konuştuğum çocuğu babası hep dövmüş ve babası annesini de dövmüş.böyle biriyle sevgili olmak riskli mi? travmaları tetiklenir bana zarar ?

verir mi?

1. sadece buna bakarak bir şey diyemeyiz. travmalarının farkında ve düzeltmek istiyor olabilir. ayrıca her dayak yiyen dayakçı olmaz.

6 mayıs 2024 22:15

2. Aileleri yüzünden yargılanan çocuklara çok üzülüyorum. Şimdi bu çocuğun tek suçu babasının annesini dövdüğü bir evde büyümek mi? Bu düşünce bana çok acımasız geliyor ya.

6 mayıs 2024 22:18

3. kendini düsün bacım

6 mayıs 2024 22:19

4. fiziksel zarar degil de mental olarak sizi zorlayabilir sizin psikolojiniz iyiyse. ben uzunca bir süre annesinden hem fiziksel hem duygusal siddet gören erkek arkadasimin travmalari ile ugrasinca kendim cöküs yasadim. cok saglikli bir ortamdan ciktiktan sonra en ufak seyden tetiklenen biriyle olmak beni cok zorlamisti. sonrasinda uzun bir terapi aldim öyle toparlayabildim. tabi kisinin travmalarinin farkinda olmasi, iyilesmek icin cabalamasi, travmasinin hayatini ne acilardan etkiledigini bilmesi degistirebilir her seyi. saglikli bir noktada olduguna inaniyorsa riskli demem

6 mayıs 2024 22:19

5. Ss aynı yaşantıya sahip biriyle sevgili oldum. Hiç ön yargılı olmadım. Nazımla oynuyordu sakindi. Zaman geçtikçe Çok ani öfke patlamaları olmaya başladı. Küfür vs kullanmazdı ama fazla yükselirdi. Tartışmalarımız genelde telefonda veya mesajda patlak verdiği için çok ileriye gidemedi ama bir süre sonra yanında olsam bana da şiddet uygulayacağına emin oldum. Bir de insan sevince gerçekten görmezden geliyor.aman kızmasın aman sinirlenmesin diye diye kendime saygımı kaybettim. Ben yaptım sen yapma.. istediği kadar iyi biri olmaya çalışsın insan bilinçaltından kaçamıyor

6 mayıs 2024 22:22

6. Evire çevire dövüldüm vücudumda sandalye parçaladılar merdivenden itti karanlık böcek dolu kömürlüğe kilitlendim saatlerce. Bunları annem babam ben çocukken yaptılar kurtuldum çok şükür. O zamandan beri hayatımda en ufak şiddet yok olamaz da. Çok güzel sevgi dolu bir aile de kuracağım eşime de çocuklarıma da yaşamadığım cenneti yaşatacağım. İlişki dinamiğinizi tramvayları bıraktığı hasarı bilemem bilemeyiz ama baştan böyle ön yargılı yaklaşmayınız

6 mayıs 2024 22:23

7. ya süslü bunu niye söylüyor ki yeni tanıştığı birine? konu buraya nasıl geldi ? ve ailesiyle şuan arası nasıl?

çok şey yazıp sildim. ne desem zor. şiddet görmeyen insan sayısı az bu ülkede aileden. ailesinden korkup iğrenir ve görüşmek istemezdim hani evlilik boyutunda. ama karşındaki kişi de zaten incinmiş biri belki şiddetten nefret ediyordur . ama genelde şiddet görmüş insan şiddet göstermeye meyilli oluyor. mesela en ufak tartışmada birden öfke kontrolünü yitirebiliyor. normal konuşacağı yerde bağırabiliyor bağıracağına vurabiliyor. herşeyden tetiklenebilir. sinirlenince seni döveceğim şimdi demez ama iş oraya varabilir.

6 mayıs 2024 22:52

8. Aramızda çok hızlı ve yoğun bi çekim oldu o yüzden birbirimize her şeyi anlattık ilk buluştuğumuz gün :p ikimizde çok samimi ve konuşkan insanlarız.

Babası yaşlanmış artık hasta falan hastalıkları ile ilgilenmek dışında bir şey yapmıyor. Babasını sevmiyormuş. Bana yaptıklarını unutmadım dedi. Ayrıca babası 5 yıllık eski sevgilisi ile evlenmesini istememiş olay çıkartmış falan bilmiyorum beni bu dramalar korkuttu açıkçası

7 mayıs 2024 00:23

9. tramva ya da tramvay değil arkadaşlar travma yazacaksınız

7 mayıs 2024 15:26

10. süslü yok ı-ıh görüşme bu çocukla. bunlar yeni tanıştığın birine anlatılacaklar şeyler değil. hele flörte. acındırma yaptığını düşünüyorum. diğer süslünün de yazdıklarını okuyunca daha bir dank etti. senden ilgi şevkat beklentisinde olacak.

7 mayıs 2024 16:43