merhabalar ösym üzerinden sözleşmeli alımlardan birine atanıp evrak teslim etmeme/imza vermeme durumunda bir yaptırım olur mu?

ve daha sonraki sözleşmeli alımlara başvuru yapılabilir mi aynı sınav sonucu ile?

1. 1 sene boyunca aynı ünvana tercih veremezsiniz, ayrıca hiç mi umrunuzda değil bir başkasının hakkını yemek?

4 aralık 2019 05:15

2. millet bir taraflarını yırtıyor sözleşmeli de olsa bir yere atanabilmek için. evrak teslim etmemek ilginç geldi bana. neden çok merak ettim gerçekten. hak olayına falan girmiyorum da sebebini merak ettim sadece süslü.

4 aralık 2019 08:34

3. Cevaplar için teşekkürler öncelikle. Tabii ki umurumda kadro yakmak hak yemek vs fakat ben senelerdir sağlık bakanlığı bünyesinde çalışmak istedim kendimi hastane dışında hayal etmedim bile. Sağlık atamasını da biliyorsunuz ki aylardır ertelediler ve tek açıklama bile yapmadılar bense aile bakanlığı alıma çıktığı zaman kendimi riske atamadım sağlıktan emin olsam kesinlikle tercih vermezdim. Risk alamadım hepsi bu. Tercih süresi bittikten iki gün sonra da sağlık bakanlığından açıklama geldi onay verildi diye. Bikaç senelik bi şey de değil ki ömür boyu yapacağım meslek bu insan öncelikle kendini düşünüyo ne yazık ki. Sağlık aralıkta alım yapmayacak olsaydı aileye kesinlikle gidecektim zaten

4 aralık 2019 11:10

4. Anonim 3 kaç kez okudum kılavuzu öyle bi ibare yok. Sadece sözleşmeli çalışmakta iken sözleşmeyi feshedenler hakkında dediğiniz gibi bi açıklama mevcut. Ösym ve bakanlıklardan öğrendiğim kadarıyla imza vermediğimiz sürece hiçbir sorun yokmuş sanırım sizin kastettikleriniz kadrolu olan atamalar ve sözleşme feshedenler

4 aralık 2019 11:13

5. Ben de sağlıkçıyım, asdep'e tercih yapmayı ben de düşündüm üstelik istediğim şehirler açılmıştı ama dediğiniz gibi olmadığı için tercih yapmadım. Eğer düz memurluğa tercih yaptıysanız kendi ünvanınıza tercih verebilirsiniz ama kendi ünvanınıza yaptığınız bir tercihi kazanıp gitseniz de gitmeseniz de aynı ünvana 1 sene boyunca tercihte bulunamazsınız.

4 aralık 2019 15:40

6. Anonim 1 ben de öyle sanıyordum fakat değilmiş.  bakanlıklarla konuştum ösym de imza atmadığınız sürece hiçbir sorun olmaz dedi ben zaten aynı unvan olduğunu belirttim

4 aralık 2019 16:26

7. Hatta size şöyle söyleyeyim arkadaşım sağlığa atandı güvenlik soruşturması hala sürdüğü için aileye tercih verdi dediğiniz gibi olsa o yapamazdı. Ki öncesinde aile bakanlığını arayıp sordu

4 aralık 2019 16:28

8. Anon3 süslüm teşekkür ederim ama sözleşme imzalamamış olacağım ben o yüzden kafamda oturtamıyorum dediğinizi hem sözleşmeli personel mevzuatını hem de kılavuzu baştan sona okudum bu şekilde bi bilgiye ulaşamadım sizin dediğiniz sözleşme imzalayıp feshettiğim halde uygulanacak olan yaptırım. Hatta evrakları teslim etmeyenler hakkında sadece atamaları yapılmazdan başka bir şey söylenmemiş.  Bakanlık sorun olmayacağını atanabileceğimi söyledi ama tekrar sorayım en iyisi ben sağ olun tekrar

4 aralık 2019 17:52

9. Ayrıca @3 süslüm kaynak gösterebilirseniz okuyayım ben