neden hala kazayla hamile kalmadım, sorgulamalı mıyım?

baslık azcık sacma oldu farkindayım ama olay su, ben11 aylık evli biriyim, ve evlendigimden beri de geri cekilmeyle birliktelik yasıyorum. sacma bir usengeclik, lateks icermeyen prez. alma derdine boyle bir ise giristik ve bir sey olmadikca da ben de saldım öyle gitti. cahil cesareti mi dersiniz, mallik mi oyle birseyler. esimi uzun yıllardir tanıdıgım ve birlikte yasadigimiz icin evlilige doyayim, gezeyim tozayim kafasina girmedim cocuk olursa pisman olmam, isteyerek dogururum. ama olmadı benim de isten gücten bunu sorgulamaya vaktim olmamısti yeni yeni dank ediyor. herhangi bir kistim yok eminim doktorlar defalarca bakmıstı, hep adet duzensizligi yasadım, ergenken aylarca olmadigim oldu. prolaktin hormonim yuksekti, ilac kullandım düstü ilac da alerji yapmıstı. sonra yine yukselmisti ve en son doktorum endokrinolojiye gitmemi önerdi sebebini bulmamız icin. o ara yasadigim uzucu kayıp ve sehir degistirmemle ihmal ettim sonra hayatın kosturmacası unuttum cünkü zaten düzene girmeye baslamıstı en azindan aylarca kıvranmıyordum. sonra da cinsel hayatım basladi ve ilginc bir sekilde tamamen duzene girdi. ve evlendim suan da durum böyle. birkac kez meninin kasıklarıma geldigi bile oldu ama cogunlukla erken cıktı, 3 5 saniye. burada okuduklarım olsun, internet olsun, geri cekilmenin bir korunma yöntemi olmamasi, aksine cok riskli olduğunu herkesin bas bas bagirmasi olsun acaba saglıgımda bir sıkınti mi var dedirtti. simdi mi aklina geldi falan diyecekler icin evet kafami kasıyacak vakti bulunca hafif sorgulamadım degil, isgüc kosturmaca biraz kendimle kalinca bunlar kafama takıldi. suan da hicbir duzensizlik yasamıyorum, sadece bir ay çoksa oteki ay asiri az oluyor onun disinda bir problemim yok. suan cocuk icin yanmıyorum ve bu pandemi sürecinden oturu suan istemiyorum, yasımda genc sizce bunu sorgulayıp doktor doktor gezmeli miyim coronadan sonra yoksa seneye icin cocuk planimiz var ne zaman istersen o zaman basla suan basını agritma mi dersiniz? öneriniz varsa alırım. allahım lütfen soru amacindan sapmasın da ben biraz hemcinslerimle konusayım, fikir alısverisinde bulunayım, aminn.

1. Ha bir de ilk benim sagligimdaki sıkıntı aklima geldi esiminki gelmedi cünkü prolaktin hormonunun cocuk sahibi olmaya olumsuz etkilerini biliyorum. Ölctürmesem duzenli de olsam biliyorum hala arada yükseliyor. Gögüslerim her zaman hassas buradan anlayabiliyorum

7 mayıs 2020 00:04

2. Esim de aynısını soyluyor süslü zevk sıvısındaki spermin de hamile bırakacagı falan yazılıyor bubyuzden biraz sorguladim. Kendime dert arıyorum galiba, hersey istedigim gibi giderken.

7 mayıs 2020 00:09

3. 4 yıldır cinsel hayatım var. hep geri çekilme yaptık. hiç gebelik yaşamadım

7 mayıs 2020 00:10

4. Sizinle birebir aynı durumdayım. Ben de böyle kafama takmıştım neden acaba diye. Sonra saldım. Gerçekten hamile kalmak için planlama gerekiyor. hiçbir sorunu olmayan, vücudu tıkır tıkır işleyen iki kişinin bile zor çocuk sahibi olduğu olabiliyor. Gerçekten denemeye başlayınca bir süre sonra olmazsa o zaman düşünürüm diye erteledim ben de evham yapmayı :) olmazsa da bir sürü başka çözüm yolu var.

7 mayıs 2020 00:12

5. Tiroidine baktır süslü.

Gerçekten bebek istediğinde 6 deneyip olmuyorsa hemen tedaviye başlayın derim. Yaşın da önemli tabi. Ben nasılsa olur diye 2 yıl takıldım öyle sonra bir sürü sorun vs. 25 yaşında evlendim, 32 hamile kaldım. Bazı sorunlar hemen düzelmez o yüzden kadın doğum ve endokrine muhakkak git derim. Ama şuanda çocuğum olmuyor mu acaba diye endişelenmen de yersiz.

7 mayıs 2020 00:15

6. Öyle mi diyorsunuz kızlar? Gercekten icim bir nebze de olsa rahatladı. Sanırım süslü okumayı bırakmam gerekecek bundan sonrasında çünkü tek geceden tek damlayla hayati degisen insanları birebir okudukca aklıma oyle kodlanmış bazı seyler. Biyolojik saatime de daha varken ben de salayim o zaman süslüler. Zaten su süreç bitsin yogun is tempom sagolsun bana firsat vermez.

7 mayıs 2020 00:15

7. Benim de hep aklımda bir endokrine gitmek ama ne zaman niyetlensem olmadı, ya isten izin alamadım ya iptal ettiler, ya birsey. Bahane degil ben de cok ustunde durmadim ama cocuk sahibi olmaktan öte sütyensiz gezememek, ayin 2 3 haftasi hassasiyetten elleyememek, dusta lifleyememek bile hayat kalitemi dusuruyor. Bir tek regl sonrasi bir hafta rahat ediyorum

7 mayıs 2020 00:20

8. Geri çekilme yöntemiyle korunan çok tanıdığım var hiçbiri bu yöntemi bırakana kadar hamile kalmadı ,bıraktıktan sonra kaldı. Precum öncesinde çıkmayı başaranlarda pek sıkıntı olmuyor.Kazara hamile kalanlar da adetin hemen bitimiydi o yüzden boşaldı ama bir şey olmaz diye düşündüm diyenler ya da bir miktar boşalma sonrası geri çekilenler. Yine de tavsiye olarak almayın bunu.

7 mayıs 2020 00:23

9. Ve evet buyuk harflerle yazıyorum geri cekilme bir korunma yöntemi degildir, riske atmaya degmez. Korunun. Bizimkiler istisnai durumlar diye düsünüyorum

7 mayıs 2020 00:26

10. Biz de aynen olursa sıkıntı olmaz diye geri çekilme yaşıyorduk sonra bir yıldır korunmuyoruz ama olmuyor da. Burada sürtünmeyle bile günü geçenleri okuyunca strese giriyorum sorun ne diye. Çnkü kontrole vs gittik ve olmaması için aslında bir neden yok ama hayırlısını istemekten başka yapacak bir şey de yok şu an. Küçük bir temasta hamile kalan bereketli çiftlere de selam olsun buradan ahahhshshs

7 mayıs 2020 00:37