vücut tipi olarak küçük ama estetik göğüs, orta-uzun boy, şekilli ve sıkı kalça, fitlik yağ oranının belli yüzdede olması, renginden bağımsız sağlıklı saçlar, bakımlı ama avam olmayan tırnaklar, temiz bayıcı olmayan koku, özenli giyinmek ve zarif minimal aksesuarlar, nude hafif fondotensiz makyaj, temiz cilt...
davranış olarak sakinlik en önemlisi, her noktaya uzanan bir sakinlik ses tonundan tutun vücut diline jestlerine mikro mimiklerine kadar, böyle kadınlar çok huzur veriyor ve zarifliğiyle büyülüyor.
Dedikodu yapmayan, tartışırken bile soğukkanlılıkla tartışan, abartıdan uzak, maddi şeylere tapmayan göze sokma ihtiyacı hissetmeyen, pozitif, sade bir yaşantısı ve tarzı olan insanları zarif buluyorum. Evi tabağı çanağı altın varaklı olan ve bardağın hep boş tarafını görüp çirkefleşen birine asla zarif demem kusura bakmayın. Kimsenin zarif olma zorunluluğu yok tabii ki
Evveke kilolu olmamak ve hatta baya bı zayıf olmak sonra da kaba hareketler sergilememek, düzgün bir üslup, yumuşak hareketler, düşük tonda bir ses, kararında samimiyet ve mesafe.
tamamen tavır ve duruşla alakalıdır, dış görüntü ile alakası yoktur.
Bence zerafet fiziksel özelliklerden çok genel olarak bir insanın nasıl biri olduğuyla alakalı. Hal, hareket, tercihler ve tavırlarıyla belli oluyor yani. mesela benim eski müdürüm 55 yaşında kısa boylu, balık etli, tırnaklarına oje bile sürmeyen saçını boyatmayan bir kadın (paspal değil kesinlikle sadece süslü değil) ama o kadar zarif ki büyüleniyor insan. Konuşma tarzı, kibarlığı, olayları çözme şekli, yüzünde hep sıcak bir gülümseme olması, açık fikirli olması, empati yeteneği, hep tertemiz kokması... detaylar kesinlikle onu çok zarif bir insan yapıyor.
tiktok'ta iremhay diye bir kız var. benim için odur.
A1 çok güzel anlatmışsın. Peki zariflik, naiflikle ezik özgüvensiz olmanın farkı nedir? Sessiz sakin tiplere daha çok ezik, özgüvensiz gözüyle bakılıyor sanki
İçten gelen bir şey heralde doğuştan cilve sahibi olmak gibi. Ama çok göze batan şehleri törpüleyerebilirim diye düşündüm
oturuş kalkışına önem veren, geçen gün kafede bi kız gördüm dizlerini karnına çekmiş üzerinde de şort vardı yani bu oturuş evde falan tamam da dışarıda hiç hoş durmuyor. zarif biri deyince aklıma sakin, uyumlu, abartıdan uzak, bakımlı biri canlanıyor.
Dış görünüşü ile gayet alakası var. Beden + tavır. Bunlar bir bütündür