kore dizilerinde neden hiç cinsellik yok?

devamı gelecek gibi çekiyorlar ama izlediğim kore dizilerinin hiçbirinde asla böyle bir şey yok. nedenini bilen var mı aranızda

1. Çünkü muhafazakarlar dikkat ettiyseniz dekolteli kıyafetler de giymezler

14 mayıs 2021 16:48

2. Korelilerde koltuk altı göstermek ayıpmış bu da böyle bir bilgi alın naparsanız yapın :d ben de nerden duydum bilmiyorum.

Bu arada crash landing on you izliyorum(ilk kore dizim) çok önerildi diye izliyorum ama çok yavaş :( keşke biraz kısa kesseler :(

14 mayıs 2021 16:50

3. nedeni zaten belli yukarıda belirtmişler. Kore'de aşk ilişkileri böyle ortaokul aşkı havasında geçiyor zaten, o yüzden de bizdeki muhafazar kesim bu kadar seviyor bu dizileri. Çünkü aşk sadece romance gibi anlatılıyor, ama aşk tutku ve şehvet de içeriyor özünde. Bu yüzden de bu diziler bana yavan geliyor ve izleyemiyorum.

14 mayıs 2021 16:58

4. Ben de kore dizilerini izlemeye başlamadan önce muhafazakar kesimde sevilmesinin sebebini cinsellik içermemeleri olarak düşünmüştüm. Yeni izlemeye başladım, belki bana öyle denk geldi bilmiyorum ama açık açık cinsellik sahnesi olmasa da baya iması yapılıyor bence ya. Bir de bizim dizilerdeki gibi bekaret takıntısı yok sanki, sahne görmesek de karakterin cinsellik yaşadığını biliyoruz ve Kötü bir şeymiş gibi lanse edilmiyor. Bizimkilerde baya hastalıklı bir cinsellik algısı oluyor.

14 mayıs 2021 17:08

5. 2-3 tane kore dizisi anca izlemişimdir. ben sevdim, güzellerine denk gelirsem de daha izlerim ama muhafazakar değilim. en son bir dizi izledim, yeni yapımlardan. sevişme sahnesi hiç yoktu ama cinsellik olduğu da hissediliyordu. belki zamanla değişiyordur bilemiyorum. kore dizilerinin bu kadar sevilmesinin nedenini ergenlere bağlıyorum ben. konu olarak o kesime daha çok hitap ediyor (fanları içi söylüyorum.)

14 mayıs 2021 17:19

6. İyyy tiksiniyorum Kore dizilerinden Allah'ın kabız sapik muhafazakar sovenistleri.

Kore dizisi seven insan benim için ergen bile değildir. İnsan doğası katilleri.

14 mayıs 2021 17:33

7. Televizyonlarda yayınlananlarda Sansür var çünkü. Ben kore kültürüne merak saldığım vakitlerde dizi izlemeyi bırakıp sürekli variety ve reality show izliyordum. basit, küfürsüz ve sıkıntı olmayan programlarda bile 13 yaş, 15 yaş sansürü olurdu. Böyle de muhafazakar ve katılar. Sadece bu da değil, Birçok konuda toplum önünde hiçbir şey olmuyormuş, her şey mükemmelmiş gibi gösterip halı altına süpürdükleri dertleri bol. (Kore'de daha önce bulundum, arkadaşlarım da var bu arada.)

14 mayıs 2021 17:49

8. A10, bir de bayıl istersen ya. Genel olarak dizilerinde pek cinsellik olmaz evet ama filmlerinde bayağı var aslında. Sadece muhafazakar olsalar filmlerinde de olmazdı. Ayrıca dizilerinde genelde böyle şehvetli öpüşme sahneleri filan yok evet ama olan diziler de var. Onun dışında hiçbir dizilerinde seks sahnesi görmedim ama.

14 mayıs 2021 18:38

9. Kore gençlerinin ahlakını düzeltmek için böyleymiş. Böyle duydum

14 mayıs 2021 20:39

10. sevişme sahneleri midemi bulandırıyor. koltuğumda oturmuş dizimi izlerken birden iki yabancının vücudunu en mahrem haliyle görmek istemiyorum. bu durumu "insanın doğası bu" ve "gerçekçilik katıyor" argümanlarıyla savunanlar var. e o zaman karakterler tuvalete de gitsin gerçekçilik katar, hem doğamız bu.

15 mayıs 2021 02:00