muvekkil çevresi edinme yolları ?

merhabalar susluler, istanbul da yaşıyorum ve 4 yıllık avukatım. muvekkil çevresi edinmek istiyorum. cevremden is gelmiyor. bagli calismaya donmek istemiyorum. neler onerirsiniz?

1. Bu konuda biraz girişken ve ortam insanı olmak gerekiyor. Dernekler, kulüpler, odalar ve birliklerin faaliyetlerine katılıp çevre edinen çok insan var ama çok çok vakit ayırmak gerekiyor.

Üniversiteden arkadaşlarımdan biri ilk defa gittiği kuaföre bile direkt merhaba ben de avukatım diyip kartvizitini uzatır :d sosyal hayatta avukat olduğunu vurgulamıyorsan, biraz mütevazi takılıyorsan müvekkil çevresi edinmek de zor oluyor. Ama diğer türlü sürekli mesleğini vurgulamak da komik.

Cmk görevlendirmelerine gittiğinizde de kartvizitinizi verin. Geri dönüşler oluyor.

6 ağustos 2024 22:11

2. Suslu cevabınız için teşekkür ederim. Arkadaşlarınızın gittiği dernek ve kulüplerden örnek verebilir misiniz? Katılabilirim ve devam ettiririm sorun yok. Cmk için dönüşler verebilirim. Sosyal hayatimda çok bahsetmiyorum suslu sorulmadikca çünkü komik buluyorum sizin gibi. Ama arkadaşınızı tebrik ettim doğrusu :)

6 ağustos 2024 23:05

3. bir arkadaşım esenyurt'ta ofis açtı, sonra tavsiye yoluyla çevresini genişletti ve inanılmaz zengin şu an, göktürk'te kimin avukat ihtiyacı olsun, öyle yerlere gidin. orada bir çevre yapabilirseniz iyi olur, ben kendim de gördüm avukat tabelasını görüp gelen de oluyor.

7 ağustos 2024 01:37

4. bir de kalabalık grupların olduğu etkinliklere katılıp avukatım demeniz lazım herkes duysun yani, ayrıca bilgili olup birisi bir konu hakkında bir şey sorduğunda çok konuşabiliyor olmak lazım, öyle olunca insanlar güvenip geliyor ve işinde iyi olursan başkasına da tavsiye ediyor.

7 ağustos 2024 01:41

5. Suslulerim cevaplariniz ve onerileriniz için teşekkür ederim. Zaten hem gercek kişi hem de şirket danışmanlığı yaptım calistigim ofislerde, büyük sayilabilecek şirketlerin( sermayesi 100 milyon ile 200 milyon arasinda degisen)danışmanlığını da üstlendim. Ofisten ayrılırken de gerek genel mudurlerden gerekse mudurlerden oldukça iyi dönüşler aldım. Zaten bunca emegime rağmen calistirildigim ucretlerden ve mesai saatlerinden asiri bunalmış durumdayım.

Ortamlarda konuşmam vs begenilir suslucum, hitabetim iyi bulunuyor genelde ve övgü aliyorum, ne kadar doğrudur bilmem. Neticede çoğunlukla kendi çevrem. Ama avukat olduğumu sorana kadar söylememe huyumdansa belki göze batmadan araya sikistirabilirim.

Peki, Göktürk'ü çok bilmiyorum, birkaç kez big chefs'te yemek yemiştim sadece. Özellikle önerdiğiniz bir yeri var mı yemek vb aktiviteler icin?

7 ağustos 2024 01:52

6. Suslu dogrudan ofis açamam şimdi maliyetler çok olduğu için, işten ayrılmadan evvel bir birikim yapmadım maalesef. Çünkü ilk başta aklımda kendi ofisimi acmak yoktu. İs görüşmelerinde duyduğum maaşlardan bunalti geldi artık. Arkadaşınız yabancılar hukuku vs yapıyor olabilir mi, oralarda çok var

7 ağustos 2024 01:54

7. Süslü bildiklerimden birkaçı genç girişimciler ve iş adamları derneği, rotary kulübü, ıcj. İstanbul'da olmanın avantajı olarak çok daha çeşitlilerini bulabilirsin.

Bunları yapmayan kimi partilerin gençlik kolları, kadın kolları vs. Parti içi etkinliklerini kovalıyor.

ticaretle uğraşan arkadaşın varsa ticaret odasının davetlerine, yemeklerine onunla katıl mesela. Böyle böyle gelişiyor.

Bir de biraz new age konulara yönelmek gerek. Kültleşmiş işlere her avukat bakıyor, rekabet çok fazla.

7 ağustos 2024 02:12

8. Çok tesekkur ederim suslucum bir bakayım dediğiniz yerlere. Belki o tarafta bir hobi de edinebilirim

7 ağustos 2024 12:40

9. Merhaba sevgili Burjuvazinin son kızı, cevaplarınız için tesekkur ederim. Biraz niş alanlara kayma fikrinize katiliyorum, zaten sınırlı da olsa Sınai mülkiyet çalışıyorum. Bu alandaki bilgimi Biraz geliştirmeye çalışıyorum ve seneye marka vekili sınavına gireceğim bir aksilik olmazsa. İngilizcem b1 -b2 arasi maalesef, bunun için kursa başladım, gelistirmeyi umuyorum. Sırf Sınai mülkiyet ve bilişim, sözleşme yapan hukuk bürolarında da veya kendi isini yuruten meslektaslarim da ingilizce iyi biliyorlar. Rotaryleri vs bugün araştıracagim

7 ağustos 2024 12:44

10. Rica ederim süslü ben de şu an sadece fsek ve marka ihlali çalışıyorum diyebilirim. Seri dosya açılıyor zaten bu tarz alanlarda.

İstanbul'da iseniz kurtuluş hukuk bürosu yalnızca fikri mülkiyet ve bilişim hukuku alanında çalışıyor, web sitelerini bir inceleyin derim. Bağlı çalışmayı düşünmüyormuşsunuz ama ilginizi çekebilir.

7 ağustos 2024 13:04