kuran ı kerim okumayı bilenler bakabilir mi?

merhaba süslüler 21 yasındayım cok sükür inanclı ibadetlerini elinden geldiğince yerine getirmeye calısan bi insanım. kuran ı kerim okumak icimde hep ukte kaldı liseye gecmeden her yaz kurslara gittim fakat okul acılınca sehir dısına cıktıgım icin yarım kalıyordu. bu yaz cok vaktim var ve insallah kursa gidip ogrenecegim. sizlere sorum 21 yas gec bir yas mı hani cocuklen daha kolay ogreniliyor ya her sey. bir de daha cok aklımda kalması icin neler yapabilirim nasıl daha cabuk ogrenebilirim ? tavsiyelerinizi dikkatle inceleyecegim uygulayacagım insallah simdiden tesekkurler.

1. Çok kolay öğreniliyor 1 ay gibi bir sürede devamsızlık yapmazsan çok rahat öğrenirsin. Ama tavsiyem kursunu iyi seç ve tecvitli öğren. Bir de okumaya başladıkça mealden okuduğun yerlerin Türkçesini okuyunca daha hevesleniyor insan :)

29 haziran 2018 16:16

2. Tesekkur ederim suslucum. Iyi bir yer insallah devamsızlık etmem hemen ogrenirim. Peki tecvitli nin farkı nedir ?

29 haziran 2018 16:18

3. Annem 47 yaşında öğrendi süslü. Hiç geç değil.

29 haziran 2018 16:24

4. Süslüm öncelikle seni kutluyorum. Kesinlikle geç değil.

Çok çok çabuk öğreniliyor, öğrenme kısmı hızlı oluyor fakat kuran-ı kerim'i yüzünden okuma, hızlandırma vs. kısmı okudukça oturuyor.

1. Anonime katılıyorum. Muhakkak harflerin seslendirilişini yani mahreçlerini doğru öğren, çünkü bunlar bir kez yanlış öğrenilince düzelmesi pek kolay olmuyor. Tecvit denilen aynı bizim fonetik gibi, hangi kelimede şapkalı a var, hangisinde uzun e var, hangi iki kelime birbirine geçik okunuyor gibi düşün. Bunu ayrıca ders olarak verirler fakat sen öğrenirken böyle öğrenirsen tadından yenmez.

Hoşçakal!

29 haziran 2018 16:29

5. süslücüm merhaba, asla geç değil, benim halam 50 küsür yaşında öğrendi. istek meselesi yani tamamen. kısa bir sürede öğreneceğini düşünüyorum. bol bol tekrar yapmak, harfleri öğrendiğinde de her fırsatta okumak en güzel pratik olur. kolay gelsin <3

29 haziran 2018 16:31

6. 3. Anonim masallah annenize allah daim etsin :)

4. Anonim allah razı olsun suslum darısı ogrenmek isteyen herkesin basına. Detaylı anlatımınız icin cok tesekkur ederim dedigini seyleri uygulamaya calısacagım.

29 haziran 2018 16:32

7. (yazar: Darkboomhoney) masallah halanıza ne güzel demek ki ogrenme istegi her yasta var :) tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim :*

29 haziran 2018 16:34

8. Kuran okumaktan kastınız ne okuduğunuzu anlamadan dümdüz okumak mı yani? Eğer öyleyse Böyle saçma bir şey din açısından size ne kazandırabilir ki? Orada ne yazdığını bilmeden okumaktansa Arapça çalışmak daha mantıklı. En azından az çok anlamış olursunuz zaman içinde ne okuduğunu bilirsiniz.

29 haziran 2018 17:36

9. Sacma dediginiz sey dinin gerekliliklerinden biri sevgili anonim. Ben kuran okumali miyim diye sormadim okumaya karar verdim bunun icin nasil bir yol izlemeliyim diye soruyorum. Kuran okumadan bile dinine uyup yasamaya calisan bir insanim . Elbette duz yazi okumak degildi kastettigim sey az cok manasini bilmek ve o minvalde yasamak. Fikriniz icin tesekkurler yine de.

29 haziran 2018 17:44

10. (yazar: Nevidem) alfabeyi sökmek mi ? Evet yeni bir dilin alfabesini ögrenmem gerekiyor ki yazılanları okuyabileyim degil mi ? Elbette okudugum seyi anında anlayamam cunku cok zor bir dil ama en azından okuyabilmeyi istiyorum mealini zaten okuyorum ve kurana yabancı degilim bir cok sureyi anlamıyla birlikte biliyorum. Ben daha cok isin teknik kısmını sordum nasıl daha cabuk ogrenirim diye kimse benim neyi neden okudugumu sorgulayamaz. Tavsiyeniz varsa alırım yoksa elestirinizi kabul etmiyorum.

29 haziran 2018 18:36