makeover, glow up geçirenler geçirmek isteyenler ?

neler yaptınız süslülerim? ben bu konulardan konuşmayı çok severim. ayrıca filmlerdeki gibi 1-2 saatte de glow up olacağına hiç inanmıyorum bence bu çook uzun yıllara dayanan bir süreç. mesela ben uzun yıllar diş teli taktım, cilt saç bakımıma çok özen gösterdim, burun ameliyatı oldum doktorumun söylediğine göre işin yüzde 90’ı sağlık açısındandı ama yalan yok ben burnumu sevmiyordum tamamen bu yüzden gitmiştim doktora iyi ki de olmuşum. giyim, stil sahibi olmak vs derken küçüklükten beri çok değiştim. şimdi daha da değişmek saçlarıma dramatik bir farklılık yapmak, belki yeni bir parfüm almak ve daha da bakımlı olmak istiyorum. bu his gelir ve gitmez ya siz bu zamanlarda ne yapıyorsunuz kendinizi nasıl yeniliyorsunuz? bence çok keyifli bir konu ilgimizi çeker diye düşündüm.

1. Uzun sürece çok katılıyorum, orta okulda o kadar çirkindim ki kimse bana bakmıyordu o yüzden kendimi derslere verip derece yaptım. Deli gibi sivilcem vardı lisede de devaö etti ama hiçbir şey yapmadan dikkat çekmeye başladım değiştirdiğim tek şey de gözlükten lense geçmekti. Biraz da bb krem falan sürerdim. Sonra lise sonda deli gibi ilgi odağı oldum giyindiklerime biraz dikkat ederek. Universitede iyice makyaj yapmayı öğrendim. Şu an yolda çevirilip ayy söylemek istedim çok güzelsin gerçekten nerelisin falan diye soruyorlar. Eski fotoğraflarımı faşan görseler tam 1 çirkin ördek yavrusu bunlar dışında yaydığım enerjinin de değiştiğini düşünüyorum ilgiden dolayı güzelleştim galiba ya diyince öz güvenim de arttı çünkü kddkdk

30 mart 2022 21:20

2. maşallah süslüm çok sevindim senin adına :) çocukken çirkin hissetmek gerçekten çok kötü bir his çünkü o düşünceyle büyüyorsun ve kendine güvenmiyorsun. ben de ilkokulda ortaokulda vs hoşlandığım bir çocuk vardı tamamen uzaktan bir gün biri buluşturdular çocuk yok beğenmedim gibi bir şey demişti ben çok üzülmüştüm hala arada aklıma gelir. sonra aynen senin gibi herkesten x ne kadar güzelleşmiş ya nasıl olur gibi şeyler duydum sokakta da aynı senin gibi iltifatlar aldığım oldu gerçekten çok güzel bir his. ben kendimi o zamanlar o kadar sevmiyormuşum ki hiç fotografım bile yok o dönemlerimden. şimdi ise saç şekillendirme rutinimi geliştirdim, imza makyajı oluşturdum, bir de saçımda dramatik bir değişiklik yapıp kumralımsı biraz sarıya kaçan bir renk deneyeceğim umarım çok güzel olur. dediğin gibi süslü özellikle cilt sonra kilo, gözlük, diş teli vs bunlar insanı çok değiştiren şeyler. ben hep zayıf oldum cildimde de sorun yoktu ama buna rağmen gerçekten güzel bir çocuk değildim. o zamanlar şimdi olduğum gibi görünsem muhtemelen şuan farklı bir hayatım olurdu çünkü kendime hiç hiç güvenmiyordum :( şimdi o zamana dönsem kendime sıkı sıkı sarılmak isterdim

30 mart 2022 22:11

3. Ben de süslüm, yakışacağına inanıyorsan saç kesinlikle çok değiştiriyor insanı. Bir de saçımı arada boyuyorum ben de döngü şeklinde ama kızıl/sarıyken daha da ilgi çektiğimi fark ettim hep aynı insanım base aynı ama bir şekilde sarı saç daha çok dkkat çekiyor kesinlikle

