Önceden kilo aldığımda veya diyet yaptığımda çok hevesli olurdum. Mutlaka bozulurdu tabii ama en azından yaptığım süre içinde verirdim. Üniversite sınavı sonrasında kilom yerleşti üstüme baya ve birtakım hormon bozukluklarım olduğunu öğrendim, kilo vermek zorlaştı. 2-3 yıl geçti ve artık kilo vermeyi isteme hevesim kalmadı. Siz nasıl heyecanlanıp kilo vermek istiyorsunuz? Çok saçma bir soru ama cidden heveslenmek istiyorum. Görünüşüme de alıştım her ne kadar rahatsız etse de. Erkek arkadaşım benden çok fazla zayıf ve yakışıklı biri. İkimizde böyle şeylere aşırı önem vermeyiz ilişkimizde ama göz ardı edilecek bir durum da değil tabii. Hem kendimi hem onun beni beğenmesini istiyorum. Bu saatte kim olur artık bilmiyorum ama içimi dökmek istedim.
Özetleyecek olursak; Kilo vermeye nasıl karar veriyorsunuz ve diyetinizi azimle devam ettirebiliyorsunuz?
Kaç yaşındasınız bu da etkili oluyor
İstediğimi giymek için zayıflıyorum bir de su grubu olduğumdan mıdır nedir gerek kiloyla gerek başka şeyle ilgili imaları sezerim. Özellikle bana gıcık olduğunu,kıskandığını hissettiğim biri bana kilomla ilgili sana bu olmaz göbeğin var ya, evet üst kısmın kalıplı ya senin gibi güya iyi niyetli yorum yapıyorsa hırs doluyorum ve zaten çok hızlı alıp verdiğim için bir ayda fazlalık 5 kilomu verip istediğimi giyiyorum. zevkli giyiniyorum ama genelde yılın birçok döneminde fiziğim buna müsade etmez şu an da diyetteyim açım :((
Dalga geçilmek beni zayıflatan evet buydu zamanında çok dalga geçildi benle bende hırs yapmıştım şimdi midem küçüldü istesemde fazla yiyemem ne güzel sevgilin varmış tahminimce fazla kilolu değilsiniz eski zayıf hallerinize bakın azmedersiniz
20 yaşındayım ve insülin direncim var.
Etrafımda beni kötü hissettiren birileri yok. Ailem elbette kilo vermem konusunda baskı yapıyor. Ama çok sinirlendiğimde ya da hassas bir anımda çok güzel fiziği olan birini görmüşssem kendime inat gidip abur cubur yiyorum. Binge eating mi denilir artık buna bilmiyorum. Ama hırslanmak istiyorum. 50'leri anlatan bir dizi izliyorum mesela, herkes kilosuna dikkat ediyor, bunu yememeliyim vs diyor. Çok garip geliyor bana :D
Biri bana kilo vermemiş olsam da, kilo vermişsin, zayıflamışsın diyince mutlu olup kilo vermeye çalışıyorum. Ama biri kendimi kötü hissettirirse, yemeğe saldırıyorum. Niye bu kadar tersim bilmiyorum :(
Süslüm maalesef, obez sınıfına girmiş bulunmaktayım. Genetik olarak da yakınım, ailemde de obez insanlar var.
Ben de bir çok kez diyet yapmaya karar verip uygulayamamış kızlardan biriyim. Çok istememe rağmen hep kopuyodum bir süre sonra. Tam olarak şu oldu ve kesin olarak diyete girdim diye bir olay söyleyemem ama erkek arkadaşımın ablasının benim için sanki kilo almış dediğini duyduğum noktada başladım galiba. Kendimi aşırı sıkı bir diyete sokmadan, zamana yayarak 11 kilo verdim. Birden verince aynı hızla geri alındığı için yavaş yavaş vermek daha iyi sonuç elde etmeyi sağlıyor sanırım. Beyaz ekmeği kestim tamamen, tahıllı ekmek tükettim onuda abartmamaya çalıştım. Bol bol su içtim, yanımda şişe taşıyarak dolandım alışkanlık olsun diye. Ben maalesef spor yapamadım sağlık sıkıntılarımdan dolayı ama senin spor yapmana engel bir problemin yoksa günde yapacağın en küçük hareketlerin bile faydasını görürsün. Psikolojik olarak kendimi gaza getirebilmek için zayıflarsam giyebileceğim elbiselerin fotoğraflarını telefona kaydettim. Telefon arka planıma fiziğini beğendiğim bir kadının fotoğrafını koydum ( manken fotosu değil ama çünkü insan başarılabilir bir hedef koyunca daha iyi motive oluyor, yani victoria secret meleği olamayacağımı bile bile onların fotosunu koymak istemedim). Ben de işe yarayan şeyler bunlar. Sevdiklerinin de desteğiyle hem sağlığın için hem de kendini daha mutlu hissedebilmen için istediğin kiloya düşersin umarım :)
Ben "diyete giriyorum" kafasıyla başladığım hiçbir diyeti uzun süre götüremedim süslü. O yüzden komple değişiklik yaparak beslenme düzenimi değiştirdim. Günlük 2 öğüne indim; şeker, un, pilav vs bunları çok çok azalttım. Fastfood'u ayda 1-2ye indirdim. Bu şekilde biraz spor ve yürüyüş de yapınca gayet kilo verdim ben. Kilo verip sonucu görünce de otomatik olarak motive oldum. İnternette sağlıklı, az kalorili ve doyurucu bir sürü tarif var. O yüzden aç da kalmıyorum hiç. Bu düzenin hem vücuduma hem ruhsal sağlığıma etkilerini gördükçe de motive oluyorum. Daha hafif hissetmek, midemin artık ağrımaması, daha önce giremediğim kıyafetlere girmek, aynada kendime bakmak bile beni çok mutlu ediyor artık. Bence beyne direterek ve geçici bir süre olduğuna inanılan bir şeyi yaptırmak çok zor.
süslü sen ben olabilir misin acaba aynen ben de böyle oldum
süslü şu an kilo verme sürecindeyim o yüzden hemmmen anlatıyorum. ben de de az bir kilo vardı ama popom ve göbeğim gerçekten giydiğim şeylerin kötü durmasına yol açıyordu. bana etrafımdaki herkes senin kilon iyi falan diyordu ama yani aynaya baktığımda iyi olmadığımı görüyordum. sürekli bu durumdan şikayetçiydim ama hiçbir şey yapmıyordum salak gibi. bir de bi arkadaşım vardı geçen sene balıketliydi daha sonra düzenli beslenerek çok kilo verdi ve çok güzel bir fiziği oldu. ona çok imreniyordum hatta kıskanıyordum... ben de nu karantina + ramazan sürecinde düzenli beslenmeye başladım yani bugün çok kaçırdıysam yarın daha hafif şeyler yedim ya da canım çok kalorili bi şey çekiyırsa genelde öğlen saatlerinde yemeye başladım. 2 3 kilo verdim ama o kadar uzun zamandır veremiyordum ki onları şu an bir başarı olarak görüp artık kalorili şeyler yemek istemiyorum:)