makyaj yaptığım için eleştiriliyorum

arkadaşlar böyle bir başlık açıldı sözlükte ve başlıkta yazan arkadaşların yaşadığı diyalogları ben de yaşıyorum sürekli. makyaj yapıyorum. özellikle göz makyajı mutlu ediyor. cildime de haftada en az iki kere fondöten diğer günler de -güneş kremi kullandığım için- pudra uygulamadan yapamıyorum. aldığım eleştiriler cildimin kırışacağı yönünde. ne kadar doğru bilmiyorum fakat moralimi bozuyor tabiki. evet bazen makyaj ciltte sivilce gibi sorunlara sebep olabiliyor veya kuruluk. ancak sizlere danışmak istedim makyajın erken kırışıklıklara vesile olması gibi bilimsel bir açıklaması var mı? ya da bu şekilde deneyimleyenler varsa beni aydınlatabilir mi? eğer o şekildeyse kendimi frenlemek için elimden geleni yapacağım.

1. aslında cildimde akne sorunum yok, lekelerim de yok fakat kılcal damar ve biraz da renk eşitsizliğim var o sebeple fondöten kullanıyorum. seviyorum o görüntüyü napıyım :( ama sürekli cildin 30 'unda kırışacak diyip duruyor çevremdekiler. neye dayanarak diyorlar bilmiyorum ama cidden böyle bir gerçeklik varsa bırakacağım :') (yazar: pera) bu arada haklısınız sürekli bir surat inceleyip eleştirme durumu olacak makyajlı, makyajsız... :d

6 mayıs 2017 16:58

2. peki bir bb krem öneriniz var mı tabi çok uçuk fiyatlarda olmayacaksa :) (yazar: pera)

6 mayıs 2017 17:04

3. abartı bir makyaj mı yapıyorsunuz acaba? diye düşündüm bir. yani diğer türlü bu kadar yakınmazlar erken yaşlanacağınıza dair. demek istediğim, ben de makyaj yapıyorum haftanın 5 iş günü, yine fondoten kullanıyorum, göz kalemi, maskara vs. ama o kadar bağırmıyor makyaj. ağır şeyler yapmama rağmen aşırı bir makyaj görünütüsü olmuyor.

belki makyajınızı hafifletmeyi deneyebilirsiniz.

6 mayıs 2017 22:06

4. acaba farkında olmadan fondöteniniz cakey duruyor olabilir mi, ya da göz makyajında aşırıya kaçıyor olabilir misiniz? bu kadar yorum geliyorsa bir inceleyin, üzmemek için kırışıklık yapar azalt demiş olabilirler. eyeliner aşırı kuyruklu olabilir, size hoş gelen bi renk yüzünüzde aşırı patlayabilir. benim önerim dürüstlüğüne güvendiğiniz bir arkadaşınıza makyajım kötü mü demeniz, ekstra olarak bir de makyaj yaptıktan sonra tüm yüzünüzü görebileceğiniz bir aynayla gün ışığında yüzünüze bakmanız. evde, tuvalette vs çok hoş duran bi allık aslında heidi gibi görünebiliyor. bunların hiçbiri yoksa milleti umursamadan içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapın, herkes faydası dokunacak şeyler söylemiyor neticede. ayrıca eskiden kullanılan kozmetiklerle şu ankilerin içeriklerinin aynı olduğunu düşünmüyorum, uzun vadedeki etkilerini şu an pek de bilmiyorum şahsen. bu içerikleri temiz ya da bir zararı olmaz demek değil tabii ki ama kırışıklığın en temel nedeninin makyaj olması bana pek mantıklı gelmiyor.

7 mayıs 2017 01:18