kuaför makası ve normal makas?

kızlar selam bilmiyorum saçma bir soru mu ama merak ediyorum şimdi saçlarımda modelli bir kesim yok en son kuaförde kestirdim 1yıl olacak neredeyse, düz bir kesim kırıkları evde anneme kestiriyorum :d saçlarım da çabuk uzamaz hiçbir zaman, sizce makasın bir önemi var mıdır?

1. Var elbette evde kesildiğinde biçimsiz duruyor dışa doğru kıvrılıyor ama kuaförlerin makasları ve tekniği farklı

1 şubat 2020 18:13

2. Teşekkürler süslü

Yani saçlarım aşırı ince zaten öyle tabi dümdüz kesemiyor annem ama yine de rahatsız olmuyorum kesiminden yani saçımı küstürmüş mü oluyorum diyorsunuz, kuaföre gitmek şart oldu o zaman

1 şubat 2020 18:18

3. ben de evde kesiyorum saçımı, önce normal bir makasla kesiyodum, biraz zorlanıyodum ama saçlarımda bir problem yoktu, kuaför makası aldım, kullanması daha kolay, onla kesiyorum artık.

1 şubat 2020 18:33

4. Teşekkürler anonim3 ben de kuaför makası bakayım en iyisi siz nerden almıştınız

Orası öyle dipten uzuyor ama uçları kırık olduğu sürece saçın uzaması ilerlemez gibi bir şey söyleniyor tam olarak böyle olmasa da buna benzer bir şey ve yanlış kesim yaparsam bir etkisi olur mu onu merak ediyorum sadece

1 şubat 2020 18:39

5. Süslücüğüm saç kırıkken uzamaz, şöyle yaparsan küser, böyle yapar nefes almaz vs lafları uydurma tamamen. Mantığı var mı bu sözlerin? Kimse kuaförlerin ağzından çıkanları niye sorgulamıyor hiç anlamıyorum.

1 şubat 2020 19:04

6. Teşekkür ederim anonim5 cevabın için :)

İşte evet öyle söylentiler kulaktan kulağa yayıldığı için acaba olabilir mi diye insan düşünüyor, çünkü çok çabuk kırılan saçlarım var bir bağlantısı olabilir mi diye düşündüm zaten bu yüzden sordum bu soruyu doğrudan bilenler vardır diye teşekkürler anonim6

1 şubat 2020 19:13

7. Saç uzar da ucu kırık olursa o kırık yukarı doğru çıkıyor zamanla. Bu sefer de yine kestirmen gerekiyor. Uzamasının anlamı kalmıyor. Bence bu yüzden kırık saç uzamaz falan diyorlardır. Yoksa dipten uzar tabii ki. Normal makasla makasın izi belli oluyor. Bir de makas düzgün kesmiyorsa kırabilir de. Kuaför makasıyla hem kolay kesiliyor hem de makas izi olmuyor normal makastaki gibi. Ben de bu sebepten almayı düşünüyorum kuaför makası. Önceden kendim keserdim. Sanırım yine kendim kesmeye döneceğim.

1 şubat 2020 19:21

8. Haklısın anonim7 belki de o yüzden uzamıyor gibi görünüyordur, evet her ay ya da 2 ayda bir kuaföre gidecek bütçeyi ayırmam mümkün değil evde düz kesim yapmak çok zor olmuyor. en mantıklısı kuaför makası almak görünüyor teşekkür ederim süslü

1 şubat 2020 19:40

9. annem kuaför. makasın profesyonel olması kuaför açısından önemli. şöyle düşünün yemek yaparken şef bıçağı ile bir şeyler doğramak mi yoksa küçük meyve bıçağıyla mi. sonuç değiştirmez ama meyve bıçağı ile doğramak daha zorlayıcı.

2 şubat 2020 01:31

10. Teşekkürler süslü çok mantıklı :)

2 şubat 2020 12:48