lisede yurtta kalacağım korkuyorum?

muhtemelen hepiniz benden büyüksünüz ablalarım, bu hesap kuzenimin. 9.sınıfa geçtim yurtta kalacağım. dışarıdan pek çaktırmasam da korkuyorum. okulum ve yurdumun beraber ama merkeze uzaklar, arabalar dolmuşlar yarım yamalak sistem pek yok. çingeneler dolu, yürüyemem. çok çok yakın bir tanıdığı var babamın ama ben hep rahatsız etmek istemem ama zorundayım. evime 3 saat okulum. şehir merkezi ve okul gerçekten güzel ama aradaki kısım berbattt. ve daha yaşamadım orada hiç çok az gördüm bu yüzden çok bilgili değilim. ilk hafta 2-3 kez kırtasiye gerekecek nasıl yapıcam? yer biliyorum ama gitmek isterken utanıcam. kafaye gitmek istetyince giyim zımbırtısı gerekince ne olacak? her şey kafama takılıyor. ve yurt listem hiç yetmeyecekmiş her şeyi çok almalıymışım hissi de var... çok dertliyim ablalarım çok, yardım edin lütfen. ve biraz obseaif davranışlarım var çamaşırlaeı yurt yıkıyor ama toplu atarsalar ne olacak bilmiyorum. sizce herhafta eve gidiyim mi? ve benim annemle babam ayrı olduğu için zaten birinden birini özlüyordum şimdi ne olacak? ayrıca kardeşimi çok seviyorum ve ondanda ayrılıyorum. yaşadığım yerde güzel okul yok, gideceğim okul iyi bir fen lisesi.

1. Ay tatlım benim, Öncelikle sakin ol her şeyi önceden planlamaya çalışma zaten ne olacağı belli değil henüz. Okul başlasın arkadaşlarınla tanışacaksın. Lise dostlukları hiçbir şeye benzemez mükemmeldir. Merkeze gidip gelmeleri de birlikte yaparsınız arkadaş edinince bir şekilde. Ailenin yanına da ilk başlarda sık gitme ihtiyacı duyabilirsin ama zamanla alışacaksın. Hatta 1 ay geçecek onlar çağıracak gitmek bile istemeyeceksin. Henüz yaşın küçük olduğu için de böyle hissediyorsun. Çoğumuz üniversitede yaşıyoruz bu durumu o yüzden bunu göze alman olgun bir insan olduğunu gösterir. Canını sıkma yeter. İhtiyaç duydukça eksiklerini de tamamlarsın. Üst sınıflara sorabilirsin onlarla da arkadaşlık kurabilirsin. Zamanla hepsi rayına oturur. Umarım her şey çok güzel olur. Mükemmel arkadaşlıklar edinirsin.

13 eylül 2018 01:06

2. ben de lisede yurtta kaldim, eve cok yakin olmasina ragmen. okulumun yeri cok guvenli ve guzeldi o sekilde kiyas yapamayacagim ama korkmayin ve bu kadar buyutmeyin demeye geldim. ilk baslarda biraz buruk hissediyorsunuz ama sonra arkadas ediniyor ve cok egleniyorsunuz. ben her haftasonu eve gidiyordum ama bazi haftasonlari arkadaslarla planlarimiz oluyordu gitmiyordum. kotu zamanlarim olmadi mi, oldu tabii ki.. ama cok sey ogretiyor emin olun. sanirim 2 sene kaldim toplamda. sonra eve geri dondum ki bunun en buyuk sebebi sevdigim arkadaslarimin mezun olmus veya evlerine donmus olmalariydi. soyle dusunun, gelip gecici bir surec bu. omur boyu orada kalmayacaksiniz. hersey geciyor.. tadini cikartin..

13 eylül 2018 01:12

3. hangi șehirdesin? anlattığın yeri benim okuduğum liseye benzettim. eğer orasıysa yardımcı olabilirim.

13 eylül 2018 01:42

4. 1. Ve 2. Ablalarım çok teşekkğr ederim içim biraz rahatladı.

13 eylül 2018 08:48

5. 3. Ve 4. Anonimler bursanın ilçelerinde bie lise.

13 eylül 2018 08:49

6. ben bursada değildim. yurtta kalmadım ama en yakın arkadașlarım yurtta kalıyordular. lisede çok güzel yurt arkadașlıkları kuruluyor. herkes 14 yașında ailesinden kopup gediği için sımsıkı sarılıyorlar birbirlerine. toplu tașıma tatillerde bizim okulda da düzensizdi. okul zamanı servis kullanmayanlar da olduğu için daha düzenli olacaktır. merkeze gitmen gerektiğinde yalnız kalmazsın, mutlaka gelecek birileri olur. umarım her șey çok güzel olur senin için. bașarılar :)

13 eylül 2018 18:42

7. Umarım dediğin gibi gelecek biri olur 6. Anonim, pek arkadaşım yoktu ortaokulda. Teşekkür ederim cevabınız için

13 eylül 2018 18:44