merhabalar sizce ‘dünya’ nasıl bir isim?

çocuğunuza dünya ismi koyar mıydınız? size erkek ismi gibi mi yoksa kız ismi gibi mi geliyor?

1. Kız ismi gibi geliyor, ben koymazdım fonetiğinin ve anlamının güzel olduğunu düşünmüyorum. Biraz uyduruk ve kasıntı bir isim bence. Sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza ❤️

19 aralık 2020 21:19

2. Benim hoşuma gitti. Kız ismine daha yakın gibi sanki ama unisex olarak kullanılabilir. Tatlı bir isim.

19 aralık 2020 21:23

3. Çok teşekkür ederim kız kardeşimin bebeği olacak, henüz cinsiyeti belli değil o sormamı istedi. Cevaplarınızı çok merak ediyor ❤️

19 aralık 2020 21:26

4. annemin kedisinin ismi. bence insana da olabilir, insan alışıyor dünya diye çağırmaya, çok garip gelmiyor bana artık.

19 aralık 2020 21:34

5. (link: https://youtu.be/h9jXLRX6cOA Şebnem Ferah'ın dünya isimli şarkısını aklıma getiriyor.)

Ben olsam çocuğuma bu ismi koymazdım. Ama tabii ki ebeveynler bilir. Ece Üner de kızının adını güneş koymuş mesela.

Unisex bir isim olduğunu düşünüyorum.

19 aralık 2020 21:34

6. Eger biraz kilo fazlasi olan bi cocuk olursa ilerde ciddi dalga konusu olacak bir isim. Cocuklarin ne kadar acimasiz olabildigini hepimiz biliyoruz

19 aralık 2020 21:35

7. Mother earth'ten dolayı kız ismini çağrıştıyor, gerçi burada earth dünya anlamında değil ama. Neden konmasın diyorum.

19 aralık 2020 21:48

8. Bana tatlı geldi. Erkek olarak düşündüm

19 aralık 2020 21:59

9. Anonim 8 e istemsizce güldüm. Ben de öğretmenim evet maalesef haklısınız

19 aralık 2020 22:35

10. Canan Tan eroinle dans kitabındaki eroinden ölen kızın adı.

19 aralık 2020 23:57