müstakbel görümcenin istemesinde giyilecek kıyafet?

öncelikle bu zamanda isteme mi olur diyorsunuz, çok haklısınız. bende gitmek istemiyorum ama kime sorsam gitmezsen çok ayıp olur, gitmen gerekir diyor. herhangi bir yasak ya da ailede birinde bir hastalık olmazsa mecburen gideceğim gibi duruyor sevgilimin kız kardeşinin isteme/söz törenine. hayatımda hiç istemede bulunmadım. ne giyilir hiç bir fikrim yok. hele ki kış ayında ne giyilmeli hiç bilmiyorum. ofise dahi skinny jean/kazak-tişört, spor ayakkabı ile giden biriyim. şık kıyafetlerim yok dolayısıyla . yeni almam gerekecek. fiziğimde; 1,60 boy 55 kilo, tombiş görünümlü zayıf biriyim. yaşım 26. keşke iptal olsa da hiç gitmesem ama mecbur bırakılıyorum dış mihraklar tarafından. bana kıyafet önerebilir misiniz ...

1. Eğer tanışıklığınız varsa ciddi ciddi gitmezsen çok ayıp olur

18 kasım 2020 23:40

2. süslü gidip gitmemek senin kararın tabi ki ama ben yerinde olsam kot giymek istiyorsam mesela siyah jean üstüme şık bir bluz giyerdim. aşırı şıkır şıkır olmanıza gerek yok bence.

18 kasım 2020 23:42

3. Ayıp aynen aynen gırtlağına entübasyon tüpünü soktuklarında da aynı şeyi düşünecek misin acaba

18 kasım 2020 23:43

4. tanışıklık var. hem ben onun ailesini hatta bir çok akrabasını tanıyorum hemde o sevgilim benim ailemi tanıyor.

kardeşiyle de arkadaş gibiyim. kardeşi evlendikten sonra hatta belki evlenmeden önce bizim de sözümüz olur gibi duruyor. evlenmek için kardeşini bekliyoruz aynı sene iki çocuğu evlendirmek zor olmasın diye.

anlayacağınız işler ciddi.

18 kasım 2020 23:43

5. Aile dahil değilsin ki niye ayıp olsun, aksine bir kiz arkadasin nisana, dugune gitmesi okey de istemede ne isin var ? Ben kendi halami, teyzemi falan cagirmam, mustakbel gelin ne alaka ?

18 kasım 2020 23:44

6. Hiç ayıp olacak bir durum yok. Virüsün yayılma hızı bu kadar artmışken, herkes mümkün olduğunca evden çıkmamaya çalışıyorken delirdiniz mi acaba? Hani ailenin gerçek gelini olsan bir parça anlarım da.. sevgilinin kız kardeşi sonuçta. Kendini de onları da riske atmaya değmez.

18 kasım 2020 23:45

7. istemeden sonra düğün olacak, arada nişan falan olmayacak. yüzükler de o akşam takılacak.

arada samimiyet fazla olduğu için mecbur gideceğim diyorum. yoksa çok da önemsemem de.

resmen baskı ile tüm çevrem tarafından gitmeye mecburmuşum gibi davranılıyor.

18 kasım 2020 23:48

8. aşırı şıkır şıkır olmanıza gerek yok bence de. siyah kumaş pant veya skinny üstüne şık bir bluz veya gömlek tercih edebilirsiniz.

18 kasım 2020 23:50

9. birde şöyle bir durum var. eylül ayında, düğünler 1 saate indirildiğinde yakın bir arkadaşımın nikahı vardı. yaşadığım şehirden de 5-6 saatlik uzak mesafede olduğu için gitmedim. düğünden 1 hafta öncede haber verdim. kız bütün arkadaş grubumuzu sildi resmen. ne aramalarımı açtı ne mesajlara cevap verdi. düğün günü whatsapp gruplarından çıktı. aradan zaman geçmesine rağmen hala bir iletişim kuramadım. bizi tamamen sildi artık. bu durum travma gibi kaldı bende . yine aynı şey olur korkusu var açıkçası üzerimde. sürekli evlerine girip çıktığım için dün kızımızdın bugün el oldun derler mi ailesi ?

18 kasım 2020 23:55

10. asla gitmeye mecbur değilsiniz, ayıpta olmaz. İstediği kadar ciddi bir ilişki olabilir gitmemek için 'kalabalık ortamları bu süreçte tercih etmiyorum' demeniz yeterli ve geçerli bir sebep hele ki vakalar bu kadar çok artmışken. Ben en yakın arkadaşlarımdan birinin düğününe dahi katılmadım eylül ayındaydı. Ki bu düğündü ama bu süreçte ne arkadaşım alındı ne ben ayıp olacağını düşündüm yapılması gereken gitmemek hele ki isteme,nişan hiç gereği yok.

18 kasım 2020 23:55