maaş beklentim kaç olmalı hiç bilmiyorum bakar mısınız (bilgisayar müh) ?

selam süslüler. ben 2. sınıfa geçmiş bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. kendimi epey bir geliştirdim ve bir kaç yerden iş teklifi aldım fakat kendimi daha da geliştirmek adına kabul etmedim. öğrenmek istediğim her şeyi öğrendim ve çok güzel bir savunma şirketinden iş teklifi aldım. aselsan kadar büyük bir yer değil tabiki ama ankara'da bir savunma şirketi. yapay zeka ve mobil işler yapacağım. ikinci öğretim olduğum için part time olarak gündüzleri çalışacağım haftada 3 gün okulum yok onlarda da full çalışacağım. adamlar ısrarla maaş beklentisi istiyor. bilmiyorum siz ne kadar düşünüyorsunuz falan dedim söylemiyorlar. maaş beklentisi bekliyorlar şu an. bana 1000 de deseler okayim zaten ama demiyorlar. kaç demeliyim sizce asgari ücret falan mı desem 2 bin mi desem acaba? maaş beklentim yüzünden vazgeçsinler istemiyorum ama onların vermek istediğinin altına da düşmek istemiyorum. öğrenciyken part time çalışmış olan var mı bu şekilde?

1. 1000 ne saçmalama en az asgari ücret de.

30 eylül 2021 10:31

2. Normalde özel firmalarda part time sözleşme, çalıştığın gün kadar yapılır. Yani maaşın asgari ücret kadardır. Bunun 3x4 = 12 gün kadarını alırsın, firma 4 gün de hafta tatili verir. Asgari ücret üzerinden 16 günlük maaş ödenir sana. Yaklaşık 1700 civarı olması lazım.

Savunmada bu böyle değil. Aselsan şu an aday mühendislerine kaç gün geldiğine bakmadan direkt asgari ücret veriyor, tai de geldiği gün kadar ödeme yapıyor yukarda anlattığım gibi.

Savunma ve part time olduğunu düşünürsek 1700 tl'den biraz fazla talep etmeni, ama tam asgari ücret de talep etmemeni tavsiye ederim. 2000 civarı uygun gibi süslü.

30 eylül 2021 10:31

3. hatta asgari bile az haftada toplam 4 gün çalışacaksın. az bir sayı değil bu.

30 eylül 2021 10:32

4. Ben tai'de aday mühendisken günlük 130 tl alıyordum bu arada. Şu an da 150-160 tl civarı alıyor yeni adaylar. Buna göre bir hesaplama yapabilirsin.

30 eylül 2021 10:36

5. Çok teşekkür ederim süslüler aklımda bir şeyler oluştu. Asgari ücret talep edebilirim gibi geldi o zaman. Ya da biraz altında.

30 eylül 2021 10:42

6. Süslü ikinci öğretimim evet yks puanım çok yüksek değildi 100 bine girdim ama 1. Sınıfta yani pandemi döneminde full evdeydik biliyorsun. Bu süreçte 1 gün bile boş durmadan yazılım dilleri öğrenip ardından projeler yaptım. Son olarak da teknofeste katıldım. Bu teklifi teknofestte aldım önceki teklifleri de linkedinde yaptığım projeleri paylaştıkça almıştım. Yani üniversite sıralaması = hiçbir şey bizim bölümde diyebilirim. Ki zaten ben de çok iyi bir liseden mezun olup üniversite sınavında heyecandan her şeyi mahvetmiş bir insanım :/

30 eylül 2021 10:48

7. Süslü sigorta yapacaklar ama ben daha 2. Sınıf olduğum için verecekleri her şey fazla geliyor hshshs zaten tek amacım da kendimi geliştirmek ama bilmiyorum. Son sınıf olsam 4 falan derdim mezun olunca da artırırlardı zaten. Şimdi 2.500 falan desem çok gelir mi acaba onlara.

30 eylül 2021 10:57

8. Yüksek istersen reddedileceğini düşünmüyorum. Genelde düşürmeniZi istiyorlar açıkça söylüyorlar yani

30 eylül 2021 11:20

9. a1 saçmalama haftada 4 gün çalışacak birine kimse asgari ücret vermez bu kız daha öğrenci ss sen a2 yi dinle bak işler onun dediği gibi çalıştığın gün üzerinden hesaplanır çünkü.

30 eylül 2021 11:30

10. Son süslü teşekkür ederim haklısın ama 4 gün çalışmayacağım 3 gün okulum var ama akşam 5te başlıyor akşam 5e kadar boşum çalışabilirim yani. Yani 4 gün full time 3 gün part time şeklinde düşünüyorum tabii verdikleri işlere göre değişir.

30 eylül 2021 11:38