meslek lisesinde ingilizce öğretmeniyim?

merhaba arkadaşlar. ben doğuda bir meslek lisesinde ingilizce öğretmenliği yapıyorum, bu 2. yılım. ingilizce diye belirtiyorum çünkü dersim sınavda çıkmadığı için hiç umursamıyor çocuklar. o kadar felaket durumdalar ki. hiçbir şeyden korkuları yok. bağırıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor görmezden geliyorum olmuyor. sınıf hakimiyetini bir türlü sağlayamıyorum çıldırmak üzereyim artık. tecrübeli meslektaşlarıma sormak istiyorum ben ben yapabilirim bu durumda? genç ve kadın olduğum için daha çok üstüme geliyorlar bu arada bunu da fark ediyorum

1. Benim annem de ingilizce öğretmeni. Mesleğinin ilk yıllarını diyarbakırda yaptı, hemde terör zamanları. Ben hatırlıyorum öğrenciler o kadar efendiydi ki. Allah kolaylık versin süslü. Durumun çok zor

23 kasım 2022 18:46

2. A1, teşekkür ediyorum. Gerçekten 26 yaşında çöktüm yaşlandım ya

23 kasım 2022 19:13

3. Valla süslü sınıf hakimiyeti için disiplin kurallarının işletiliyor olması gerek. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan öğrenciye bir şey yapamazsın ki. Tutanak tut bence davranış sorunu olan öğrencilere. Baştan uyarı yap tutanak tutup disiplin kuruluna sevk edeceğini söyle. Bu konuda da rehberlik servisiyle ve idareyle iş birliği yapabilirsiniz. Çok zor gercekten. Not desen umrunda değil öğrencinin, okuldan atmak istesen de çocuk zaten okumak istemiyor. Ne yapabilirsin ki en fazla. Aileden eğitim almamış insan gibi yetişmeniş.

23 kasım 2022 19:24

4. Süslü 8 yıl, lisede ingilizce öğretmeniyim, meslek lisesi. Seni çok iyi anlıyorum, idealist olmayı bir kenara bırak öncelikle. Her konuyu anlatma, hazırbulunuşluluklarını en iyi sen biliyorsundur fakat go'yu bilmeyen öğrenciye relative clause anlatmaya çalışırsan orada bitersin zaten onlar için tahtaya yazılan her şey anlamsız. Bu yüzden A1 kelimelerini iyi vermeye çalış ki tahtada kurduğun cümleler onlar için anlamlı olsun. Gelelim sınıf yönetimine hala çok iyi başarı sağlayamamış olsam da;

1. Sınıfa girdiğinde herkesin ayağa kalkmasını, toparlanmasını, sessiz olmasını sağla. Onlar susmadan oturabilirsiniz deme.

2. tahtadasın, kitaplarını açmalarını söyle sayfa sayısı, hangi aktivite bunları anladıklarından emin ol. sınıf arasında şöyle bir dolaş, anlamayanlara, kitabını açmayanlara yardımcı ol. Kitabını/ defterini getirmeyen öğrencinin ismini al. Bunları takip et.

3. Devam ediyorsun. Anlatırken konuşan öğrenci olursa konuyu kes. Öğrenciye dik gözünü, farkedip susana kadar bak. Devam mı ediyor? Susmanı bekliyorum de. Amacımız konu yetiştirmek değil.

4. Kitaptan çözülmesi gereken aktivite verdin, onlar yaparken sen de onları gözlemle. Aralarında dolaş. Anlamayana anlat. Yapmayana niye yapmıyorsun diye hesap sor :)

- içinden çıkamadığın sınıf yönetimi durumlarında müdürü ara. Sınıfa çağır.

- gerekirse tutanak tutmaktan, velisini aramaktan çekinme.

Lisede her şey çok çabuk yayılır, bir öğrencinin velisini ararsın diğerleri de dikkat etmeye çalışır. Kolaylıklar diliyorum.

23 kasım 2022 19:59

5. süslü bu tarz okullarda idare çok büyük rol oynuyor. sıkı, öğrencilerin korktuğu bir idareniz var mı? eğer varsa böyle öğrenciler idarecilerin yanına gönderilmekten çekiniyorlar. hele nam salmış bir iki idareciniz varsa isimlerini söylemek bile bazen işe yarıyor. tutanak 9,10.sınıf öğrencilerinde işe yarayabilir.

ben de doğu bölgesinde bir lisede öğretmenlik yapıyorum. meslek lisesi değil ama 35 diploma notuyla öğrencilerin geldiği bir erkek lisesi o yüzden bazı tecrübelerimiz aynı olabilir. bizim öğrencilerimizin velileri hala etin senin kemiği benim düşüncesinde insanlar o yüzden öğrencinin velisini durumundan haberdar etmek hatta okulda çağırmak etkili oluyor. ben henüz derste bana ararsanız arayın hocam diyip babasını okula çağırdığımızda onun yanında kafasını kaldırabilen öğrenci görmedim. tabii bunun etkisi bir iki hafta oluyor sonra başa dönüyoruz ama bizim yaptığımız şey öğrenciyi idare etmeye çalışmak, öğretmenlik değil maalesef..

23 kasım 2022 21:05

6. Özel okulda lise kademesindeyim, çok daha beter, idareyi karıştırsan tamamen rezalet. veli seninle iş birliği yapıyorsa eh en azından o öğrenciyi kurtarırsın. ideal bişey yapabileyim diye heba etme kendini

23 kasım 2022 22:07

7. Tam benim arkadaşım gibisin. O da kız meslekte çalışıyor, başta çok idealistti ama alt yapıları o kadar zayıf ki ilkokul düzeyinde vermeye başladı, ne öğrense kardır diye. O yüzden kendinizi bu konuda yıpratmayın. Çok samimi olmamaya çalışın, çünkü buralarda yüzü güler öğretmen ciddiye alınmıyor, saygısızlık hat safhada oluyor.

24 kasım 2022 06:55

8. Aynı durumu ortaokulda yaşıyorum. Gerçekten meslekten soğudum, bıktım. Hepimize sabırlar diliyorum. Umarım disiplinle ilgili bazı adımlar atılır, katı bir şekilde uygulanan bazı kurallar gelir. Yoksa böyle nereye kadar bilemiyorum.

24 kasım 2022 07:33