merhabalar, regresyon terapisi almak istiyorum, ankara'da önerebileceğiniz birileri var mıdır, bir de yaptıranların deneyimleri nasıldır?

1. Merhabalar,  bilge kol ve etki aile danışma merkezinde nilüfer hanım şahane danışmanlar. Sizi gidip çözümlemek istediğiniz anılara ‘’güvenle’’ regrese edeceklerine eminim. Ben pek çok travmatik anı çalıştım nilüfer hanımla, eşim de bilge hanımla, şiddetle tavsiye ederim ikisini de.

24 ocak 2019 18:33

2. peki deneyimleriniz nasıldı? bir iyileşme yarattı mı?

25 ocak 2019 09:50

3. Tabi ki! Gerçek bir uzmanla yapılan gerçek bir terapi sıradında regresyon dediğiniz şeyin, yani geçmiş anıya gidip gelmekte asıl amaçlanan şey, o ‘anının’ ya da anıların bugün hayatınızı ne şekillerde, nasıl etkilediğini, neden etkilediğini anlamlandırmak. Eşim de ben de hatta başka şehirlerde iki kardeşim de terapi alıyoruz çok benzer sebeplerden, o ‘anılar’dan ve çok kısa süre iöerisinde gerçekten çok yol kat ettik hepimiz. Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, psikoterapiden sonra artık o anılar eskisi gibi canımı yakmıyor, nefesimi kesmiyor, ne yapsam gitmeyen bir korku ve çaresizlik hissi gelmiyor. Hayatımı daha neşeli yaşıyorum. Bu da her günüme yansıyor. Kendim için daha doğru kararlar verebiliyorum, daha çok yaşam enerjim var, irili ufaklı hayatın getirdiği sorunlara karşı daha dayanıklıyım. Kesinlikle çok faydasını gördüm. Ama ne olur, ne yaptığını bilen, gerçek diplomaları olan insanlarla çalışın. Oradan buradan iki sertifika toplamış insanların sizi tekrar travmatize edebileceklerini aklınızda bulundurun. Kimse boşuna yıllarca okumuyor. İnsan psikolojisi çok karmaşık, çok hassas.. Güvenilir ellerde çok güzel şeyler başarabilrsiniz terapistinizle beraber! Bahsettiğim iki terapisti de birebir tecrübemle öneriyorum.

25 ocak 2019 12:17

4. çok güzel anlatmışsınız konuyu teşekkür ederim. ben aslında psikolojiyle baya ilgili biriyim, çok değişik yöntemler öğrendim. bilinçaltı konusu beni inanılmaz çekiyor, buz dağının altındaki devasa bilmediğimiz, bilmeyince kontrol edemediğimiz kısmı incelemek, matrix gibi kendi içimde yolculuk yapmak bana çok keyif veriyor. bu bağlamda iki yöntemi şiddetli öneririm birincisi neuroformat- barış muslu (bütün kitaplarını okudum), bir diğeri de şema terapi'dir, bunla ilgili de "hayatı yeniden keşfedin" isimli kitabı muhakkak okumanızı öneririm. yetişkin davranışlarının, seçimlerinin çocuklukta yaşanmış travmalara dayandığını, bunları nasıl anlayıp nasıl farklı düşünme teknikleri geliştirebileceğinizi elle tutulur yöntemlerle kategorize etmiş. çok derin ve uzun bir konu ama burda buna girmeyeceğim. bende olan şu, ben aslında bilinçaltımı baya boşalttım ama ilişkilerle ilgili hep bir noktada tıkanıyorum, aslında çok da kısmetli biriyimdir, ama ilerletemiyorum benden kaynaklanan hep farklı gibi görünen nedenlerden ama özünde sanırım bir şekilde evlilik korkusu yatıyor. tesadüfen regresyonla karşılaştım ve aradığım bu dedim. çünkü olay matematiksel olarak anlamakdan ziyade küçük bir anının nelerle bağlantılı olduğunu anlamak. yakında başlıyorum, sizi de bilgilendiririm, tşkler yanıtınız için :)

25 ocak 2019 13:57

5. İstanbul için öneride bulunabilirim detaylı olarakta deneyimimi post olarak yaZdım. https://www.yildizsirgun.com/

Sanırım bu terapist Ankara’ya da geliyor. Müthişti.

30 ocak 2019 12:07

6. yildiz sirgun e baktım iyi duruyor, kaç seans aldınız acaba? sizde nasıl açılmalar oldu?

30 ocak 2019 16:15

7. ben şuan birinci seansımı aldım ve müthişti. Zaten kaç seans almanıza sizin yolculuğunuz karar verecek. İki hafta sonra tekrar seans alacağım. Ayrıca koçluk yaptığı için devamlı çalışma halindeyiz.

30 ocak 2019 18:22

8. Ben de tekrar anonim 2’ye katılıyorum. Şema terapi üzerine kitabı okudum ki çoğu yerinde yetkin bir psikolog eşliğinde çalışmaya yönlendirir o kitap da. Ama eğer bilinçaltı dediğimiz şeyin bilimsel temeli bedir, nasıl çalışır bunu etraflıca anlamak istiyorsanız ‘besen kayıt tutar’ kitabını şiddetle öneririm. İnsan beyninin bilinçaltı ve bilinç üstü etkileşimi, terapi şekillerinin bunlarla bağlantısını yıllarını bu işr adamış bir psikiyatristten okumak çok güzel oluyor ^^

31 ocak 2019 13:55

9. Beden kayıt tutar olacaktı kitabın adı ^^