kontrolü kaybediyorum hissi, kendine zarar vermekten korkmak ?

nasıl anlatsam bilmiyorum böyle kontrolü kaybetmedim kendime bir şey yapacakmışım gibi bi his geliyor. öyle niyeti olan birisi değilim bu arada yanlış anlaşılmasın ölümden çok korkarım. uzun suredir kötü hissetme hali içerisindeyim kontrolü kaybetmekten korkuyorum yalnızım tedavi imkanım yok ne yapabilirim bilmediğim için sizinle paylaşmak istedim.

1. Tedavi imkanın niye yok? Bir devlet hastanesinden psikiyatri randevusu alıp tedavine başlayabilirsin? Biz burdan sana ne diyebiliriz ki? Ya da ne yapabiliriz ki? Doktora gitmelisin demekten başka bir tavsiye de veremeyiz.

13 ekim 2024 22:54

2. anksiyete kaynaklı oluyor bu süslü. doktora gitmekten başka çaresi yok... çok daha kötüleşmeden görünsen iyi olur.

13 ekim 2024 23:18

3. suslu sorunun kaynagi nedir bilemeyiz tabii (anksiyete, depresyon vb) o yuzden teshis ve tedavi alman cok onemli. ama o zamana kadar lutfen biraz mindfulness artiran aktiviteler yapmaya calis: meditasyon olur, gunluk tutma olur, spor olur... biraz bilissel davranisci terapi egzersizleri hakkinda okuyup onlari yapmaya calis. sevgilerimi ve iyi dileklerimi yolluyorum!

14 ekim 2024 11:43