kredi çekmek istemiyorum dediğimde senden bi şey isteyen yok diyen sevgili?

1. süslüler selam başlık karışık oldu ama durum şöyle, biz nişanlanmak üzere olan bi çiftiz. ben ekonominin farkında olan bir insanım ve her ay mutlaka kenara para koymaya çalışıyorum, ek olarak tabak bardak tarzı modası geçmeyecek şeyler alıyorum her ay. düğünümüzü aileler yapacak ev eşyalarını da aileler alacaklar ama bizim de mutlaka masrafımız olacak. en basiti kiraya çıkacağız ve oraya başta para harcamak zorundayız onun dışında balayı vs. sevgilim de benim tam tersime asla para biriktiren bi insan değil. ne yapacağız nasıl olacak deyince de halledeceğiz bir şekilde diye geçiştiriyor sürekli. biraz üstüne gittim bu sefer kredi çekeriz dedi. ama ben şuan kendimden kısarak kenara para atıyorum o istediğini yaparken ben de dedim ki ben kredi çekmek istemiyorum evliliğimizin ilk zamanlarında borç mu ödeyeceğiz kredi çekip kendimize bir şeyler almak varken. birden parladı “senden bi şey isteyen mi var be? , çekmezsen çekme, sanki senden bir şey istiyoruz” benzeri cümleler kurdu. çekilen krediyi birlikte ödemeyecekmişiz gibi. çok tadım kaçtı. napmalıyım nasıl hareket etmeliyim sizce?

1 haziran 2022 11:24

2. Çekilen krediyi birlikte ödemek zorunda değilsiniz?

Evlenen insanlar şunu unutuyor bence, siz temelde beraber yaşayan 2 insansınız.

Aylık eve giren para her birey için 2 ye bölünmeli bence. Eşit tutarda her iki tarafın katkısının olduğu bir ortak bütçe

(Tatiller, ev kirası, ev masrafları, giderler vs)  ve bireysel hesaplar.

Balayınız, kiranız da bu ortak hesapla ödenmeli. Sizin koyduğunuz kadar para koyamıyorsa ve kredi çekmek istiyorsa kendi çeksin kredisini, ödesin.

Evlilik tek yastığa baş koymak falan da, kimse kimsenin maddi yükünü taşımak zorunda değil.

Bunu sadece sevgiliniz için söylemiyorum. O da sizin aylık güzellik, makyaj, kıyafet, bakım masraflarınızı falan karşılamak zorunda değil mesela.

Bu sadece benim düşüncem tabi.

1 haziran 2022 11:35

3. Ya hadi sktrsin..o cekecek krediyi o odeyecek ee maasi kresiye gidince sana yuklenilmeyecek sanki o zaman ekstra

1 haziran 2022 11:39

4. @seninannenbirmelekti süslüm bütçeyi tamamen ikiye ayırsak bile araba, ev alsak sonuçta ben ödeyemeyeceğim dese dolaylı olarak ben etkileneceğim yine alamamış olacağız bundan bahsediyorum aslında. şuan tamamen keyfi harcamalar yaptığı için bizim hayat kalitemiz düşecek gibi hissediyorum.

1 haziran 2022 11:44

5. anonim 3 çok haklı.

paraya bakış açısı, kişilerin para politikaları evlilikte çok önemli

1 haziran 2022 11:50

6. a5 süslü şöyle; 40 bin desek benim bunu karşılayacak imkanım var çünkü para biriktirdim ve biriktirmeye devam ediyorum. ben bu parayı kendimden kısarak gerekirse bazı günler canımın istediği şeyleri yapmayarak yapıyorum. o ise istediği an istediği yere gidip maaşına göre lüks yaşadığı için para biriktirmiyor. o yüzden diyorum ben kredi istemiyorum diye

1 haziran 2022 12:08

7. Süslü o zaman sen kredi çekme, 40 bin mi biriktirdin atıyorum 50 lazım oldu 25 ver o da 25'i yoksa kredisini çeksin hesapları ayrı tutun ortak havuza giderleri bölerek para koyarsınız, para senin paran faiz ödemek istemeyebilirsin o ödesin bu halde kendi payını faizle

1 haziran 2022 12:20

8. Karsilayacak durumunuz varsa tl kredi cekmek daha mantikli. Siz de paranizi tl'de tutmayin zaten dolar veya altin yapin. 1 sene once araba aldim mesela birikmis param doviz ve altindaydi ve fazla fazla yetiyordu ama kredi cektim. 36 ay odeyecegim. Aylik taksitleri 1 sene icinde artan enflasyonla artik kusa dondu. Seneye daha da koymaz olacak. Birikmis param da yine kenarda artmaya devam ediyor.

1 haziran 2022 14:01

9. yok ben altın ya da dolar alıyorum sürekli zaten. a5 işte anlatmaya çalıştığım sadece bu süreç değil nasıl teşvik edeceğimi de bilemedim ben de mi salsam diye düşünüyorum artık 🥲

1 haziran 2022 15:49

10. Çok acil bir masrafım çıktı birikmişim harcadım gibi bir şey söyler o güvencenin ortadan kalkmasını sağlardım.

2 haziran 2022 09:45