migrene care bulanlar? botox, ilac tedavisi, hacamat, akupunktur?

12-13 yildir migren hastasiyim. annem ve ananemde de vardi. menopozla gecmis onlarinki. ama benim migrenim sadece regl/yumurtlama donemlerinde tetiklenmiyor malesef. uykusuzluk, aclik, fazla uyumak, guneste uzun sure kalmak, ani duygu degisikligi gibi durumlardan da tetikleniyor. hatta bazen bir sebep bile bulamiyorum artik. her atak ayni siddette olmasa da cekenlerin tahmin edecegi uzere hayatimi ciddi olcude terorize ediyor. o gunler hic yasanmamis gibi oluyor. onumuzdeki donemde gebelik dusunuyorum ama agri kesici olmadan migren ataklarini nasil savusturacagimi bilmedigim icin cesaret edemiyorum resmen. akil verebilecek herkesten tecrubesini yazmasini rica ediyorum.

1. neyin tetiklediğini bulup uzak durmak gerekiyor. Bunu tespit edebilmek için de Bir deftere Ağrı yaşadığın günü not alıp nasıl beslendiğini uyku saatini kaç bardak su içtiğine kadar yazıp tansiyonu ve şekeri ölçüp o deftere not al süslü. Uykusuzluk büyük oranda etkilese de belki ekmek veya kahve tüketmek daha çok ağrıyı tetikliyor ve farkına varamıyorsun. Neyin iyi gelip gelmediğini anlamak lazım. Bunun dışında kan tahlili yaptırıp vitamin seviyelerini en üst aralığa çıkartmak önemli(b12 ve d vitamini seviyem normalde çok düşük takviye kullanmayınca bir süre sonra ağrılar geri geliyor yüksek olduğu dönemler ağrılar daha seyrek oluyor). Ağrının başlayacağını hissettiğimde önce tuzlu-şekerli bir şeyler yiyip bardak bardak su içmeye çalışıyorum alnıma mentol taşı sürüp karanlık bir odada uyumaya zorluyorum kendimi. Kullanmayı sevmiyorum ama mecburiyetten bir ağrı kesiciyle geçirmeye çalışıyorum ama ilerlemiş migrene o da çare olmuyor.babamın ilerlemiş migrebine Atak dönemlerinde serum veya migren ilacı dışında hiçbir şey iyi gelmiyor. Aşıyı araştırdık ama fayda görmeyenler de çok. Farklı öneriler için soruyu takipteyim :/

27 eylül 2022 21:43

2. Tesekkurler a1. Ben atak oncesi tuzlu-sekerli birsey yemenizi mantikli buldum. Cunku ataklar sirasinda tansiyonum dusuyor. Bir yerde okumustum migren tansiyon hastaligini gizleyebiliyor diye. Ama sanirim o yuksek tansiyonlular icin. Ben de atak oncesi sizin gibi atistirmaliklar yemeye ozen gosterecegim. Tuzlu olarak ayran disinda oneriniz var mi? Annem hicbirsey bulamazsan tuzlu su hazirla ic dedi.

27 eylül 2022 22:07

3. Regl doneminde tetiklenen vestibuler migrenim var takipteyim bu basligi. Her ay hayatimdan uc gun yok oluyor

27 eylül 2022 22:28

4. Süslü tatlı olarak çikolata kuru meyve(gün kurusu kayısı kuru üzüm dut kurusu) tuzlu olarak da çerez(tuzlu yer fıstığı tuzlu leblebi ceviz badem) yiyorum. Pek sağlıklı olmasa da dışarda acil durumlarda sade eti gong alıyorum üstüne bol su içiyorum. Tansiyonum ve şekerim normalde de çok düşük baş ağrısı varken daha da düşüyor. Tüm bunlara ek baş ağrısı varken mide bulantısı da yaşıyorum o sebeple aç kalmamak çok önemli. Çantamda yiyecekle mentol taşıyla geziyorum resmen

27 eylül 2022 23:01

5. Tesekkurler a1. Resmen durumumuz ayni. Benim de tansiyonum normalde de dusuk ve migrenle daha da dusuyor. Kotu ataklarda mide bulantisi da oluyor, agri kesici olarak yillardir arveles kullaniyorum ama artik etkisinin azalmaya basladigini farkettim. Bugun doktora gittim, apranax verdi. Mide bulantisi icin de bir surup. Ne kadar etkili olacagini gorecegim ama umitli degilim acikcasi. Hicbirsey arvelesi ilk kullandigim donemdeki etkiyi gosteremeyecek gibi geliyor. Ayrica gebelik dusundugum icin bu agri kesicilerle yola ne kadar devam edebilirim o da soru isareti.

27 eylül 2022 23:06

6. Bende de migren var. Geleceğini hissediyorum bazen de gözümde ışık çakmasından anlıyorum geleceğini, çoğu zaman ve o anda başım ağrımasa ve midem bulanmasa da bir tane dex forte ve medpamid içiyorum, bu şekilde önden içince ilaçlar daha etkili oluyor.

Benim migrenim güneş ışığından aşırı tetiklendiği için geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüksüz dışarı çıkmıyorum bazen gözlüğün üzerine elimle bile gölgelik yaptığım oluyor ışık çoksa.

Venegis xr kullanıyordum bir ara majör depresyon atağım için o ilaç da azaltmıştı. Zaten bu yönde de kullanılıyormuş.

Bazen çenem çok kasılıyor o zamanlarda temiz bir havluyu katlayıp ağzıma koyuyorum açık kalsın diye.

Stresli bir hayat varsa bunu düşürmek gerekiyor. Bir çok zaman ağır ataklarım aşırı stres yaşadığım günlerde oldu. Meditasyon, yoga veya ilaç tedavisi neyden fayda görüyorsanız stres seviyesini düşürmek gerekiyor.

Botoxu ileride denemek istiyorum, doktor özellikle çene ve şakaklardaki ağrılarda o bölgelere yapılan botoksun iyi geldiğini söylemişti.

28 eylül 2022 12:56

7. ben osteopati ile rahatladim, arastirmanizi oneririm.

28 eylül 2022 19:22