mikrodalga fırında yapılabilecek yiyecekler

Merhaba kızlar, biliyorum mikrodalga fırın kullanmak pek çok açıdan sağlığa zararlı ancak maalesef ki kısa bir süre için başka bir ülkede, sadece mikrodalga fırın bulunan bir yerde konaklamam gerekecek. buraya yazmadan önce internette kısaca araştırdım ama sizlerin de varsa önerilerinizi merak ediyorum. En azından birkaç günü atlamama yardımcı olacak pratik tarifleriniz varsa, bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

1. Benim aklıma yemek gelmedi ama tatlı veya atıştırmalık olarak bi tavsiye vermek istiyorum, elmayı soyun 2 ye bölüp çekirdekler temizleyin, üstüne tarçın döküp mikrodalgada 30-40 saniye pişirin. Çok güzel elma tatlısı oluyor :D

Ayrıca genelde marketlerde mikrodalga için satılan yemekler de olur :)

24 aralık 2016 10:30

2. http://www.uzmantv.com/mikrodalga-firinlarin-sagliga-zarari-var-mi

24 aralık 2016 12:12

3. Ben de başka kullanacağım bir şey yokken pilav yapmıştım gayet de güzel olmuştu.tabi pirinç kavurma kısmı olmuyor ama mikrodalgaya uygun büyük bir kabın içine pirinci suyla koydum,su bitene kadar çevirdim oldu :) yurtdışında bir porsiyonluk mikrodalga yemekleri de oluyor isterseniz tatlısına kadar her şey içinde ama uzun vadede pahalıya gelir mi bilemiyorum.gene aynı şekilde beşli satılan bir porsiyonluk pizzalar oluyor.

24 aralık 2016 13:00

4. markette direk mikrodalgaya atıp pişirebileceğiniz hazır yemekler oluyor onları düşünmez misiniz? hem kısa bir süre için kalacakmışsınız mutfak araç/gereci pek satın almanıza gerek kalmaz. bulaşık derdi yok:)

24 aralık 2016 17:36

5. markette direk mikrodalgaya atıp pişirebileceğiniz hazır yemekler oluyor onları düşünmez misiniz? hem kısa bir süre için kalacakmışsınız mutfak araç/gereci pek satın almanıza gerek kalmaz. bulaşık derdi yok:)

24 aralık 2016 17:36

6. (yazar: kirke) , (yazar: isabella145) , (yazar: storm) önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bugün Türkiye 'deki bir iki markette mikrodalgada yapılacak gıdalara baktım ama sanırım gözümden kaçmış olmalı; sadece fırında yapmaya uygun dondurulmuş gıdalara rastladım. Yarın sakin kafayla başka marketlere ve yurt dışına çıktığımda oradaki marketlere de bakacağım. Tekrardan teşekkür ederim, iyi akşamlar :)

24 aralık 2016 20:37