiyorlar heralde derim öyle bir bağırma. eşime acaba çocuğa zarar mı veriyorlar diyorum saçmalama diyor. ne yapabilirim bilmiyorum süslüler akıl almak istedim. sanane diyebilirsiniz ki dyen de çıkacaktır ama üstünüzde bir bebek sürekli bu halde olduğu zaman banane diyip geçemiyorsun. kusura bakmayın beton gibi yazdım ama. çevrenizde hiç böyle çocuk var mı? çocuklar sebepsiz yere bu kadar bağırıp çığlık atar mı? ben bir şey yapabilir miyim bu konuda?

1. Süslüm hiç bilmiyordum otizmli çocuklarda böyle bir durum olduğunu. Umarım hiçbir sorunu yoktur.

17 nisan 2020 02:21

2. Bebekler öyle genelde süslü alt katımızda doğulu aile var az çok tahmin ediyorsundur ne kadar kalabalık çocuklar olduğunu bebeği geç ilk okula gidenide bağırıp ağlıyor tepiniyor üstlerinde olan biziz bi de annem bir şey demeyin sizde küçükken öyleydiniz çocuklar diyip geçiyor ee doğruda şu an söylesinizde ne yapabilir ki bebeğe zaten bebeğe bir şey olsa anne anlar siz olmadı sohbet arasında sağlığıyla ilgili bir şey yokya falanca teyzemin bebeğide böyle ağlardı şu sebepten dolayı de kadın ona göre anlatmaya başlar zateb

17 nisan 2020 02:22

3. Anon5, yok süslüm öyle bir şey asla söylemem. İnsanları rencide etmek üzmek istemem kesinlikle. Benim kardeşim yok, kuzenim de çok az vardı ve ayrı büyüdük zaten, şuan da çevremde pek çocuk yok o yüzden çocuk davranışlarını tam bilemediğim için durumu anlamlandıramadım. Aileye de üzüldüm zaten, insanların gecesi gündüzü yok. Bana pek aksilikten gibi gelmiyor ama geçtikten tüm samimiyetimle öyle olmasını diliyorum. Hiçbir sorunu olmasın da yaramazlıktan yapıyor olsun.

17 nisan 2020 02:27

4. Gerçekten olacaktı geçtikten olmuş. Yukarıdaki tüm süslülere de teşekkür ederim cevapları için.

17 nisan 2020 02:28

5. Anon1, çok teşekkürler süslüm. Sebepsiz yere de olabilen bir şey olduğunu öğrenmek beni gerçekten rahatlattı. Biz zaten artık alıştık eşimle, başladı bizim minnak diyip geçiyoruz ama bazen işte çok uzun sürünce üzülüyorum.

17 nisan 2020 02:45

6. bir an aynı apartmanda mı oturuyoruz diye düşündüm. bizim de alt komşumuzun çocuğu 2 yaşında ve dediğiniz gibi sanki canından can kopuyormuş gibi ağlıyor. hatta birkaç defa kapının önünde seslerini dinledim acaba bebeğe bir şey mi yapıyorlar diye. fakat şunu farkettim evde aşırı derecede bağırarak konuşup, oyun oynuyorlar bebekle. anneannesi bakıyor sanırım bebeğe ve bebeğin annesinin de konuşma tarzı benzer şekilde biraz yırtınarak bağırır gibi, sürekli evde bağırış çağırış halinde konuşma oluyor. şimdi izolasyon döneminde bebeğin ağlamalarının azaldığını farkettim. anne baba evde ve sürekli çocukla ilgilendikleri için sanırım. yani bizim bebek biraz kaotik ortamda ve çok ilgilenilmediği için öyle ağlıyor sonucu çıkarttım ben.

17 nisan 2020 03:05

7. Süslüm bizim komşuların tam aksine çıtı çıkmıyor. Yani evde bebek olmasa o daire boş zannedersiniz o kadar sessizler. Anne babadan öğrenme gibi bir durum yok yani. Yalnız normalde bu bebeğe de anneannesi veya babaannesi bakıyor ama bu binada değil, çocuğu sabah işe giderken götürüp akşam alıyorlardı şu hastalık çıkana kadar. Aynı binada olamayız süslüm çünkü onların üstü boş ama bi an okurken ben de acaba dedim :)

17 nisan 2020 03:10

8. Bizim de aşağıda çocuk var 2, 3 yaşlarında diye tahmin ediyorum her gece ağlıyordu uzun uzun, ama bir tek çocuğun sesi var anne babasının sesi yok susturmak adına. Onlar da suriyeli bi aile hani normalde günlük konuşurken bile yüksek sesle konuşan insanlar duyuyoruz baya, ama çocuk ağlarken sesleri gelmiyor. Önceleri ağlama sesinden rahatsız olurken ben de sizin gibi düşünmeye başladım niye ilgilenmiyorlar acaba diye. Üzülüyodum bir taraftan ama bu ara azaldı ağlaması. Umarım çocukla ilgilidirler sizin komşular

17 nisan 2020 03:28

9. süslü bazı çocuklar biraz öyle her şeye ağlıyorlar. benim de oglum 2 yaşında öyle her şeye ağlamaz ama bazen geceleri uyanıp sebepsizce ağlıyor ya da diş çıkarırken çığlık atarak uyanıyor. gece ağlamaları 1.5 yaştan sonra rüya görmeye başlamalarından kaynaklı olabilir. ama gündüz de aynı olması muhtemelen 2 yaş sendromu da olabilir. istedikleri bir şey olmayınca gözyası hazır halde hemen bu yaşlarda

17 nisan 2020 04:00

10. süslü bizim üst komşu da böyle. 3 çocuk falan var galiba bilmiyorum, bebek de değiller ama özellikle akşamları bağıra bağıra ağlıyolar. bazen anne vurma nolur dediklerini de duyuyorum çok üzülüyorum

17 nisan 2020 15:59