kullanıp memnun kaldığınız kolajen takviyesi?

selam süslüler, 33 yaşındayım. cilt sağlığı için kullanıp memnun kaldığınız kolajen markalarını söyler misiniz?

1. dört değişik marka kolajeni düzenli olarak kullandım, yaklaşık dört beş bin lira harcadım sanırım, daha fazla da olabilir, ciltte gözle görülür bir faydası olmadı, o parayla kemik suyu alıp düzenli içip yanında da estetik işlemler yaptırmadığıma pişmanım, öyle aşırı fayda etmiyor, bir ara düzenli içtiğim kemik suyu bile cildime

daha iyi gelmişti, parlaklık ve sıkılık etkisi çok daha iyiydi, ama her gün içiyordum. bence vitamin ve diğer cilde iyi gelen ek takviyeler, iyi cilt bakımı, beslenme, su ve spora dikkat edin.

28 kasım 2022 12:47

2. Süslü dışarıdan alınan kollajen takviyelerinin sanıldığı kadar yararlı olmadığını okumuştum, karaciğere büyük yük bindiriyormuş. Ve vücut kollajen proteini aldiginda doğrudan cilde için kullanmayıp aminoasitlerine ayırdıktan sonra vücutta nerede ihtiyacı varsa oraya kullanıyormuş. Bunu başka herhangi bir protein takviyesi de sağlayabilir.

Esas yapılması gereken ya kollajen yıkımına neden olan enzimleri bloke etmek ya da yeni kollajenin üretilmesini sağlayan enzimleri artırmak.

Piyasada biosil markalı bir ürün var. İçeriğinde kollajen üretimini artıran kolin enzimini bulunduruyor. Hap ve damla seklinde formları var. Gerçekten de dışarıdan habire takviye almak yerine vücudun kendi kollajenini üretmesini sağlamak bana daha mantıklı geliyor.

28 kasım 2022 13:03

3. canım süslülerim çok teşekkür ederim.

a1 evet kesinlikle bol su düzenli cilt bakımı ve ufak işlemler çok faydalı ben hepsini yapıyorum açıkçası. son 1 senedir botoks yaptırıyorum ve çok memnunum. cildim de beni üzen bir cilt değil ama bu aralar sürekli karşıma 30 lu yaşlarda kolajen takviyesi şart diyen doktor videoları çıkıyor.

a2 söylediğini hemen araştırmaya koyuldum :*

28 kasım 2022 13:53

4. 27 yaşındayım,22 den beri kolajen kullanıyorum ama ben sporcu olduğum için hep bu tarz takviyeler alırdım. Süslü öncelikle dr kontrolünde kullanacağını varsayarak söylüyorum

- Kolajenle birlikte ester formda c vitamini

-mutlaka bir antioksidan (alpha lipoik asit ya da koenzim q10 )

- kolajen markası olarak suda kolajen fxone toz formda (3 ay düzenli kullanın ara verin)

- toz formda içtikten sonra düşük dozda kolajen takviyesi ( solgar hyaluronik asit kolajen komplex)

Hergün 2 buçuk-3 lt su ve bol yürüyüş.

Bunlar hem cildime hemde eklem ağrılarıma,bacak ağrılarıma iyi geldi. Ciltte hem gözenek küçülttü hemde gözaltı kuruluğu ve genel ağız kenarı kırışıklıklarımı düzeltti.

28 kasım 2022 20:21