marmara üni. halkla ilişkiler ve tanıtım bölümi?

okuyan var mi önerir misiniz? sizce işsiz kalır miyim kendimi geliştirsem bile?

1. halkla ilişkilerde kariyer yapmak maalesef okuduktan sonra bir de usta-çırak ilişkisi ile senior'ların yanında junior olarak işi kapmakla oluyor. öyle mezun oldum hemen işe gireyim gibi bir amacınız varsa da ancak tanıdık yoluyla olur.

bunlar dışında güzel bölümdür, güzel üniversitedir. öğrenmeye aç olur ve bol bol araştırma yapar, etkinliklere katılır ve aktif olursanız dört senenin sonunda dopdolu bir insan olarak mezun olursunuz. ama derse girip çıkayım sınavlardan geçer not alacak kadar bilgim olsun derseniz hiçbir şey öğrenmemiş kalıp bilgilere sahip bir yeni mezun olursunuz.

tamamen emek ve isteğe dayalı.

8 ağustos 2018 16:25

2. İ ngilizcem zaten var süslü, okul da yüzde 30 ıngilizce eğitim veriyor hazırlığı var. Bir hatta 2 dil de ben katabilirim diye düşünüyorum çünkü yeni dil öğrenmeye açığım. Zaten ilgili ve başarılı olabileceğim bir alan ama yine de tereddütte kaldım benim torpil gibi avantajlarım yok çünkü

8 ağustos 2018 18:51

3. Gelme. İü halkla ilişkiler mezunuyum marmara da halkla ilişkiler yüksek lisans öğrencisiyim.

Tekrar söylüyorum gelme.

Sektör bitti öncelikle. Her önüne gelen pr’cı olabiliyor. İletişim fakülteleri öğrencisini korumuyor. Marmara iletişim iktidar yanlısıdır. İü iletişim de malesef o yolda ilerliyor. Kaliteli hocalar azaldı. Var olanlar vakıflara gidiyor. Şunu da söyleyeyim halkla ilişkiler hocaları arasında ayla okay tektir.

Senior jr olayı falan da eskisi gibi yok. Şanslıysan ve azimliysen bir şeyler başarabilirsin.

Torpilsiz ajans da iş de çok zor.

8 ağustos 2018 19:10

4. ilef halkla ilişkiler ve tanıtım'ı dereceyle bitirdim, aynı bölümde yüksek lisansa devam ediyorum. büyük idealler ve sevinçle başladığım bölümden ne yazık ki şu an nefret etmekteyim. tezim bir an önce bitsin de akademisyen olayım diye bakıyorum yoksa delireceğim. ben kendimi geliştirmek için çok okudum, araştırdım, didindim ama nafile. kendime kattıklarım bana hiçbir kapı açmadı. görselliği çok iyi, girişken ve sağlam referansları olanlar aldı yürüdü. ben evde oturuyorum. bir de bölümün en büyük dezavantajı farklı alanlardan mezun olanlar bizim kadar hevesliler iletişim sektöründe çalışmaya. kurumlar da a sen iletişim mezunusun diye önceliksin demiyor, kim işlerine gelirse onu alıyor. ben artık iletişim fak. okumak isteyen kim varsa, aman biz bir hata ettik, siz etmeyin diyorum. kusura bakmayın yazdıklarım için ama imkanınız varsa diğer bölümleri araştırın ve o yönde tercih yapın. başarılar.

9 ağustos 2018 01:29