yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    11 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    mağara adamaları dediğiniz erkeklerin evliliği?

    süslüler son zamanlarda öağara adamı, hanzo karakterli tiplerle ilgili sorular çok açıldı. merak ettim. bunlar hep mi böyle. yoksa karşısındakine göre mi böyle oluyorlar? mesela a kişisiyle evlenince hanzo olan biri x kişisiyle evlenseydi de mağara adamı olur mu?

    1. Evet tabii ki olurdu. Yani su bazi kadinlarin erkekleri degistirebileceklerine olan sarsilmaz inanclari ve adanmisliklari beni benden aliyor. Onunla sevgiliyken oyleydi ama ben farkliyim bana yapmayabilir. Hayir bacim senin de bir farkin yok hepiniz insansiniz ve insanca davranisi hakediyorsunuz. Karsinizdaki kisiler magara adami gibi davraniyorsa bu kompleks bir sorunlar yumagidir. Aileden baslar sorunlarin kaynagi da. Profesyonel degilseniz oturup da ne anlamaya ne cozmeye calisin. 

    4 mayıs 2021 17:38

    2. ss bence şöyle bir durum var. ilk anonimin dediği gibi adamı düzelteceğim diye karakterinizden ödün verip mabadını kaldırırsanız evet hanzoluğa devam eder. ama karakterli kendinden ödün vermeyen tipseniz çok zor yapması.

    4 mayıs 2021 18:10

    3. Yazık ama ya. Alttan alan kişi sevdiğinden alttan alsın ama ezilen o olsun. Ne kadar gaddarlık bu 😔

    4 mayıs 2021 18:13


    4. Herkes herkese aynı davranmaz. O dağ ayılarının da iyi davrandığı kadınlar muhakkak vardır.

    Soruları soranlardaki sorun kendine saygı duymamaları. Karşısındakine "ben benim için değerliyim, eğer sen de bana bu insani değeri göstermezsen ilişkiyi keserim" mesajını vermeleri lazım. Karşıdakinin hatalarını hemen affetmeyecekler.

    Hatalı olan hatalı olduğunu kabul edip, yeterli çabayı göstermedikçe affetmek mantıklı mı?

    Doğru düzgün tepkiyi veren bir ales sınavına sevgilisi götürmeyen soru sahibesinde gördüm. Onun da geç olmuş ama güç olmasın. Ben ilk buluşmadan eliyorum bu tipleri. Belli ediyorlar muhakkak.

    4 mayıs 2021 18:13

    5. Anonim 4 peki böyle biriyle mutlu evlilik olur mu ki o hanzo için mesela. Amacı zaten sözünğ geçireceği bir evlilik. Sözünü geçiremediğiyle mtlu olur mu

    4 mayıs 2021 18:15

    6. Yani ss haklısın neden böyle olsun ki diye düşünüyordum ben de. Sevgi konusunda biraz romantik bir yağım vardı. 3.5 sene narsist tecrübesinden sonra öyle bir akıllandım öyle bir akıllandım ki. Bu sayede Şu andaki ilişkimde daha sağlıklı kararlar alabiliyorum.

    İlişkilerde olsun bencil davranmak lazım. Şöyle ki uçaklarda "önce kendi maskenizi ardından çocuklarınızın maskesini takın" derler. Boşuna değil. Sonuç ben hayatta kendi maskemi takmazsam kendime zarar veririm. Önce kendimi koruyacağım. Ardından korumak istediğim birisi varsa onu korurum. Yine de bana duygusal veya maddi olarak parazit gibi yapışan birisini istemem.

    Bu demek değil ki bana yapılan her küçük hatada kestirip atıyorum. Biraz pragmatik yaklaşıyorum denebilir. Öncelikle karşımdaki insanın davranışları ile kredi kazanması lazım. Diyelim ki bağlandım ve bana orta veya büyük ölçekli bir hata yaptı karşımdaki. Bu sefer değerleme yaparak artı-eksi yaparım. İyi özelliklerini o özelliğe veediğim öneme göre puanlayıp artı tarafa, eksi yönlerini de diğer tarafa yazarım. Bu benim ilişkiyi daha yukarıdan objektif görmemi sağlar. Diyelim bir çok iyi özelliği var ama bir eksisi var ki tolare edemiyorum. Bu halde de eğer değiştirilemeyecek bir eksi ise hayatımdan o kişiyi çıkartırım. Çok keskin bir mantık ve soğuk duruyor bu anlattıklarım ama bu benim ponçik duygularımı başkalarının sömürmesini istemediğim için.

    4 mayıs 2021 18:22

    7. Valla ss o taraflara bağlı. O hanzo gücü yettiğine böyle davranıp, başkasına çiçekler alabilir. Herkesi mutlu edecek birisi vardır. Bu aralar kişilik tipleri ile alakalı baya araştırma yapıp, okuyorum. Bu beni insan ilişkileri konusunda baya aydınlattı. Kendimden örnek verirsem bazı insanlara karşı gardım çok yukarda oluyor. Bunun sebebi onlardaki bir yönün Bendeki zayıf bir yönü tetiklemesinden olduğunu gördüm. Belki bu kişilere bu nedenle daha tahammülsüz davranırken yanında rahat ettiğim kişilere daha çok tahammül edebiliyorum. Kötü davranıyorsa muhtemelen zayıf olduğu bir noktası uyarıldığı için saçma ve kontrolsüz tepkiler veriyordur. Hepimizin hayatta bazı zayıf yönleri var. Bunları kötü yönde tetiklemek değil tanıyıp kabul edip geliştirmek önemli. Ben bu davranışlarımı biraz daha içgüdüsel olarak algılıyordum ama aslında öğrendikçe ardında yatan sebepleri görmeye başladım.

    4 mayıs 2021 18:27


    8. Anonim4 yaptığın şey gerçekten çok mantıklı. Her kötü ilişki gerçekten bir tecrübe sonraki kendimiz için.  Kendimizi ön plana almak gerçekten kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik. Bu hanzoları o yüzden merak ettim. Alttan almayan tarafla mutlu olamazlar gibime geldi. O yüzden merak ettim. Hayatlarında hep alttan alan tarafla mı birlikte olurlar diye

    4 mayıs 2021 18:29

    9. deli deliyi görünce sopasını saklar misali, bu tipler de elbette yumuşak karakterli bir kadına ve sert alfa bir kadına aynı şekilde davranamaz ama kişilikli bir insan karşıdakinin naifliğini suistimal etmemeli. ben ona hassas davranırsam acaba beni ezer mi diye düşünüyorsak problem vardır.

    4 mayıs 2021 19:08

    10. Karşısındaki kişiye göre her erkek gibi başta farklı olsa da, eşeğe altın semer vursan misali yine özüne dönecektir, dönüyor da.

    Bana bebek gibi hissettiren adamın orangutan familyasından geldiğini gördüm. Çok da şey yapmıyorum.

    4 mayıs 2021 23:21