merhaba terapiye gidenler ve psikolojiden anlayanlar veya benzer sorunu yaşayanlar?

öncelikle kendime tespit koyma peşinde değilim sadece sorunum nedir onu anlamaya çalışıyorum ve benzer yollardan geçenlerden tavsiye almak istiyorum. bir şeye üzüldüğümde stres yaptığımda veya sinirlendiğimde bunu tüm vücudumla yaşıyorum. çevremden gözlemlediğim bunu insanlar ya yaşamıyor ya bastırıyor. benim sinirlenmem el titremesi(bir nesneyi tutamayacak şekilde), üzülmem bayılmam veya istifra etmem, stresim yine istifra hızlı bağırsak hareketi vs şeklinde oluyor. midem boşsa bile afedersiniz öğürerek mide sıvımı kusuyorum. yani tepkilerimi tüm vücudumla yaşıyorum ve bu son zamanlarda çok sık olmaya ve hayatımı etkilemeye başladı. tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

1. Bi doktorla görüşebilirsin bence önce doktorun yönlendirmesiyle terapiye başlamak daha doğru olabilir

13 ocak 22:21

2. a1 doktor derken psikiyatristi mi kastetti bilmiyorum ama bence de önce bir psikiyattriste git. eğer ilaca ihtiyacın varsa verir + ilaçla bilrikte terapiye devam edersin. çok geçmiş olsun ss

14 ocak 18:29

3. Teşekkür ederim 🙏