yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    40 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    mutfak bezlerini temizlemek için kaynatmak çok saçma değil mi?

    neden böyle bir işsizlik yapıyoruz? atalım çamaşır makinasına yıkansın? neden böyle öğrendik? veya siz napıyorsunuz?

    1. Makineye atıyorum. Neden böyle öğrendike getirirsek, hayatı evden başka bir şey olmayan( maalesef) annelerimizin mutfak bezi, çamaşır makinesine atılmaz, kendimize iş çıkarmalıyız kaygısı bence. 

    20 haziran 2021 21:09

    2. hiçbir fikrim yok ama bu sitede gördüğüm en mantıklı sorulardan birisi..

    20 haziran 2021 21:11

    3. Toz bezlerini, mop ağızlarını, mutfak bezlerini makinede 90 derecede yıkıyorum. Makineye sirke dökmediğim için ( buradan bir süslü parçalarına zarar verebileceğini söylemişti.) Arada kaynamış sirkeli suda bekletiyorum. İçim böyle rahat ediyor.

    20 haziran 2021 21:16


    4. öyle şeyler yapan da mı var? hiç görmedim, yapmadım.

    20 haziran 2021 21:17

    5. Anonim 3, bugün burada benzer bir soru gördüm ve hiç düşünmemiştim açıkcası daha önce, cabuk yipranacagi icin makinede yikamiyorum diyordu galiba, hepsini beraber mi yıkıyorsunuz? Gercekten daha mi cabuk eskiyor? Biz temizlik bezi olarak hep eski giyisileri kullanıyoruz.

    20 haziran 2021 21:32

    6. ya çabuk yıpransın nolur ki, bez dedigin nedir 10 lira falan maks :d. bi bezi de en azından 1-2 ay kullanırsın yani.... gerçekten eskiden ailelerimiz fakirmiş ve kaynatarak sureyi uzatmaya calısıyorlarmış sanırım :d

    20 haziran 2021 21:36

    7. Ss, çok haklısın ben çocukluğumdan beri meşhur sarı bezler de dahil hiç temizlik bezi görmedim evde. Eski giyisiler, mutfak için de eski havluları kesip kullanıyor annem

    20 haziran 2021 21:39


    8. Kaynatılıyor muymuş? Bizde makineye atılır. 

    Ama sebebi için tahmin yürütüyorum. Eskiden makinenin yaygın olmadığı zamanlardan kalma bir alışkanlık bence. Mikropları ölsün diye. Eskiler iç çamaşırlarınj vs de kaynatırmış ya. Sonradan makine çıkmış ama alışkanlık devam etmiştir

    20 haziran 2021 21:42

    9. Anonim beş, Sirke gibi şeylerin makineyi bozma ihtimali olabilirmiş buradan bir süslü söylemişti. Ben de tedirgin oldum açıkçası. O yüzden makineye sirke koymuyorum. Temizlik yaptıktan sonra toz bezlerini, mop başı ile beraber makineye atıp yıkıyorum. Mutfak bezlerini ise haftada iki kez makineye atıp ayrıca yıkıyorum.makineye atmaya üşendiğim zaman da sirkeli karbonatlı sıcak suda bekletiyorum. Ben biraz takıntılıyım ondan dolayı böyle yapıyorum.

    20 haziran 2021 21:48

    10. yokluk zamanlarından kalma alışkanlıklardır, çamaşır makinesini kullanmayı akıl edememelerindendir.

    20 haziran 2021 21:57