kpss atanma hikayeleriniz var mı?

bu ara çöküntü içindeyim. kpss ile ilgili mutlu, enerji verici, güç verici atanma hikayeleri okumak istiyorum. bu ara çok ihtiyacım var. çevrenizde ya da kendinizde şöyle yaptım oldu, kimsenin benden umudu yoktu, benim atanma sayısından umudum yoktu, ilk girişte-10. girişte atandım dediğiniz hikayeler var mı. mucize yaratanlar, olmazı olduranlarınız var mı?

1. Süslü 22 yaşındayım. Öğretmenlik mezunuyum. 2019 da mezun oldum. Okul varken adam akıllı çalışamadım koptuğum dönemler çok oldu. Sınava 2-3 hafta kala sıkıca çalışarak bir puan aldım. Yeterli değildi atanmama. Çok üzüldüm ağladım tam gaz evde başladım yeniden ders çalışmaya. Ve o kadar inandım ki 80 üstü alacağım dedim hep kendime. Seve seve inana inana çalışırken bir gün hiiiiç umudum yokken her şey bitmişken bakan televizyonda  ek 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi. İnanamadım. Aylardır ders çalışıyordum öbür seneye kalacağımı biliyordum çok gergindim tabi ne olacak diye bir anda ek atama olacağını öğrendim. İnşallah gidişata göre temmuzda mülakata girip eylülde atanacağım. Demem o ki bazen nasipte varsa bir şekilde oluyor. Tam umudun bitmişken inancın kalmamışken. Ama önemli olan da şu ki emeksiz hiçbir şey olmuyor. Sınava çalıştığım sene emeğim yetmedi belki bu sene tekrar çalışmış oldum. Umudunu ve mücalede etmeyi bırakma

9 mayıs 2020 19:34

2. Süslüm ne güzel yazmışsın. Dilerim istediğin olur. Benim branşımda 130 kişi civarı alıyorlar. 80 aldım atanamadım. Taban puanımız 85e anca düşüyor.

Hedefimi 90 üstü belirledim. Çalışıyorum bırakmadım ama sanki ne kadar çalışırsam yetmeyecek gibi geliyor. Güzel hikayeler okumak o kadar iyi geliyor ki.

9 mayıs 2020 19:51

3. Havacokguzel süslüm ne güzel bir şey yaşamışsınız sizin adınıza çok sevindim. Tam beklemediğiniz anda işleriniz ve hayatınız yola girmiş. Böyle bir mucizenin beni de bir an önce bulması dileğiyle.

9 mayıs 2020 20:39

4. Allah bize de nasip etsin güzel yerlere atanmayı, amiiiin

9 mayıs 2020 20:51

5. Umarım süslüm çok sağol.

9 mayıs 2020 20:55

6. Öğretmenim ama hiç niyetim yoktu benim, akademi olmamıştı, bankada çalışıyordum ama çok mutsuzdum. Nasıl karar verdim bilmiyorum ama şubat mart gibi karar verdim hazırlanmaya, olana kadar çalışacağım dedim. Branşım çok az alım yapan bir branş. Ama göze aldım. Bir de ders çalışmak bana çok kolay geliyordu bankadaki hayatıma göre. Yazın istifa ettim ve dershaneye yazıldım, ekimde dershane başladı, 10 ay boyunca sıkı çalıştım, derece yaptım ve kendi yaşadığım şehre atandım işin sonunda. Belki bankada çalışmasam o kadar mutlu olarak hazırlanmazdım sınava çünkü çok keyifli bir süreçti benim için. Ders çalışmayı seviyordum :)

9 mayıs 2020 21:19

7. Cudana süslüm mükemmelsin ne iyi etmişsin. Tebrik ederim.

Benim branşım da çok az aldığı için geriliyorum. Dersaneye gittiğim sene bir tane arkadaş vardı bölümü tekstil öğretmenliği diye kalmış aklımda. 3-5 kişi atanıyordu branşında. Boşuna çabalıyor amma büyük özgüven diye düşünürdüm. Sonra o kişi branşında Türkiye 1. Oldu ve atandı. Gıpta etmiştim.

Böyle insanlara çok özeniyorum. Ne büyük azim çalışma ve özgüven.

9 mayıs 2020 22:30

8. Çok iyi anlıyorum süslü, başka bölüm oku diyen mi olmadı, torpil bul diyen mi olmadı... hepsine kulağımı tıkadım hep. Derece yaptım babam hâlâ polis mi olaydın acaba diyordu :) ama kendi emeğinle bir yerlere gelmek, bir atanma hikâyenin olması çok güzel bir durum. Hep bunu düşün

9 mayıs 2020 22:48

9. Süslü ben de alımı az bir branştayım. (200-300 civarı) mezun olduğumda kpss düşünmüyordum girmedim bile.

Bir buçuk yıl özel okul dersane karışık çalıştım ve kötü komşu ev sahibi yapar misali  ocakta istifa edip dersaneye yazıldım. Şubatta hızlandırılmış bir kur ile ilk kez kpss çalışmaya başladım. Soru sayılarını bile bilmiyordum başladığımda😁

Çok iyi bir derece yapamadım ama o eylülde atandım, kontenjanlar açıklanıp sıralamanın içinde olduğumu öğrendiğimdeki mutluluğu hala hatırlarım☺️

9 mayıs 2020 22:55

10. Anonim 4 süslü senin de ne güzel bir hikayen var :) ben de kötü işten bunalıp istediğimi almak için harekete geçtim. Bazen kötü olaylar güzel sonuçlara vesile oluyor. Senin için çok sevindim tebrikler.

9 mayıs 2020 23:19