matematiği ciddi anlamda 0 olup da ygs'yi halledebilmiş olan var mı?

temelim asla yok. temelim yok dediysem öyle üslü sayının en kolay formülleri bile dahil.yok yani yapamıyorum çünkü bilgi yok ve bir hocaya sorunca da bilgi üzerinden anlatıyor.bilgim yok desem ''o kadar da değildir saçmalama''tepkisini alıyorum. lys konuları(11 müfredatı) bile tamam ama ygs yok yani çünkü hepsi matematiğin temeli ve ben hayatım boyunca matematik çalışmadım. mesela denklemleri yapabilirim ama üslü yapmam çünkü denklem, fonksiyonda falan dersi dinlemiştim zamanında. çok kolay olduğunu bildiğim halde yapamayınca stres oluyorum,nefes alamamaya falan başlıyorum.gelecek kaygısı iyice sardı beni.nasıl yaparım, nasıl hallederim? karekök 0 zar zor çözüyorum ama birey a biraz daha çözebiliyorum mesela ama cidden zorlandığım için asla başaramayacakmışım gibi geliyor. var mı böyle olup da düzelebilen?bir insan nasıl lys yapar da ygs yapamaz aklım almıyor.kafamı taşlara vurmak istiyorum.

1. Bir ortaokul matematikçisi bulup dersleri sıfırdan anlatmasını isteyebilirsin. Lise seviyesindeki ogretmenlerden bu konuları anlatmasını bekleme çünkü onlar da bunları anlatmakta zorlanırlar. Halledemeyecegin bir konu da degil hem bu. Daha sonrasında basit bir soru bankası bitirsen zaten yeterli olur.

8 nisan 2018 20:38

2. Antremanlarla matematik onermislerdi bi soruda

8 nisan 2018 20:43

3. antrenmanlarla matematik kitabini alabilirsiniz. youtubeda senol hoca var, matematigi en basit sekilde anlatir.

8 nisan 2018 20:44

4. Sende kendimi gördüm süslü. Mezunum ve bu yıl tekrar hazırlanıyorum. Şöyle ki 11 de aşırı çalışıp 11 konularımı çok iyi bir seviyeye getirmiştim fakat ygs kısmı özellikle matematik bende hiç yoktu. Ama dört işlem biliyordum o yüzden antrenmanlarla 1 i almadım 2 den başladım. Sonra hafif soru bankaları çözmeye başladım zaten zamanla gelişiyor merak etme. Benim mezuna kalma sebebim istediğim bölüm gelmediği içindi. Ygs kısmı da gayet iyiydi ama ygs den sonra lys ye asilmayip konuların çoğunu unuttuğum için lys pek iyi değildi. Sana kesinlikle antrenmanlarla matematikle başlayıp kısa sürede onu bitirip sonra orta bir soru bankası üzerine behzat rasuli hocayı tavsiye ederim. Anlatımı çok iyidir, kitaplar efsane güzel. Ama biraz temelin olması iyi olur çünkü hoca çok temelden almıyor ve bilmeyen biri için hizli geçiyor gibi gelebilir. Yapabilirsin unutma önemli olan çalışmak. Kimsenin son sene çalışarak yapılmaz laflarına kulak asma çünkü yapılabildiğini sen de tecrübe ederek göreceksin. Bu arada ben mf yim ve 40 binden mezuna bıraktım. Başka sorun olursa sorabilirsin. Başarılar :)

8 nisan 2018 21:02

5. Başlığa cevabım: yok. Üniversitede de dil ile ilgili bir bölüme girdim o yüzden

8 nisan 2018 21:09

6. Süslücüm ben de senin gibiydim. Ygs’de Matematikten 1 soru bile çözmedim. Türkçeyi ve sosyali iyi yaptım, fenden bi 10 soru yaptım ama Matematiğe bakmadım bile ve Lys’de toparladım. 400 puan aldım toplamda ve istediğim bölümede yerleştim. Sistemli çalışsam matematik yapabilirdim ama çok geç kalmıştım, o saatten Sonra bana ancak puan kaybettirirdi.

Ama artık sistem değişmiş yapmak zorundasınız sanırım. Antrenmanlarla matematiği ben de öneriyorum. Umarım istediğiniz puanı yaparsınız:)

8 nisan 2018 21:10

7. Şenol hocayı izle. Çok güzel bi temel oluşturur o sana. Sıfır olan arkadaşlarım ilerleme kadetmişlerdi zamanında :)

8 nisan 2018 21:27

8. Ben de sizin gibiydim üç beş ay öncesine kadar şuan 10 net falan yapıyorum.  Açıkçası şenol hoca türevi youtube kanalları bende hiçbir işe yaramadı ne yazık ki. Antrenmanlarla matematiği çözdüm bi nebze işe yaradı ama yeteri kadar değil. Antrenmanlarla matematik çözüp sıradışı analiz yayınlarının çözümlü ygs matematik kitabını aldım 10 nete kadar getirdi beni. Eğer etrafınızda sizi çalıştırabilecek biri varsa baya iyi olur. Çözümsüz test kitabı kesinlikle almayın derim ayrıca.

8 nisan 2018 21:31

9. var. ama şöyle söyleyeyim bunun için bir sene civarı düzenli matematik çalışmalısın. 5-6 ayda bile olacak şey değil. ben dört işlem falan biliyordum denklem gibi şeyleri de yapardım ama diğer şeylerde çok eksiğim vardı. kolay soru bankası, normal soru bankaları, sonra da karekök gibi yayınların soru bankalarına geldim sonunda. bak iki ay uğraşıp neden olmuyor diye bırakma çünkü zamanla oturuyor kafanda. 11. sınıftaysan çok şanslısın. 12. sınıfsan temelini at. temelini atmadan mezuna bırakacaksan asla yapma. emek ister. üç ay sonra bende problem var deyip bırakmamalısın. çünkü bir yıl kadar bir süre matematiğe maruz kalmalısın. bence şu an temelini at. birey a, karekök sıfır tarzı bir şey çöz. yazın da 345’in soru bankasını çözmeyi dene. yeni soru tarzlarına çok yakın.

8 nisan 2018 21:56

10. tamamen aynıyız. çözebildiğin kitaplara kadar aynıyız hatta. antrenmanlarla matematik ile öğrendim ben, eski sevgilim de çok iyi bir şekilde anlatarak pekiştirmişti. matematiğin öcü olmadığını, logaritma çözebilen insanın denklem de çözebileceğini ilk o zaman fark ettim.

9 nisan 2018 09:54