merhaba, ankara'nın en yaşanabilir semtleri hangileridir?

şehirdışından geldik, yaklaşık 1 yıldır ankara'da yaşıyoruz ancak pandemi sebebiyle şehri tanıma fırsatımız pek olmadı, yardımcı olursanız sevinirim.

1. Gazi Mahallesi, 100. Yıl/ Balgat tarafları, Eryaman, Beşevler-Bahçeli tarafları, Ümitköy civarları yaşanabilir bence de. Ancak a1'in de dediği gibi diğer semtlere göre yaşamın daha pahalı olduğu muhitler.

28 haziran 2021 21:51

2. a1in tespitine katılmıyorum ben merkeze yaklaştıkça insanlar çeşit çeşit oluyor kızılayda ulusta her çeşit insan var. Yaşadığınız yerden ne beklediğinize ve bütçenize çok bağlı bu durum ama bahçeli çayyolu ümitköy tarafları pahalı olmakla birlikte iyidir. bütçeniz düşükse Etimesgut eryaman tarafları da güzel göksu parkı civarı iyidir.  keçiören ve yenimahalle demetevler şentepe taraflarını pek sevmiyorum ben şehirleşmesi kötü, insanlar değişik. Yenimahallenin merkeze uzak olsa da batıkent tarafı güzel kardelen mesela. Çakırlar da büyümeye başladı. Çok uzun oldu ama dediğim gibi tamamen ne beklediğinize bağlı

28 haziran 2021 22:05

3. Çayyolu ayrı bir dünya resmen. Çok seviyorum oraları özellikle yeni evli, çocuklu aileler için ideal. Bekar biri içinse kesinlikle gop, tunalı, ayrancı taraflarını öneririm.

28 haziran 2021 22:25

4. Cevaplar için çok teşekkürler.

Şu an İstanbul yolu metro istasyonu civarında yaşıyoruz. Aslında bulunduğum yeri seviyorum, site içinde, sakin ancak eşimin çalıştığı firmanın ofisi Söğütözü'nde, oldukça merkezi bir yerde. Çukurambar civarı hem işyerine yakın hem de merkezi, ama maalesef ki eski evlerin fiyatları bile oldukça yüksek. İnternette araştırma yapınca Keçiören'in iyi olmadığını okudum çoğu kez. Çayyolu' nun iyi olduğunu da okumuştum ancak yine orada da fiyatlar oldukça yüksek.

Ev fiyatları da genel olarak 5-6 ay önceki fiyatlara göre 200-250 bin arttı.

28 haziran 2021 22:44

5. batıkent