merhaba çamaşırlar için yeni kurutma makinesi kullanmaya başladım ama çok kırışık çıkıyor? bunu azaltmanın bir yolu var mıdır?

normali mi bu?

1. Çamaşırları asar gibi önce silkeleyip sonra kurutmaya atmalısınız. Kolları paçaları falan içte kalmamalı. Bir de yün toplar satılıyor. Kırışıklık azaltma, yumuşatma ve kurutma süresini kısaltma vaatleri var. Ben de yeni aldım ama mucizevi bi etkisini görmedim. Bi de çalışırken daha çok ses yapmasına sebep oldu pek kullanmıyorum o yüzden

18 aralık 2023 15:16

2. En kuru seçeneği seçmeyin buna gerek olmuyor. Mix kumaş programını deneyin.

18 aralık 2023 15:19

3. Bence de tam tersi daha az kırışık oluyorlar. Ben atarken çok dikkat etmiyorum söyle bir açıp atıyorum sadece. Ama içinde bekletmiyorum kurutma bittikten sonra ve sepette de bekletmiyorum öyle. Bekleyecekse biraz daha katlar gibi koymaya çalışıyorum.

Ama alıp direkt asarsam düzgün katlayıp koyarsam daha düzgün oluyor.

18 aralık 2023 15:20

4. Yıkadıktan sonra iyice çırpın, kurutma bittiğinde de hemen daha sıcakken güzelce çırpın ve en sıcak ayarda kurutmayın, böyle yapınca ütülenmiş gibi oluyorlar

18 aralık 2023 15:35

5. Tam kuru yaparsanız kırışıyor ve kıyafetin ömrünü de kısaltır. Benimkindr dolaba kaldırma kuruluğu diye bir seçenek var en yükseğin bir altı oluyor. Bir de kırışıklık önleme modunu açıyorum. Çoğu şeye ütü bile gerekmiyoe hemen katlayınca

18 aralık 2023 16:23

6. 1. Kural kurutma makinesini ağzına kadar doldurmamak. Çamaşırları koyduğunuzda ortalama kazanın yarısı boş olmalı - en az.

Kazanı ne kadar doldurursanız o kadar kırışır.

Ayrıca kurutmaya atmadan önce bir silkeleyin aynı annelerimizin çamaşırı dışarı asarken yaptığı gibi.

Bir de makinede kırışıklığı azaltmak için olan ayarı kullanırsanız kırışmaz . ( benim makine Siemens iq700 , o seçenek mevcut)

18 aralık 2023 19:00