lisede zorbalığa uğrayıp aşabilen var mı?

lisedeyken ilçeden merkeze taşındık. ilçede bir köyde oturuyorduk merkeze sadece bayram alışverişi, kıyafet alışverişi için giderdik. lisede iyi bir liseyi kazanınca merkeze taşındık. sessiz sakin bir öğrenciydim ancak çok da çalışkandım. sınıftakiler sürekli çalışkan olmamla dalga geçiyorlardı, sessiz birisi olunca daha da üstüme geliyorlardı. köyde uzun süre yaşadığım için şehrin kalabalığı gözüme çok büyük geliyordu, biraz yabani davranıyordum ne diyeyim. ailem de muhafazakar olunca sürekli ailemin muhafazakar oluşundan espriler yapıp dalga geçiyorlardı. ben ister miydim ki ailemin muhafazakar olmasını? dışarı çıkmama izin vermezlerdi, arkadaşlarımla buluşmama izin vermezlerdi, kıyafetlerime karışırlardı, yeri geldi bu durumlar yüzünden ailemle çok tartıştım dayak dahi yedim, kolumdaki morlukları gizlemek için yaz sıcağında uzun kollu üniforma giydim. aradan 5 yıl geçti bu süreç içerisinde ailem de artık şehirde yaşamaya alışınca bu tarz engellemelerini gevşettiler. ben de bu sene çalışmaya başlayınca eskisi gibi beni sıkmamaya başladılar. ancak onların bana yaşattıklarını, söyledikleri şeyleri kafamdan çıkaramıyorum. ben ailemden daha farklı bir zihniyette olmama rağmen beni asla öyle görmek istemediler. sürekli kendimi ispat etmek zorundaymışım gibi hissettim. kafamı yastığa koyduğumda anılar bir bir aklıma geliyor, bu kötü duygular içerisinden nasıl kendimi çıkarabilirim?

1. Başka şehire üni okumaya git. Kurtul bunlardan toksikler. Asla kendini yeterli hissetmezsin asla evine aitmiş gibi huzurlu olamazsın böyle insanların yanında. Üniversite sınavında başarılı ol başarı bursu yurt bursu alırsın ve hayatın kurtulur. Güzel giyinirsin gezersin özgüven kazanırsın.

4 eylül 2020 14:54

2. anonim 1 soruyu okumadın galiba. belki de kendince dalga geçiyorsun.

4 eylül 2020 15:02

3. anonim 1 ben çok karmaşık yazmış olabilirim kusura bakmayın, liseden 5 yıl önce mezun oldum. çok iyi bir üniversitede okuyamadım ama mezun oldum şuan çalışıyorum. inanın istediğim kıyafeti, makyaj malzemelerini alsam da o ezilmişlik hissi peşimi bırakmıyor. çevremde çoğu kişi bana burnu havada diyor ancak ben lisedeki gibi kimse beni ezip hor görmesin diye üstten bakıyormuşum gibi davranıyorum. ama bu halimden memnun değilim sürekli birileri beni ezer diye tedirginlik içerisindeyim.

4 eylül 2020 15:04

4. Okudum, aynı şeyleri böyle yaparak aştım. Ama kolay anlatamıyorum. Kimseyle dalga geçmek gibi bir amacım yok. Türkiyenin kanayan yarası çocuklarını baskılayan zorbalık yapan aile zaten. Kendi ayakların üstünde durmadan özgürlüğünü maddi manevi kazanmadan da bu travma aşılmıyor. İyi günler dilerim. Umarım mutlu olursunuz.

4 eylül 2020 15:05

5. Ben de öyleyim tam olarak aynı durum. Ezilmemek için soğuk durduğumuzda burnu havada diye üstümüze geliyorlar bu sefer de. Ben kendime kurs buldum arkadaşlar edindim gezdim dolaştım. Arkadaş edinip de dertleşebilince dertler azalıyor gerçekten. Ailemden uzaklaştıkça daha mutlu hissediyorum bir de psikiyatra gidiyorum anksiyete ve majör depresyon tedavisi görüyorum yaklaşık 2 senedir. Hayatımda aşamadığım çok şey var ama artık yalnız değilim en azından.

4 eylül 2020 15:08

6. Süslü geliriniz varmış başka bir ile taşınmayı düşünüyor musunuz? İyi gelebilir ege civarlarını seviyorum. Bence hobi edinin kursa gidin tanışın birileriyle. Bizim gibi olan çok insan var özgüven kolay kazanılmıyor ama şunu şunu yap böyle olursun diyemiyorum o yüzden.

4 eylül 2020 15:10

7. Terapi almak işe yarayabilir de anne babaların çocuklarına dedikleri şeyler zamanla onların iç sesi oluyor. İlk okuduğumda sizi hala lisede sandım çünkü ben 5 sene hazırlıkla lise okudum. Orda kafam karışmış saçma yazmışım biraz. Ezilmişlik hissi aslında zorbalığa uğrasın uğramasın çoğu insanda var neden ve nasıl geçiyor bilmiyorum.

4 eylül 2020 15:14