macbook air kullananlar memnun musunuz?

1. merhaba herkese

bilgisayarım bozuldu ve macbook air almaya karar verdim ve hangisini almam gerekiyor emin olamadım. bilgisayarda çizim, oyun vs gibi kullanımlarım olmayacak. sanırım m1 yerine m2 tercih etmem gerekiyor.

merak ettiğim bir şey var şu anki bilgisayarımı direkt kullanabiliyorum. bir yazılım satın almamıştım. appledan satın almak istedigimde yazılım satın al seçeneği görünüyor. ben bu bilgisayarı alsam direkt kullanabilir miyim yoksa ekstra ücretle yazılım mı yüklemeliyim. telefonumu bağlamadan da kullanabilir miyim? cevap veren şimdiden teşekkür ederim.

sorularım saçma olabilir, bu konulardan hiç anlamıyorum bu nedenle sizden yardım istiyorum.

9 ekim 2022 17:03

2. Yazılım satın alma kısmını tam anlamadım ama ben air kullanıyorum yaklaşık 4-5 senedir ve çok memnunum. Tek sıkıntı her şeyi satın alma zorunluluğu, diğer tüm markalarda örneğin crack office programları iniyor veya başka programlar ama bunda kesinlikle yapamıyorsunuz, orjinal satın alınmak zorunda. Eğer sadece standart bir kullanım için ise harika bir yatırım. HP marka bilgisayarım 2.yılın sonunda prize takmaksızın çalışmamaya başladı, yavaşladı vs. Air hala taş gibi.

9 ekim 2022 17:08

3. cevap için teşekkür ederim öncelikle.

evet standart kullanım için alıcam google youtube vs başka bi amaç için kullanmam muhtemelen. benim merak ettiğim şey kurulum için birine ihtiyacım olacak mı* açıp direkt kullanabilir miyim. ben de hp den hiç memnun kalmamıştım son bilgisayarım dell idi fakat yeni delller de hiç iyi değil dediler yoksa bundan memnundum.

9 ekim 2022 17:12

4. Ben kesinlikle öneririm en ucuz modelini al temiz kullanırsan 10sene kullanırsın

9 ekim 2022 17:19

5. google, youtube gibi amaçlar için ipad de iş görür diye düşünüyorum.

9 ekim 2022 17:20

6. açıp direkt kullanabiliyorsunuz tabii ki. bende m1 var, memnunum

9 ekim 2022 17:28

7. ben de yeni m2 aldım süslü, 6 yıllık cihazım ölmüştü artık. açıkçası deneyimim şöyle. windows user olarak başta baya bir afallıyorsun. iphone ne kadar kolaysa bu o kadar garip ve zor geliyor. ama 1 hafta sürdü yani alışmam. şimdi aşırı memnunum. ben de sizin gibi standart kullanıcıyım, sosyal medya youtube netflix not alma filan. her yere götürüyorum çok hafif, şarjı acayip iyi gidiyor. resmen çalışasım geliyor asdjha sürekli starbucksa götürüp çalışan tip oldum sdfkjhf diğer bilgisayarda hiç açıp çalışasım gelmezdi. çok keyifli.

ilk açarken kurulum videoları var, insanlar kolaylık için birkaç ayar göstermişler youtubedan bakıp uygulayabilirsiniz. hepsini uygulamanız da gerekmez, ben 2 video izledim istediklerimi aldım. zamanla ihtiyacım oldukça araştırır bakarım.

m1 m2 arasında çok kaldım. özellikle insanların susmak bilmediği ssd problemi yüzünden, araştırıp bakabilirsiniz anlatmaya üşendim sdfkjshf bütçeniz varsa ve uzun yıllar kullanırım niyetindeyseniz ram ve ssdyi yükseltmenizi öneririm orta seviyeye.

renk olarak da midnight çok güzel ama gerçekten parmak izi magneti gibi, ve sadece gün ışığında güzelliği belli oluyor. ben starlight aldım çok da memnunum.

hızlı şarj aletinden almadım, yarım saatte şarj eden, ama şarj etme hızından da memnunum.

ekranı bir tık küçük geliyor 13 inch ama seçenek de yok zaten. pro m2 düşünürseniz onda 14 inch.

iphoneunuz varsa aşırı bağlantılı, çok rahat ettim. arama gelince aire de düşüyor vs

9 ekim 2022 17:30

8. herkese cook teşekkür ederim.

ekran bana da küçük geldi ama bunu 34 bine alabilceğim fakat prolar cok yüksek o yüzden küçük ekrana tamam demek zorunda kaldım. m1 almak istedim daha uygun oldugu için fakat ıphonelar gibi yavaşlattıklarını kullanımın zorlaştıgını duyunca m2 almaya karar verdim. tekrar teşekkür ederim

9 ekim 2022 18:04

9. çook memnunum hayatımda aldığım en doğru karardı şuan kendisinden bağlanıyorum

9 ekim 2022 18:22

10. Ben de m1 air aldım geçen hafta geldi. 1 günde alıştım cidden hiçbir zorluğu yokmuş. Hafif olması ve şarjının uzun gitmesiydi beni cezbeden süslü. Umarım uzun yıllar da kullanırım. Bu arada ben ram'i 16gb'a yükseltip aldım. O yüzden Çin'deki fabrikadan geldi. Epey araştırdım rami yükseltmeye karar verdim. Daha fazla para veremeyeceğim için de m2 almadım. M2 16 gb alabilseydim süper olurdu ama olsun bu da güzel.

9 ekim 2022 20:26