laktozsuz süt ve kapalı komedonlar?

süslüler normal süt ürünü kullanmayı bıraktım komedonlarımda azalma gözlemledim, şimdi laktozsuz süte geçiş yapsam bir sıkıntı olur mu?

1. Suslu yillardir normal sut icen biriydim ancak midemi rahatsiz ettigini kesfetmemle laktossuza gectim. Cildimde hic olumlu/olumsuz etkisi olmadi sahsen. Alakasi oldugunu sanmiyorum sute alerjiniz vs yoksa

16 mayıs 2020 14:34

2. Süslü inek sütünde her türlü sıkıntı oluyor ben keçi sütüne geçtim direkt memnunum yoğurdumu bile keçi sütünden mayalıyorum artık veya bitkisel sütlerden de içebilirsiniz

16 mayıs 2020 14:47

3. Bitkisel sütler çok pahalı maalesef :(

16 mayıs 2020 14:54

4. hayvanın yavrusunun gelişimi için ürettiği hormonlar neden oluyor bahsettiğiniz sorunlara. yani ister laktozlu olsun ister laktozsuz hayvansal tüm sütlerde aynı şeyle karşılaşırsınız.

16 mayıs 2020 16:13

5. süt ve peynirden eminim ama yoğurt belki mayalanmadan kaynaklı farklılık gösteriyor olabilir. yanlış yönlendirmek istemem. yumurta sütten baya farklı bir şey, burada bahsettiğim hayvanın yavrusunu beslemek için ürettiği süte geçirdiği hormonlar. (yumurta tavuğun vucüdunun bir nevi atığı, yavru besleme amacı taşımıyor.) hatta süt ürünlerinin neredeyse bağımlılığa sebep olması da bu hormonlardan kaynaklanıyor. yavrunun emmeyi bırakmaması ve emzirme sürecinde anneye bağımlı kalması için anne bunu salgılıyor. insanlarda da anne sütünde aynı şey geçerlidir.

16 mayıs 2020 22:14