mesajlara sürekli geç cevap veren yakın arkadaşa ne yapmalı?

çocukluk arkadaşım -ki gerçekten çok yakınız- sürekli olarak mesajlarıma geç dönüyor. hatta bunu senelerce o kadar yaptı ki küstük sanmıştım. ben mesajlara anında dönen biriyim. az önce yazdı mesela hemen cevap verdim fakat o mesajı yazıp hemen çıktı. naptın yani mesajı yazıp telefonu fırlattın mı naptın. o küstüğümüzü sandığım zamanlarda benim başka bir arkadaş grubum vardı ve sürekli olarak bana "o dönem hiç benimle zart zurt blabula" diye kafa ütülediğinde "yazmıyordun ki kızım nasıl görüşecektik. hala daha yazmıyorsun mesela" diye söyledim. klasik cümlesi "depresyondayım biliyorsun". bir alttan al iki alttan al derken gerçekten bu durumun canımı sıktığını fark ettim. bu arada gerçekten depresyonda ama bana yine de çok garip geliyor mesaj yazmaması. arkadaşlığımı bitirmeli miyim yoksa gerçekten depresyonda diye alttan almaya devam mı edeyim?

1. Bu arada durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu anlamanız için bir örnek vereceğim. Geçenlerde bize bir saat uzaklıkta ki bir yere gidecektik. Planlar yapılmış. Malımı bildiğim için bir gün önceden "yarın gidiyoruz değil mi" yazdım. Gece 12.30 da "yarın işim var" yazdı çıktı. Açıklama yok bişiy yok. Sanırsın dün tanıştık. Öyle samimiyetsiz mesajlar. Buluşunca ama tam tersi gerçekten. O yüzden ikilemde kalıyorum bu arkadaşlığı bitirip bitirmemek konusunda.

9 şubat 2022 00:01

2. Bazı insanlar böyle; sosyal etkileşim bize zor geliyor ve kıytırık bir mesaj yazmak için bile düşünmemiz gerekebiliyor. Üstelik depresifmiş. Sevdiğiniz bir insansa bu durumu üstünüze alınmayın bence. Ama sinirinize dokunuyorsa, iletişim kuramadığınızı hissediyorsanız ya ani plan yapın yüz yüze görüşün ya da telefonla konuşun mesela. Fakat yine de konuşmayı başlatan taraf muhtemelen siz olacaksınız, çünkü kızın yapısı böyle anladığım kadarıyla.

9 şubat 2022 00:06

3. Üstteki yorumunuzu kendi yorumumu yazdıktan sonra gördüm, üslup da biraz sıkıntılı demek. Son dakikada hiç konuşulmamış gibi plan iptal etmek saygısızca sanki. Yoksa Sosyal fobisi falan mı var acaba?

9 şubat 2022 00:09

4. @3 süslü gideceğimi biliyor. Hayatımdaki kimseye öyle büyük töleranslarım yok. Canımı sıkan en ufak şeyde bütün bağlarımı koparırım. O da bilir bunu. Çok kez şahit oldu. Samimiyetine gerçekten inandığım, sevdiğim bir arkadaşım dostum için bu kadar uğraşmışken onun bir mesajı bile atamamasını haklı bulamıyorum. Ne kadar depresyonda olsa da. Çok yakın zamanda bana bir işi düşecek. Gerçekten o zamanki tavrına göre şekil alacağım. Merak ediyorum çıkarı olduğunda da bu şekilde davranacak mı diye.

9 şubat 2022 00:14

5. @2 süslü küçükken çok cıvıl cıvıl bir çocuktu ama liseye geçmesiyle bambaşka biri oldu ve öyle kaldı. Sosyal fobisi var mı bilmiyorum ama depresyon tanısı aldı ve ilaç kullanıyor.

9 şubat 2022 00:18

6. süslü bence direkt iletişimi kesme. önce dürüst bir şekilde git ve şu şu davranışların beni çok rahatsız ediyor. düzeltmeni istiyorum yoksa arkadaşlığımıza devam edebilir miyim emin değilim. seni çok seviyorum aramız bozulsun istemiyorum fakat davranışların yüzünden beni kendinden uzaklaştırıyorsun diye konuş. sonra tepkisini ölç. aynı devam ederse kesersin arkadaşlığını hiç gerek yok canını sıkmana

9 şubat 2022 00:18

7. @4 kesmeyi düşünmüyorum süslü. Yakın zamanda işi düşecek bana. O zamanki tavrına göre şekil alacağım dediğim gibi. Tam tersi şekilde davranır mesajlara boğarsa aynı şekilde göz ardı edeceğim.

9 şubat 2022 00:23

8. @5 süslü bunun ben de farkındayım. Hayatım kaydı ben yine de değer verdiğim insanlara yazdım, cevap verdim. O yüzden depresyon bahanesine inanmıyorum. gerçekten değer veren insan sıçarken bile iki kelime yazar geçer harbiden. Yine de aklımın bir köşesinde "ya gerçekten depresyonla alakalı bir şeyse" diye kendimi oyalıyordum. Bence ben bu arkadaşlığa fazla değer verdim. Hiç kimse için yapmayacağım şeyleri kendisine yaptım. Derdini dert bildim. Düştüğünde ayağa kaldırmaya çalıştım. Yemin ediyorum kardeşime yapmam. Neyse birkaç ay sonra ayrılacağız. Arkadaşlığımı kafada çoktan bitirdim ama dediğim gibi aynı şekilde karşılık vermeden hayatından çıkmayacağım.

9 şubat 2022 01:32

9. @6 arkadaşlık falan yalan zaten bu topraklarda süslü. Hayatımda bir çocukluk arkadaşım vardı dost dediğim o da kağıttan çıktı. Bu saatten sonra arkadaş markadaş hikaye. Bir tane kendim gibi saf salak enayi bulamadım ona üzülüyorumagskde 50 yaşındaki anneme "kız bi tane daha doğursana" diyeceğim artık

9 şubat 2022 01:36

10. Süslü işin garibi bunun hayatında ben dışında kimse de yok. Yani benden başka dostu falan da yok. Dostu geçiyorum selam verip alacağı bi allahın kulu yok hayatında. Durumuna üzüldüğüm için bu kadar sabretmiştim yanında olmak istemiştim ama sanırım sıkıldım bu durumdan. Yine de kafamdaki soru işaretini giderdiğin için teşekkür ederim süslü. Mucuk.

9 şubat 2022 01:47