mezun oldum ve eşyalarımı topluyorum?

şöyle ki ben 17.00 otobusuyle donecegim.  14.00 otobusu de var. çok eşyam olduğu için ben 14.00 otobusune bilet alsam ama oturdugum yere bir valiz oturtsam. bagaja da sadece bisiklet versem olur mu? oturdugum yere valiz koyarlar mi?  otogardan ailem alacak esyalari.

1. Firma ile görüşün, belli bi ücret karşılığında bazen ücret bile almayabilirler. Sadece Bagaj kullanımı için ücret ödemeyi teklif edin. Fakat genelde kırmıyorlar. Yani Bi kerede o kadar eşyanızı taşımayı kabul edebilirler.

8 ağustos 2020 11:27

2. oturduğun yere valiz oturtmak diye bir şey yok sadece bagajda taşıyabilirler eşyayı ya da en fazla ayak ucuna alırsın küçük bir çanta falansa. koca valizi koltuğa koymaz kimse.

8 ağustos 2020 11:40

3. Bisiklet alıyorlar mı ki?

8 ağustos 2020 11:52

4. Otobüsleri genelde fazla eşyam olduğunda tercih ediyorum herkes öyledir diye tahmin ediyodum. Uçakla aynı para olmuş eşyamızı da taşıyamayacaksak niye tercih edelim süslüm. Bence hepsini ver eşyanın bagaj olarak. Arada söyleniyolar ama aldırma bol bol yer kalıyo genelde bagaj bölmesinde. Hiç teklif etme yanıma alayım vs falan diye zaten kabul etmezler.

8 ağustos 2020 11:53

5. Koli koli eşya taşıyanlar gördüm bagaja verip. Sizin bi valizinizi çok görmezler bence süslü bagaj için.

Ama bisikleti sormanız lazım. Alırlar mı bilmiyorum.

Dediğiniz gibi de yapamazsınız bence, koltuğuna valiz almazlar.

8 ağustos 2020 12:02

6. ya kardeşim iyi misiniz otobüs yolcu taşır yük değil çok eşyan varsa kargoya verirsin bu yüzyılda kargo diye bir şey var biraz mantıklı olun. eşyasını taşımayacaksa neden otobüse biniyormuş mantığa bak.

8 ağustos 2020 12:05

7. Zaten korona olduğu içim otobüsler yarı kapasiteyle çalışmıyor mu? O yüzden fazla eşyanızı alırlar bagaja bence

8 ağustos 2020 12:31

8. Anonim 2 otobüste insanların bagaj hakkı olur ve bunu belli bir kilo ile sınırlı tutmazlar. Yük taşıma kamyonu muamelesi yapmadım. Ben de öğrenciyim ve ailemin arabası olmadığı için şehir dışına otobüsle çıkıyorum. Bir büyük valiz iki koli kitabım oluyor genelde. Ve bunların kargo maliyetini hesap da etmeemişsiniz. Tek bir kitaba bile 10 tl kargo ücreti istiyorlar bu kadar eşyayı öğrenci bütçesiyle nasıl kargolatsın. Eşyası var tabii ki taşıtacak ne var bunda anormal olan?

8 ağustos 2020 12:32

9. saldırmış diye atlamadan önce oku sonra sazan gibi atlarsın bagajda gelecek eşyadan bahsetmiyor oturduğu koltuğa valiz koymaktan bahsediyor karşı çıkılan şey bu. koliyle kayısı gelmesiyle arada fark olduğunu anlayacak kapasiten varsa eğer.

8 ağustos 2020 12:34

10. arkadaşlar tartışma çıkmış.

öncelikle bilet alma işini eledim.

benden bir önceki otobüsle bisikeltimi gönderdim muavin 70 tl karşılığında aileme otogardan teslim etti.

şimdi de ben tüm valizlerle birlikte ve ek el bagajlarıyla birlikte otobüse bindim gidiyorum. bir sorun olmadı.

8 ağustos 2020 17:52