lens numarası

merhabalar, dün gözlük ve lens muayenesi oldum. iki gözümde de 1'er numara astigmat var ama astigmatlı lens kullanmakta sorun (irisim küçük olduğu için kayma, ağırlık vs) yaşadığım için doktor astigmattan alıp biraz miyopa veriyordu. örneğin iki gözüm de 3 numara miyop, 1 numara astigmat diyelim. doktor 3.50 miyop al ikisini de diyordu. bu sefer başka doktora gittim astigmatları miyopa hiç eklemedi lens reçetesinde. ikisi de 3 ise 3 verdi. astigmatları yok saydı. "daha önceki doktorlar böyle böyle yapıyorlardı, siz eklememişsiniz, sorun olmaz değil mi?" dedim "yok" dedi. yani tabii doktor daha iyi bilir de aynı durumda olup astigmatını tamamen yok sayarak miyop lens kullanan var mı? yıllık lens alıyorum çünkü, ucuz da değil. alırım şimdi, para boşa gider ya da 1 yıl göremem diye korkuyorum.

1. (yazar: tirmiktirmik)

0,50 astigmat 5 küsur miyop ile lens kullanıyorum. doktor astigmatı yok sayıp miyop lensi veriyor. hatta miyop lensinin numarasını da 0,25 düşük numaradan vermeye çalışıyor. evet herşeyi görüyorum ama özellikle küçük yazılar ve uzaktaki yazılar çok hafif titrek oluyor. sizin asigmatınız 1,00 olduğu için bu titreklik daha fazla olabilir.

öğrenciyseniz tahtaya vs bakacağınız için tavsiye etmezdim. ancak ofis ortamı çalışan biri olarak astigmatım 1,00 olsaydı gene yok sayardım.

17 mart 2017 21:36

2. Her ikinize de cok tesekkur ederim.

17 mart 2017 21:54

3. (yazar: beatrix) benim de bir gözümdeki 0,75 diğeri 1,00. kolay olsun diye 1 diyeyim ikisine de dedim yazarken. benim de gözlüklerim astigmatlı ama lense geçtiğimde bulanıklık yaşıyorum. ama bu lensler bu zamana kadar astigmattan biraz alınıp lense verilmiş numaralardı. belki de o yüzden fazla geliyordu? gerçi ben bugüne kadar hep eksik geldiğini düşünmüştüm. bir de şey karıştırıyor kafamı. mesela siz de (yazar: yalniz ve guzel insan) da 5 miyop, düşük astigmat sahibisiniz. toplama işlemiyle çalışmıyordur sistem büyük ihtimalle ama bir 6.00 lens yerine 5.00 lens takmak var, bir de 4.00 lens yerine 3.00.

(yazar: coqueta) yıllık lensi şişede tek olarak alıyorum. bir gözüme bir şişe, diğer gözüme başka bir şişe. yani bütün yıl 2 adet lens takıyorum. aylık olarak kullanıp attığım birkaç çift olarak almıyorum yani :/

18 mart 2017 09:03

4. (yazar: tirmiktirmik) şimdi aklıma geldi bir zamanlar 3 numara miyop olduğum :)

ben 3 numara miyopken de 0,50-0,75 astigmatım oluyordu ve o zaman da astigmatı yok sayarak sadece miyop lensi kullanıyordum ve ona da doktor ölçtüğü göz numaramın 0,25 daha düşük numarasında lens veriyordu. o zamanlar öğrenciydim, en arkalarda oturmadığım sürece tahtayı görmekte sorun olmuyodu. uzaktaki tabelalara falan bakarken titreklik vardı.

galiba en iyisi günlük ya da aylık lens alıp denemek.

18 mart 2017 20:38 18 mart 2017 20:39

5. evet haklısın (yazar: yalniz ve guzel insan) bir tane denemelik ucuz lens alayım aylık ya da günlük, bakayım. bulamazsam da doktorun dediği gibi, yani zamanında size de doktorun dediği gibi yapayım. çok teşekkür ederim.

18 mart 2017 21:02

6. merhaba geç olmuş ama kafanızda soru işareti kaldığı için müdahale etmek istedim. 5 yıldır lens kullanıyorum, 2.50 miyopum 1 kadar da astigmatım var, lenslerime asla astigmat dahil edilmedi daha önce. Astigmat kabaca korneadaki eğrilik olduğu için lens zaten düzeltiyor, hatta son kontrole gittiğimde doktora astigmatımı sordum uzun süre lens kullandığın için düzeltmiş kendini iki merceğe de aynı yanıtı verdin dedi. kalıcı bir düzelme değildir tabii ama lens zaten her türlü iyi geliyor astigmata

19 mart 2017 09:38

7. aa ilginç bir bilgiymiş. teşekkür ederim (yazar: multitasker) ben de tam sipariş veriyordum astigmatsız olarak.

19 mart 2017 10:09