yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    5 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    lisede arkadaşsızlık sorunu  ?

    süslüler lisedeyim ben ve 1 senem var mezun olmaya bir yıl sınıfta kaldım ilk başladığımda. sömestırdaydık şimdi yarın okul açılıyor ve çok tedirginim. bazen çok gaza geliyorum bana kendimden başka kimseden hayır yok tek olmak daha cool diye düşünüyorum bazen ise garip kaçar tek takılmam diyorum. ama eğer edepsiz, çirkef, pireyi deve yapan insanlar ile aynı ortamda olacağıma tek olurum mutlu olurum diyorum. sizlerin tavsiyelerini istiyorum, of bu günlerde geçecek inşallah ve mezun olunca kimseyi görmeyeceğim.

    1. Sınava hazırlan üniversitede bulursun arkadaş

    4 şubat 2018 22:19

    2. canım süslücüm öncelikle yalnız değilsin. yaşıtın bir sürü lise öğrencisi var seninle aynı durumda olan. üstelik yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin. bu dönem degeçti mi 12. sınıfta zaten çok okula gelinilmiyor. diğer yandan tenefüslerde bol bol kitap okumanızı öneririm. kendinizi yalnız hissetmezsiniz hem. hem de düşündüğünüz gibi garip olarak değil kitap kurdu olarak görünürsünüz. diğer yandan en azından bir kişiyle çok yakın olmasanız da derslerle, ödevlerle ilgili soru sorup konuşabileceğiniz kadar aranızı iyi tutun. okula gitmediğinizde mesaj atabileceğiniz biri olursa çok iyi olur. siz de ona ara sıra güzel jestler yapabilirsiniz. kantine gitmiştin sana da çay aldım gibi küçük şeyler gerçekten gönül alabilen şeyler. yeni döneminizde bol bol başarı diliyorum size. kolay gelsin. :)

    4 şubat 2018 22:25

    3. ama işte amacım arkadaş bulmak değil garip mi olurum diye düşünüyorum ah bu kadar anlam yüklemesem tek takılmaya belki de rahatlayacağım.

    4 şubat 2018 22:26


    4. çok saçma bir ortam varsa zaten mesafeli arkadaşlıklar daha iyi olacaktır ama genelde öyle ortamlarda bile sizin gibi birisini illa bulursunuz.Tek olmak da anormal bir şey değil ancak kafanıza takarsanız yıpranırsınız.Uyumlu olmaya çalışıp biraz da olsa yakın olduğunuz bir iki kişi olsa yeter zaten.ama genelde böyle kuruntu yapıp abarttığımızı fark ediyoruz olaylar gelişince.Akışına bırakın olursa olur olmazsa dünyanın sonu değil ki cidden en sessiz utangaç kişilerin bile ortamlarının zamanla oluştuğunu görüyoruz, sizin neden olmasın?derslere odaklanınca çevrenin önemi de azalıyor zaten.sadece huzursuzluk çıkaracak kişilerden uzak durun,gereksiz dramalar oluşuturuyorlar yok yere.

    4 şubat 2018 23:08

    5. ben de zamanında aynı sorunları yasadım süslücüm. üstelik hani kötü bir sey de yapmıyodum gıcıklık etmiyodum, her zaman yardımsever ve sıcakkanlı olmaya calıstım ama hicbir zaman neden dıslandıgımı anlayamadım. ben de teneffüslerde kitap okumaya basladım, bos derslerde de sürekli kitap okuyodum en arka sıraya gecip. agırbaslı ve ciddi görünmemden dolayı sınıftaki erkekler benimle konusmaya cekinirlerdi ama bir adım ben atıp konustugumda ise güzel dönüsler alırdım. aynı adımı kızlara attıgımda umursamaz tepkilerle karsılasıyodum. ben de sınıfımdaki birkac erkek ile arkadaslık etmeye basladım. mezun olduktan sonra da instagramdan falan eklestik ettik falan ama mesela görüstügüm konustugum erkek arkadaslarımla instagramdan da sohbet ederken kızlar hala hicbir sey yazmadı hani ooo napıyosun nasılsın nerde okuyosun vs falan hani. iyi ki dedim zamanında arkadas olmamısım bunlarla. hani insan "o zamanlar ergendiler simdi üni bitirdiler belki olgunlasma olmustur" bekliyo ama yok yani. o yüzden adım at, onlardan da adım bekle. adımına karsılık vermiyolarsa herkes kendi yoluna süslücüm. ünide milyonlarcasını bulursun zaten. kulüplere katılırsın, etkinliklere girersin. arkadaslarının arkadaslarıyla tanısırsın falan ortamlardan illa ki bulursun. dert etme.

    4 şubat 2018 23:21