maaş beklentiniz nedir sorusuna yeni mezun olarak ne cevap vermeliyim?

insan kaynakları pozisyonu için başvuruda bulunacağım ancak daha önce hiç deneyimim olmadı. farklı bir sektörde 2.5 sene çalıştım. muhtemelen asgari ücret verirler değil mi ? bana maaş beklentiniz nedir diye sorarlarsa ne demem doğru olur ?

1. Aynı pozisyondaki diğer personellere ödenen ortalama ücret nedir? Eğer bu soruyu cevaplamayıp ısrarla sorarsa geniş bir aralık söyleyebilirsin.

22 mayıs 2024 01:09

2. *şirket olarak belirlemiş olduğunuz ücret skalasını belirtirseniz onun üzerinden maaş konusunu konuşabiliriz. ama benim mutlaka bir maaş söylememi bekliyorsanız örneğin 2 asgari ücret ancak maaş skalanıza göre esneklik sağlayabilir miyim bakarız.

onların maaş skalasının üzerinde kalmak genellikle avantajdır. ama bunu biz daha çok yıllanmış kişiler olarak yapabiliyoruz da sizin için biraz zor haliyle.

22 mayıs 2024 08:12

3. Süslüm selam ben de yeni mezun olacağım ve yeni mezun piyasasına hakimim sayılır, kurumsal bir yerse piyasa 25 bin şu an altını kabul etme kurumsal olmayan yere iş olsun diye zaten girme.

22 mayıs 2024 08:44

4. Ss ben de aynı durumdayım çeşitli kariyer sitelerinde pozisyon ve deneyim aratarak kafamda bir aralık çıkarmaya çalışıyorum. Mesela ablamla aynı sektördeyiz 25 dedim diye bana kızmıştı şuan öyle bir maaş kalmadı çok az söylemişsin dedi. 30 aşağısı söyleme dedi (bilişim sektörü)

24 mayıs 2024 11:46