30 mart 2022 22:31

4. evet süslü kesinlikle, benim saçlarım koyu kahvedir yıllarca hiç dokunmadım bu yıl sonbaharda biraz ışıltı attırdım ama o kadar korkuyordum ki klasik basma kalıp ışıltılar gibi olur diye sağolsun kuaför inanılmaz doğal bir şey yaptı o bile görünüşümü inanılmaz etkiledi yüzümü yumuşattı bayıldım. yine ona gideceğim umarım güzel olur evet kesinlikle sarı hatta sarı yansımalı bile saç insana hava katıyor ve değiştiriyor. bazen bakıyorum esmer bir kız saçını sapsarı yapmış mesela ama doğal bir sarı çiğ değil öyle değiştirmiş ki aynı kişi bile değil gibi

30 mart 2022 22:49

5. süslüm çok sevindim yazmana bunların çoğunu tecrübe ettiğim için sana öneriler vericem. öncelikle buna karar vermeniz çok güzel umarım en güzel en hayırlı şekilde olur hepsi. diş telini 13-15 yaşlarımda taktırdım benim dişlerim çok çok yamuktu o yüzden ilk hafta çok ağrım oldu ama sıfır pişmanlık. bu arada dişleriniz çok kötü değilse plak seçeneğini de düşünün derim. eğer telse de şefaff plak takarsanız çok rahat edersiniz. benim dişlerimi inanılmaz değiştirdi iyi ki diyorum hep.

burun ameliyatı 15 gün önce oldum :) benim içinde de ciddi problemler vardı burnumdan o kadar şey çıktı ki size anlatamam elimde var şuan çıkan kemikler etler. benim burnum şekil itibariyle küçüktü ama kemiğim vardı ve yamuk geliyordu. şuan inanılmaz şiş burnum ona rağmen yine iyi ki diyorum. ben ameliyat öncesi gereksiz bir korku yaşadım ama hiç gerek yokmuş çıkarken sakinleştirici veriyorlar kuş gibi oluyorsunuz yeter ki doktorunuza güvenin güvenilir birini bulun yeter. burun gerçekten yüzü inanılmaz değiştiriyor umarıjm şöyle doğal mükemmel bir burnunuz olur.

lazere de gittim ben baya kıllı biriydim şuan ayva tüylü birine dönüştüm yine buna da iyi ki çünkü geçen sene 1400 tlye gittim 8 seans buz lazer muhtemelen orijinal buz lazer değildi ama kıllarım çok ciddi döküldü şuan 20 günde bir 5 dkda jilet yapıyorum 20 günde gidiyor gerçekten hatta bazen hiç uzamıyorlar tamamen hormonlara göre değişiyor

spor hakkında da şunu diyeceğim benim hiçbir zaman düzenli bir rutinim olmamıştı ailemde babam sporcu çocukken beni hep spora yöneltmek istedi ama gitmedim işte bunlarda hep kendimi çirkin bulmam ve güvensizliğimdendi. spor salonlarına gitim ama hep başımda hoca olunca çekindim gerildim yapamazsam diye korktum bir de şansıma en manyak hocalar denk geldi yapamayınca dalga geçen falan. başlarım böyle işe dedim kendim evde başladım o kadar verim aldım ki süslü. direkt buğçe kondakçının kanalını öneririm sana kendisini çok eskiden tanıyorum işini hakkıyla yapıyor. videoları inanılmaz etkili çok kilolu insanlar bile onun sporlarıyla zayıflamış. direkt ona bak diyebillirim örneğin sorun karnınsa karın antremanını 3 kere yap günde diğerlerini 2 set yap. önce mutlaka ısın bitiminde soğu. bir mat al 1 er kilolukta ağırlık bence başka bir şeye gerek yok. motivasyon içinse ilk 1-2 ay gerçekten zorla yapıyor insan ama sonra spor yapmak için hevesleneceksin vucudun alışacak ve isteyeceksin isteye isteye zevk alarak yapacaksın eminim :)

umarım bir nebze yardımım olmuştur :)

30 mart 2022 23:21

6. Harika süslücüm, önceden araştırman çok iyi eminim hepsinin sonucu güzel olacak ve memnun kalacaksın :) beni haberdar et lütfen sormak istediğin bir şey olursa da buradayım 🤍

31 mart 2022 00:55

7. doğduğum günden beri aynıyım gram değişemedim ya