kullandığım ilaç yarım doz. sadece yarısını içiyorum. geri kalanını ertesi gün almak sakıncalı olur mu?

doktor yarım doz dedi şimdilik, ben de öyle tüketiyorum. geri kalanı çöpe. kalanını ertesi güne saklayıp tekrar içsem bir şey olur mu? ne gibi bir sakıncası var

1. Jenerik bir hap ise icebilirsiniz, ilac kutusunda kapali saklayin.

9 ekim 2023 20:34

2. Anon 1 atılacak bir şey başka nereye atılır ki :/ kendimi bikdim bileli öyle yapıyorum. Annem bu konuda takıntılı olduğu için direkt atardı

Anon 2 antidepresan ilaç.

Anon 3, sana diyecek bir şeyim yok.

9 ekim 2023 20:45

3. Bür şey olmaz

9 ekim 2023 21:40

4. Kalanı niye çöpe atıyorsun ki anlamadım? Yarısını içersin yarısını kutusuna koyarsın tekrar buradaki sakınca ne olabilir ki?

10 ekim 2023 01:11

5. kalani atmaniza gerek yok. doktorum surekli ilac yazdirmaya gelmemem icin bana 50lik yerine 100luk yazmisti (devlet 2 kutu karsilamiyordu). yarim yarim icin daha uzun sure idare eder demisti. jelatinine geri koyuyorum ben yarisini. ilac kutusuna ya da temiz bir seye koyup icebilirsiniz bence.

10 ekim 2023 13:13

6. Burda hic aklima dahi getirmedigim seyler soruluyor ya. Iciyorum zaten en fazla bir sonraki gün icmis oluyorum hic bunun sorun olabilecegini dusunmezdim:)

10 ekim 2023 14:01

7. Anon 11 ne bileyim, ambalajı açıldıktan sonra mikrop kapar, havayla çok temas etmemelidir falan filan. Saçma olsa da fazla ayrıntı düşünmüşüm muhtemelen :/

Cevap veren herkese teşekkür ederim

10 ekim 2023 15:52

8. Süslü boşluğuma geldi yarıldım cidden atıyor musun? Süslü af buyur sen saftirik misin dndkcjdkfdkl ilaç bölmek için aletler bile var gereğinde dörde kesiyorun ilacı, kalanları da bir kutuya koyup sonraki gün/günler yutuyorsun. Neden atılsın ilaç? Kapsül içi toz ilaç falan olsa anlarım ama o da zaten kırılıp yarım doz içilmez. Allahaşkına bu kadar saftirik olma kendine gel.

10 ekim 2023 20:44