mesajlarınıza çok çok geç bakan en yakın arkadaşınıza böyle bir şey yapar mıydınız?

paragrafları ayırmak istediğim için soruyu yoruma yazacağım

1. en yakın arkadaşım mesajlara çook geç bakıyor. Bazen sabah attığım mesaja akşam bakıyor, bazen bir iki gün sürüyor, farklı sosyal medyalardan attığım şeylere de o uygulamayı kullanmasına emin olmama rağmen bir haftada falan baktığı oluyor.

önceden final haftam, sınav haftam, telefona çok bakmıyorum, siz bir şeyler yazdığınızda uyuyor oluyorum falan filan diyordu ama neredeyse son 1 senedir alışkanlık oldu bu, sorduğumda da ya geçiştirecek bir cevap veriyor ya uyuyorum diyor bir şekilde konuyu kapatmayı başarıyor. buluştuğumuz zaman anlık bir şey konuşulmadığında direkt eli telefona gidiyor, ders falan çalıştığımız zaman mola verdiğimizde de hemen sosyal medya uygulamalarına giriyor.

3 kişilik arkadaş grubuyuz diğer arkadaşıma ve üçümüzün olduğu gruba da bu şekilde yapıyor. artık benden daha çok yakın olduğunu düşündüğüm bir arkadaşı var, bu olaydan kısaca bahsedip ona karşı da bu şekilde mi davranıyor sorsam ve bunu arkadaşıma söylememesini istesem çok mu yanlış olur sizce

28 aralık 2023 13:07

2. buluştuğumuz ve konuştuğumuz zaman çok güzel vakit geçiriyoruz neredeyse 10 senelik arkadaşım herhangi biri değil yani, ne zaman bu şekilde mesafe koymaya çalışsam anında fark ediyor bundan bahsettiğim zaman da dünkü mesajı şimdi gördüm ya yazdığın zaman uyuyordum falan diyor olayın ciddiyetini anlamıyorum yani anlamamazlıktan geliyor herhalde :( teşekkürler a2

28 aralık 2023 13:13

3. Süslü bende arkadaşın gibiyim. Bunu kötü bir niyetle yapmıyorum. Telefonun sürekli elimizde olması sürekli ulaşılabilir olacağımız anlamına gelmiyor. Mesela kafamı dinlemek istediğim bir saatteyimdir, salak salak reels kaydırırım, film dizi izlerim o an bölmek istemem ve sonra aklıma gelince cevP veririm. Bazen de unuturum. Önemli bir konu varsa hemen dönüş yapmaya çalışırım ama onun dışında iletişime açık olduğum anlarda dönüş yaparım genelde. Mesela yemek söylemişimdir tam izleyeceğim şeyi de açmışımdır o an mesaj gelse bakmam. Bildirimlerim bile kapalı. Kimseye değer vermediğim içinde de değil. İyi kötü ne olursa sevdiğim insanların yanında olmaya çalışırım

28 aralık 2023 13:15

4. arada sırada değil yazdığı her mesaj böyle. geçen hafta yarın akşam 5 gibi buluşalım dedik okuldan 4 gibi çıkıyordum 6 da gelemiyorum dedi, uyuyormuş :/

28 aralık 2023 13:31

5. Sevgili gibi ilgi bekleyen arkadaş boğması..O kadar iyi anlıyorum ki arkadaşınızı, çok arkadaşlık bitirdim böyle bunaltan

28 aralık 2023 13:35

6. Süslü bence zorlama ya. Yanında olmak konuşmak isteyen her zaman yazıyor. Zaten belirli yaştan sonra artık arkadaşlıklar eskisi gibi yakın olmuyor. Herkesin öncelikleri farklılaşıyor. Eskisi gibi olmasını bekleme yani.

28 aralık 2023 13:39

7. Böyle yapan kişiler bence arkadaşımız değil hiç notmalleştiremeyeceğim durumu mesaj görmemek diye bir şey yok cevap yazacak kadar sana ve zamanına saygı duymuyorum var, sürekli muhabbet edecek değiliz ama bir mesajı görüp de müsait oldunca döneceğim yazmak ya da bir emoji atmak aslaa zor değil

Çok ayıp a2 gibi insanları hayatımda tutmam yalnız olmayı hakediyor böyle insanlar

28 aralık 2023 14:06

8. en yakın arkadaşımın benim yanımdayken habire başka arkadaşlarıyla mesajlaşıp telefonu elinden düşürmemesini ama bana ve arkadaşımla olan grubumuza keyfi isteyince yazmasını, buluşmaya gelmeyeceğini 2 saat sonra söylemesini, yanımdayken zırt pırt girdiği sosyal medyalardan attığım şeye bir hafta sonra cevap vermesini normalleştiremem kusura bakmayın, cevaplayan herkese teşekkürler

28 aralık 2023 14:16

9. Ahahahaha o zaman niye soru sordun ahahaha. Böyle bir şey yapar mıydınız dedin? Yapıyoz dedim. Normalleştiremicem diyip triplenmek ne? Kız iyi değilsiniz bak.

28 aralık 2023 14:26

10. a3 sana dememiştim ki, cevabım çok uzun olmasın diye herkese tek tek cevap vermeyip genel bir teşekkür edip bana göre normal bir şey olmadığını açıkladım düşüncemin saçma olduğunu düşünenler için o kadar :) tekrardan teşekkürler cevabın için

28 aralık 2023 14:32