yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    4 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    merhaba, spor cahili olan bana yol gösterir misiniz acaba, artık kilo vermem gerekiyor :( ?

    cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim <3 daha önce düzenli spor yapma gibi bir deneyimim yok, nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. aç mı yapmalıyım tok mu bilmiyorum. eve anca akşam 8-9 gibi gidebiliyorum ve aç oluyorum. bir de kilom arttığı için ve merdiven inip çıktığım için sanırım dizlerimde ağrı arttı. menisküs zedelenmesi var. burada genelde leslie önerilmiş az önce baktım beginner 1 mile walk var youtubeda. onunla mı başlamalıyım? bunu akşam mı yapayım yemekten sonra mı yapayım önce mi yapayım? sabah erken kalkıp mı yapayım? evden sabah 7,40 gibi çıkıyorum ve işim yürüme mesafesinde değil. diyetisyene gidemem, hatta gitsem bile çok programa uyabileceğimi düşünmüyorum ders çalışırken bile uyamazdım bu benimle ilgili bir sıkıntı. genel yaşam biçimimde bir şeyleri değiştirmem lazım. kendimle ilgili detayları aşağıdaki gibi paylaşabilirim; masa başı işim ve hareketsiz yaşamım dolayısıyla 6 yıl da 10-15 kg kadar aldım. boyum zaten 1,60. geçenlerde tartıda ilk defa 70 kg gördüm :( selülitlerimden mutsuzum artık. önceden sürekli yürüdüğüm bir yaşam biçimim olduğu için kilolu değildim ama genetik olarak basenli bir kadınım. armut tipi vücudum var diye düşünüyorum. öğlen 12-13,30 arası bir saatte ev yemeği tarzında şirkette yemek yiyorum ekmeksiz. onun dışında yemek olarak bir şey tüketmiyorum, bitki çayı siyah çay şekersiz dibek kahvesi tüketiyorum. akşam üstü 5 gibi yemek yiyip eve gidince yemek yemesem diye düşündüm ama çok acıkmış oluyorum. gastrit problemim olduğu için uzun süre açlık da çekemiyorum. gün içinde şeker ve ekmek tüketmiyorum ama sabah kahvaltımda börek simit oluyordu yarın itibariyle bırakacağım. sık sık 5 kat merdiven inip çıkıyorum aslında. bir dönem polikistik over ım vardı, başka bir doktor baktığı sırada bir dönem kayboldu, düzenli adet görüyorum ama tüylenme sivilcelenme etkileri var bu yüzden var sanırım. ama doktor ilaç kullanmamaı önermemişti. insülin direncim olduğunu söyleyen bir doktor vardı olmadığını söyleyen başka bir doktor da var test sonuçlarıma göre olmaması lazım. pandemide toplamda 2 öğün yiyordum cips tüketmeme rağmen ve spor yapmamama rağmen kilo vermiştim. sınav döneminde de kilo almışlığım var ama yazın sabah yürüyüş ve öğün miktarına dikkat etme ile bayağı kilo vermiştim. tabi o zaman evdeydim sabah 9 10 gibi gidiyordum sahile yürüyordum akşam 5 6 gibi yemiş oluyordum yemeği.

    1. o kadar paragraflara ayırdım bütün çıkmış ya kusura bakmayın

    18 ağustos 2020 17:32

    2. Sorularda paragraflar görünmüyor. Cevap olarak yazınca paragraflara ayrılıyor süslüm. Bu arada okumak için cevap yaza tıklayınca paragraflara ayrılmış halini görebilirsiniz.

    18 ağustos 2020 18:08

    3. soru cevap akışında sorunun altındaki devama tıklayınca paragrafmış gibi görünüyor ama daha düzneliydi öyle de değildi.. neyse olan oldu, teşekkür ederim :)

    18 ağustos 2020 18:13


    4. ailemle yaşıyorum yemeğe bekliyorlar ben gelene kadar.. akşam 8 9 gibi geliyorum eve işten çıkmadan önce atıştırıp eve gidince spor yapsam benim normal yemek yemem akşam 10 u geçer ama o zaman eve geldiğimde yemek yememek daha mantıklı galiba ne dersiniz?

    aslında eve geldiğim sırada cidden halsiz oluyorum acaba sabah erken kalkıp mı yürüsem?

    18 ağustos 2020 18:52