kuran bilen biri osmanlıca okuyabilir mi?

osmanlıcaya dair hiçbir şey bilmiyorum çok alakasızsa kusura bakmayın :)

1. Hayır. Kolaylaştırır ama.

30 aralık 2020 17:11

2. hımmm tamam süslüler teşekkür ederim ☺️

30 aralık 2020 17:12

3. Kuran bilmek.

30 aralık 2020 17:13

4. ay cidden kuran bilmek ne ya dmsmsmsm kuran okumayı bilmek :)

30 aralık 2020 17:16

5. biraz yutubda takılayım o zaman a6

30 aralık 2020 17:17

6. Hareke olayı olmadığı için Osmanlıca okumak çok daha zor ama en azından harfleri tanıyorsunuz. Birkaç farklı harf var zaten onları da öğrenirseniz birkaç saate yavaş yavaş okursunuz. Ama kitap okuma hızına kavuşmak için çok emek harcamalısınız. Çok pratik yapmak gerekiyor.

30 aralık 2020 17:23

7. Kuran harflerini bilmek işinizi çok kolaylaştırır. Biz fakültede dersini almıştık. Harfleri bildiğim için okumada çok sorun yasamamistim. Osmanlıca da ďüm düz okuyorsun. Sadece i,ö,ü harflerini çıkartırken dikkat etmek lazım.

30 aralık 2020 17:36

8. Harfleri öğrenme aşamasını çok kolaylaştırıyor. Ayrıca mantığı az çok bildiğiniz için okumayı daha kolay öğreniyorsunuz. Ama kuran okumak bence çok kolay. Osmanlıca daha zor.

30 aralık 2020 23:42

9. Kuran okumayı öğrenirken tecvidde öğrendiyseniz kolaylaşır. Çünkü tecvid kitapları da basit düzeyde de olsa osmanlıca harekesiz. Ben tecvidli kuran okumayı öğrendiğim için osmanlıca basit metinleri okuyabiliyorum.

30 aralık 2020 23:57

10. Ben harekesiz okuyamiyorum eger yabanci bir kelime degilse ancak harekesiz tahmin edebiliyorum

31 aralık 2020 00:38